Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 octombrie 2019
1811 • Se naste Franz Liszt, compozitor si pianist maghiar (d.1886)
1866 • Se naste Aglae Pruteanu, actrita românca (d.1941)
1883 • A dost inaugurata Opera Metropolitana din New York
1911 • A aparut revista literara, artistica si sociala Flacara, sub directia lui C.Banu
1974 • A fost inaugurat Centrul de Fizica Bucuresti.
Recomandări
Analia Selis și ”Tango simfonic” la Sala Radio
(Muzică)
Ritmuri de tango, parfum de Argentina, sonoritatea inedita a bandoneón-ului si vocea ANALIEI SELIS, toate acestea sunt ”ingredientele” concertului programat miercuri, 20 martie (19.00), la Sala Radio,  in cadrul celei de-a doua editii a proiectului TANGO SIMFONIC, ce poarta titlul Milonga de mis amores.
Cunoscuta solista argentiniana propune o abordare autentica a tangoului si a valsurilor argentiene – aranjamentele fiind realizate pentru orchestra de camera, bandoneón si voce.

Evenimentul se va derula alaturi de Orchestra de Carmera Radio, dirijata de JOZSEF HORVATH, cu participarea talentatului bandoneonist argentinian OMAR MASSA si a pianistului si compozitorului JULIAN CAEIRO (care semneaza si aranjamentele muzicale).

Repertoriul concertului va include creatiile unor compozitori de tango celebri, precum Astor Piazzolla, Carlos Gardel, Anibal Troilo, Mariano Mores, Sebastian Piana, dar concertul va aduce pe scena si tangoul interbelic romanesc. Prima editie a proiectului ”Tango Simfonic” initiat de Analia Selis s-a derulat intre 2015 si 2018 si s-a bucurat de un mare succes pe scenele din Romania si din strainatate, toate concertele fiind sold-out.

JOZSEF HORVATH

Ca dirijor invitat, JÓZSEF HORVÁTH a condus orchestrele filarmonicilor din tara, a fost aplaudat la pupitrul Orchestrei Nationale Radio, Orchestrei de Camera Radio si Orchestrei Simfonice RTVE din Madrid si a dirijat, de asemenea, la Opera Nationala Bucuresti, Opera Nationala Iasi, Opera Nationala Timisoara, Opera Brasov, Opera Nationala din Budapesta. A fost initiatorul si directorul artistic al Festivalului International Liszt 200, organizat la Opera Maghiara din Cluj, in 2011. La Gala Premiilor Operelor Nationale din 2016, i s-a acordat „Premiul pentru cel mai bun dirijor”, pentru premierele derulate sub bagheta sa la cele doua opere clujene.

Analia Selis 2

Una dintre cele mai exotice si mai apreciate voci din peisajul muzical romanesc, ANALIA SELIS, originara din Argentina, a cantat in numeroase concerte proprii, in cele mai importante sali din Romania: Sala Palatu¬lui, Teatrul National, Sala Polivalenta, Sala Radio si in filarmonicile din tara. Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004, cand s-a clasat pe locul 3. Acest moment important i-a adus imediat un contract propus de casa de discuri „Media Pro Music“, cu care a lansat doua albume „Aqui hoy“ si „Aqui ma¬nana“, urmate de aparitia discografica „Suenos“ - „Vise“ (album realizat de Cat Music).
In 2014, Analia Selis a debutat in arta tangoului in turneul national „Va place tango?” impreuna cu violoncelistul Razvan Suma si chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorita succesului obtinut, turneul s-a bucurat de o a doua editie in anul 2015. Tot in anul 2015, a lansat proiectul „Tango Simfonic”, tango in aranjament pentru orchestra de camera, pian si voce, calatorind de atunci si pana in prezent in toata tara si cantand in colaborare cu cele mai importante filarmonici din Romania.
In anul 2016 a fost invitata in luna aprilie sa reprezinte Romania la ABU Radio Song Festival (Beijing, China) si in luna iulie a cantat in orasul sau natal (Tucumán, Argentina). Tot in anul 2016 a devenit membru al ansamblului „ArgEnTango” alaturi de patru mari muzicieni (Razvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioara, Mariano Castro – pian si Omar Massa – bandoneon). impreuna cu ArgEnTango, Analia a realizat in doar doi ani patru turnee nationale, zeci de concerte si doua CD-uri inregistrate in concerte live. in martie 2018 a fost invitata in Germania, la Kammermusiktage Barth Festival, cu proiectul ArgEnTango, iar in luna august a sustinut doua concerte de Tango Simfonic in Elvetia, in orasele Biel si Solothurn, alaturi de Sinfonie Orchestre Biel-Solothurn, sub bagheta dirijorului Kaspar Zehnder.

Analia Selis

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
    Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate