Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj Très Court
(Cinema)
Festivalul International de Foarte Scurt Metraj Très Court da startul inscrierilor de filme in Competitia romaneasca. Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale sau pentru cei care pur si simplu au o idee geniala, pe care doresc sa o arate intregii tari, sa isi demonstreze talentul.
Filmele inscrise in competitie trebuie sa fie realizate in Romania in ultimii doi ani, iar durata acestora sa nu depaseasca 4 minute. Toate genurile sunt acceptate: fictiune, documentar, animatie, filme realizate cu telefonul mobil. Participarea este gratuita.

Festivalul International de Foarte Scurt Metraj Très Court va prezenta anul acesta peste 100 de filme de maxim 4 minute in 20 de orase din Romania, in perioada 7–16 iunie 2019. Coordonat de Institutul Francez din Romania si sustinut de Orange, Festivalul a fost inclus in cadrul Sezonului Franta-Romania. Pe langa selectiile consacrate: competitia internationala, competitia romaneasca, o selectie pentru copii si o selectie feminina si feminista, anul acesta festivalul va prezenta si o selectie de filme foarte scurte frantuzesti.

Cei care doresc sa participe la competitia romaneasca sunt invitati sa isi trimita creatiile cinematografice direct prin e-mail la adresa trescourt@institutfrancais.ro, insotite de cate un formular de inscriere completat, disponibil pe site-ul http://trescourt.com/ro/inscriere

Data limita este 14 aprilie 2019.

In luna aprilie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale francofone si parteneri va selectiona in jur de 20 de filme romanesti care vor alcatui selectia Around the Très Court Romania 2019. Aceasta va fi proiectata in perioada 7–16 iunie 2019, alaturi de selectia internationala, in aproximativ 20 de orase participante la festival si va fi supusa votului spectatorilor din toata tara. Larga difuzare a festivalului Très Court in Romania este cel mai bun motiv pentru a participa in competitie: filmele foarte scurte ajung la peste 7000 de spectatori din orase mici si mari din Romania.

Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru:
Marele Premiu – decis de Juriul festivalului
Premiul publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a Festivalului din Romania
Premiul OIF (Organizatia Internationala a Francofoniei) – decis de un juriu special

Marele Premiu si Premiul publicului constau in cate un trofeu si cate un smartphone 4G oferit de Orange. 
Premiul OIF este decernat de Organizatia Internationala a Francofoniei celui mai bun film romanesc care utilizeaza limba franceza si/sau care abordeaza una dintre temele:
-    drepturile omului, pace si democratie
-    diversitate lingvistica si culturala
-    dezvoltare solidara si durabila
-    educatie si formare

Regulamentul competitiei, fisa de inscriere in festival, precum si alte informatii suplimentare sunt disponibile pe site-ul Très Court: www.trescourt.com/ro, sectiunea inscriere. De asemenea, noutati despre festival se regasesc si pe pagina Facebook: https://www.facebook.com/foartescurt/

aff_ATC_2019_A2

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate