Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
29 noiembrie 2023
1474 • Stefan cel Mare scrie Papei Sixt al IV-lea facând un apel la unitatea cre?tinilor împotriva turcilor
1803 • Se naste Christian Doppler, fizician austriac, descoperitorul efectului care îi poarta numele (d. 1853)
1880 • Se naste N.D. Cocea, scriitor si publicist român (d. 1949)
1924 • Se naste Mihai Mereuta, actor român de teatru si film (d. 2003)
1929 • Comandantul american Richard E.Byrd a survolat, în premiera mondiala, Polul Sud
1938 • Corneliu Zelea Codreanu, Nicadorii (asasinii lui I.G. Duca) si Decemvirii (asasinii lui Mihail Stelescu) sunt asasina?i de jandarmi
Recomandări
Nominalizată la Paris pentru premiile „Victoires de la Musique Classique”, pianista Dana Ciocârlie revine în România!
(Muzică)
Pianista DANA CIOCARLIE – unul dintre muzicienii romani care se bucura de o cariera internationala de succes – este invitata sa sustina marti, 12 martie (19.00) un recital de pian pe scena Salii Radio! Profesor la scoala Normala de Muzica „Alfred Cortot” din Paris si profesor de muzica de camera la Conservatorul National Superior de Muzica si Dans din Lyon, pianista Dana Ciocarlie a primit, in 2017, titlul de „Artist Yamaha” din partea Yamaha Music Europe.
In plus, in 2018, Dana Ciocarlie a facut parte dintre cei trei finalisti nominalizati la „Victoriile Muzicii Clasice”/„Victoires de la Musique Classique” – premiu anual acordat in Franta pentru performanta in muzica clasica. Nominalizarea artistei s-a datorat proiectului pe care l-a initiat in jurul Integralei pentru pian, ce poarta semnatura lui Robert Schumann. Integrala a fost inregistrata in perioada 2012 - 2016 cu prilejul a 15 concerte publice sustinute in Palatul Béhague, sediul Ambasadei Romaniei la Paris. In octombrie 2017, cu prilejul lansarii Integralei Schumann, Dana Ciocarlie a sustinut pe una dintre cele mai importante scene pariziene - Teatrul Champs Élysées - un concert dedicat integral lui Robert Schumann.

In cadrul evenimentului de la Sala Radio, Dana Ciocarlie propune publicului roman un program ce reuneste lucrari de Schubert: 16 Dansuri Germane (Deutsche tänze), Schumann: Novelete nr. 1 si 2 si Carnaval vienez, Ligeti: Musica Ricercata si 3 Piese pentru pian semnate de compozitorul roman Paul Constantinescu.

Dana Ciocarlie a studiat la Bucuresti si la Paris si talentul sau a fost recunoscut prin numeroase premii internationale la competitii de prestigiu.
Numeroasele sale recitaluri pe toate meridianele lumii, concertele de muzica de camera sau cu orchestra au purtat-o in Statele Unite ale Americii (Boston, New York, Houston, Los Angeles), Canada, Japonia, China, Hong Kong, Indonezia, Europa (Germania, Elvetia, Spania, Belgia, Luxemburg, Italia, Olanda, Romania). In Franta a fost aplaudata la Paris: Cité de la Musique, Radio France, Muzeul Orsay, Auditorium-ul Louvre, Teatrul Champs-Elysées, Teatrul Chatelet, Amfiteatrul Operei Bastille, Sala Pleyel, Sala Gaveau, Teatrul Bouffes du Nord s.a., dar si la Festivalul MIDEM - Cannes, Opera din Lyon, Opera din Dijon, Arsenal din Metz, Sala Molière din Lyon, Teatrul National La Criée din Marsilia, Sala Poirel din Nancy etc.
A evoluat sub bagheta unor dirijori de prestigiu, precum : Lawrence Foster, Yoav Talmi, Edmon Colomer, Horia Andreescu, Christian Zacharias etc. Dana Ciocarlie are un repertoriu vast, de la Bach pana la compozitorii contemporani ai zilelor nostre. Unii dintre acestia i-au dedicat opere, precum Nicolas Bacri, Edith Canat de Chizy, Karol Beffa, Frédéric Verrières, Helena Winkelman, Dan Dediu.

Recent, Dana Ciocarlie a cantat sub bagheta lui Lawrence Foster, cu Orchestra „Novosibirsk”, in cadrul Festivalului „The Trans-Siberian Festival of the Arts”, din Novosibirsk. A cantat cu cvintetul de coarde al Filamonicii din Berlin si a sustinut mai multe recitaluri in Japonia, un concert la Montréal si un turneu in China.

Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

12-Dana Ciocarlie m_credit foto EricManas
credit foto EricManas

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate