Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Blue Noise în concert la ArCub, cu primul album A Capella din România
(Muzică)
Piese originale rock, jazz, trip-hop, indie-pop si dubstep interpretate a capella se aud live in concertul „Portrait” al trupei Blue Noise de joi, 4 aprilie, ora 20.00, la ARCUB.
Concertul face parte din stagiunea de jazz Artist in Residence organizata de Primaria Capitalei prin ARCUB si curatoriata de Cristian Soleanu.

Un proiect unic pe piata muzicala romaneasca, „Portrait” este primul album a capella din Romania si poarta semnatura celor de la Blue Noise. Lansat in noiembrie 2018, albumul contine in intregime compozitii originale, compuse de membrii grupului Ana Maria Alexa, Elena Morosanu, Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore, Bogdan Tudor si Denis Bolborea. „Portrait” a fost dezvoltat in cadrul proiectului „Laboratorul de voci” si este inspirat de muzica clasica, preclasica, jazz si rock.

Este ceva ce nu s-a mai auzit pe la noi: intonatii, armonii, stari, efecte. incercam sa construim sentimente atat pentru noi, cat si pentru cei care ne asculta si sa spunem povesti prin piesele noastre”,
spune Bogdan Tudor – membru fondator al formatiei Blue Noise.

Despre Blue Noise

In Romania poti numara pe degete trupele care exploreaza cu succes teritoriul a capella, iar Blue Noise este una dintre aceste trupe, avand in componenta sa sase cantareti alesi pe spranceana. De la cea mai inalta voce pana la cea mai grava, rolurile sunt distribuite astfel incat toata paleta sonora sa fie colorata, fara a mai avea nevoie de alte instrumente: soprana formatiei este Marina Arsene, mezzo-soprana - Elena Morosanu, altista - Ana-Cristina Leonte, Mihail Grigore - bariton, cele mai grave note sunt interpretate de basul Bogdan Tudor, iar responsabil cu pulsul si  „noise”-ul din Blue Noise este Denis Bolborea (beat-box).

Cel mai nou album al trupei este intitulat „Portrait”. Acesta cuprinde, in cea mai mare parte, compozitii originale, piese de puzzle care surprind personalitatea muzicala si calitatile unice ale fiecarui membru, care, puse impreuna, alcatuiesc un portret sonor omogen, dar in acelasi timp divers si imprevizibil. Piesele de pe album, precum si repertoriul grupului, in general, inglobeaza mai multe influente stilistice care onoreaza atat traditia, cat si inovatia sau curentele muzicale mai nou aparute: jazz, blues, folclor, pop, indie, trip-hop sau drum and bass. insa ceea ce face ca acest proiect sa fie inedit nu este varietatea stilistica, ci mai degraba oceanul imens de posibilitati pe care vocea umana il poate explora. Efecte, armonii, zgomote, numeroase culori timbrale, toate redate de sase voci care vibreaza impreuna, transmit emotie, se cladesc si tot la fel de usor raspandesc stari si afecte prin intermediul unei impresionante arhitecturi fonice, iar aceasta vibratie colectiva lanseaza provocari senzoriale care ajung la ascultator prin cea mai intima si directa cale.
In palmaresul grupului vocal se inscriu numeroase concerte, colaborari si workshopuri. Anul trecut, au fost invitati la Bucharest Jazz Fest, Brasov Jazz & Blues Festival, Festivalul International „Craiova Muzicala”, Filarmonica „Paul Constantinescu” din Ploiesti, Gala Premiilor Radio Romania Cultural, au demarat, cu sprijinul AFCN, proiectul „Laboratorul de Voci”, au creat si au lansat albumul “Portrait”, primit cu entuziasm atat de publicul larg, cat si de cunoscatori. in trecut, au colaborat cu artisti precum Razvan Suma, Vita de Vie, Skizzo Skillz, Damian & Brothers, iar in viitorul apropiat vor urca pe scena alaturi de importanti actori romani, intr-o productie de teatru de comedie, adaptat in premiera in limba romana, dupa textul Un angajat, doi patroni de Richard Bean.

4 APR Blue Noise_

Despre “Artist in Residence”:
Initiat in toamna anului 2016, programul de jazz “Artist in Residence” de la ARCUB invita, in fiecare sezon, un artist roman pentru a curatoria o serie de concerte de jazz bilunare, pe o tema aleasa de el insusi. Dupa ce primele doua sezoane au prezentat un program de concerte selectionate de Lucian Ban, respectiv Mircea Tiberian, a treia stagiune de jazz “Artist in Residence” este curatoriata de Cristian Soleanu si prezinta, in perioada septembrie 2018 – iunie 2019, o serie de concerte de jazz pe tema „Jazzul – O istorie vie”.

„Am ales titlul acestei stagiuni, «Jazzul – O istorie vie», gandindu-ma la istoria ce sta in spatele vietii si al realizarilor profesionale ale fiecaruia dintre artistii creatori. Muzica improvizata este rodul unor acumulari de ordin muzical, psiho-afectiv, intelectual, ele fiind diferite de la un artist la altul. Pe scena, in timpul interpretarii, acesti factori dau greutate si un farmec aparte actului creator. Proiectele prezentate in cadrul stagiunii emana fiecare «o istorie vie» a artistilor. Desi diferite, istoriile vii de la “Artist in Residence” sunt marcate toate de aceleasi valori – creativitate, libertate, traditie –, ele constituindu-se astfel intr-o alchimie a intregii traditii muzicale a jazzului”, declara Cristian Soleanu, noul curator al programului “Artist in Residence”.

Program concerte Artist in Residence februarie - iunie 2019:
•    18 aprilie –  John Betsch Quartet
•    9 mai – Petra Acker & The Band
•    23 mai – Kaja Draksler Trio – „Punkt. Vrt. Plastik”
•    6 iunie – Concert dublu – Ana Dubyk Quartet & Cristian Soleanu – Albert Tajti Duo
•    20 iunie – Daniel Torres Quartet „First Statement”

Biletele pot fi achizitionate online, de pe arcub.ro, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.
Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de Bilete ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.

ARCUB este organizatorul Festivalului International al Luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate