Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Spectacolul de teatru „Am iubit, am purtat, am pierdut”, se joacă din nou la ArCub
(Teatru)
In cadrul stagiunii de teatru 2018-2019 prezentata de Primaria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, revine dupa patru luni de pauza, un spectacol emotionant, Am iubit, am purtat, am pierdut, montat de regizorul si actorul Emil Hostina. Cu un text scris de celebra scenarista de la Hollywood Nora Ephron si de sora sa, Delia Ephron, spectacolul se va juca in data de 25 martie, de la ora 20:00, in Sala Mare.
Actritele Elvira Deatcu, Laura Cret, Anca Androne, Iulia Lumanare si Ioana Abur vor interpreta cinci personaje feminine ce isi spun in fata publicului povestile de viata, intr-o insiruire tulburatoare. Tradari, rochii, tocuri, relatia mama-fiica, rujuri rosii, camasi si regasiri sunt doar cateva dintre imaginile si temele care traverseaza scena si sufletul personajelor, ajungand aproape de spectator.

Spectacolul se foloseste de elemente de vestimentatie, de accesorii si de amintirile pe care le starnesc acestea fiecareia dintre personajele feminine, pentru a picta o imagine a unei feminitati vii, amuzante si puternice, reusind sa creeze astfel o experienta teatrala solida si memorabila.

Am iubit, am purtat, am pierdut – cu titlul sau original: Love, Lost, and What I Wore – a fost jucat cu succes pe marile scene din Broadway, Los Angeles, Toronto, Buenos Aires, Sidney, Capetown si Manila. A castigat Drama Desk Award pentru experienta teatrala unica si Premiul Publicului pentru cea mai buna premiera in teatru.

„Am purtat, am iubit, am pierdut vorbeste despre feminitate si ce inseamna ea de-a lungul vietii, cum o manifestam si cum o cautam sau o respingem; femeile din spectacol sunt expresive, pline de energie si sinceritate. Sunt femei queer sau cu multi copii sau cu leucemie si toate au avut obiecte pe care le-au iubit sincer, intreaga viata. Exista o intelegere reciproca, o obligatie implicita de a privi in retrospectiva la propriile povesti, la rujul rosu, la ghetele de piele intoarsa – si de a rade fara inhibitii la cat de ridicole si cat de importante sunt ele pentru noi.” (Irisz Kovacs, sub25.ro)

Am iubit_photo_1

Biletele pot fi achizitionate online, de pe arcub.ro, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.
Pret: 35 lei (Categoria I). Elevii, studentii si pensionarii care se prezinta la Casa de bilete de la ARCUB cu legitimatiile pot achizitiona bilete la pretul de 25 lei (Categoria II).

Am iubit, am purtat, am pierdut
Adaptare dupa Love, loss and what I wore de Nora & Delia Ephron
Traducere: Bianca Oana
Cu: Elvira Deatcu, Laura Cret, Anca Androne, Iulia Lumanare, Ioana Abur
Regia: Emil Hostina
Coregrafia: Florin Fieroiu
Costume: Cristina Milea
Durata spectacol: 90 min.

Am-iubit-poster


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate