Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
O premieră în Festivalul Internațional „George Enescu”: Festivalul Copiilor
(Muzică)
Editia din 2019 a Festivalului „George Enescu” aduce o noua premiera - Festivalul „George Enescu” pentru Copii – posibila datorita parteneriatului cu Opera Comica pentru Copii din Bucuresti. Peste 1500 de spectatori vor avea ocazia sa asculte marile lucrari prezentate in cadrul Festivalului International „George Enescu” intr-un format adaptat varstei lor.
Opera Comica pentru Copii va reproduce, in oglinda, la matineu, programul festivalului din fiecare week-end.

Concertele din Festivalul Enescu vor fi prezentate de artistii Operei Comice intr-o varianta condensata, cu o durata considerata ideala pentru a  mentine atentia copiilor, de maxim 30 de minute, pastrand in acelasi timp elementele centrale ale pieselor. La finalul fiecarei reprezentatii, concertele vor fi explicate pe larg intr-o sesiune educativa sustinuta de muzicienii Operei Comice pentru Copiii. Astfel, copiii, cu varste intre 3 si 12 ani, vor putea intra si ei, alaturi de adulti, in lumea fascinanta a celui mai mare eveniment cultural international organizat de Romania.

„Un lucru mai putin cunoscut este ca, in realitate, spectatorii nostri au varste cuprinse intre 3 si 93 de ani. Deseori se intampla sa vedem in sala familii cu trei generatii de reprezentanti. Festivalul <George Enescu> pentru Copii, chiar daca este dedicat copiilor, va deveni prilejul pentru cea mai interesanta conversatie despre muzica clasica intre generatii. Parintii sau bunicii care participa la festivalul mare vor putea sa repete experienta alaturi de cei mici si sa compare sentimente, emotii, trairi”, a declarat soprana Felicia Filip, directorul Operei Comice pentru Copii.

Editia din acest an a Festivalului International „George Enescu” propune o lume unita prin muzica, indiferent de origine, credinta, gen sau varsta. Astfel, festivalul dedicat copiilor completeaza seria proiectelor speciale menite sa apropie Festivalul Enescu de un public cat mai divers.

„Muzica clasica trebuie sa faca parte din lumea contemporana, asa cum o face muzica in general. Ne-am propus acest obiectiv ambitios de a <normaliza> consumul de muzica clasica, iar festivalul dedicat copiilor nu este altceva decat o astfel de normalizare. Festivalul expune copiii de la varste fragede la experienta unei festival de muzica clasica si, mai ales, sustine eforturile Operei Comice de a le forma gustul pentru muzica culta”, a declarat Mihai Constantinescu, directorul Festivalului International „George Enescu”.

Festivalul ,,George Enescu” pentru Copii va fi organizat de Opera Comica pentru Copii din Bucuresti la sediul sau din Calea Giulesti nr. 16, in perioada 31 august – 22 septembrie 2019. Concertele vor avea loc in cele patru week-end-uri de festival, respectiv 31 august – 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie 2019. Varsta recomandata pentru participare este de 3-12 ani. Biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 1 mai 2019 pe Bilete.ro,la pretul de 25 de lei.

Despre Opera Comica pentru Copii
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. in anul 2018, Opera Comica pentru Copii a pus in scena 741 de spectacole pentru care s-au vandut 135.000 de bilete.

Vizual Festivalul Enescu 2019 - Lumea in armonie
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate