Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
În 2018 a câștigat Festivalul de Pian de la New York: pianistul Florian Mitrea în concert 100% Beethoven la Sala Radio!
(Muzică)
3 motive pentru care concertul programat vineri, 22 martie (19.00), la Sala Radio este unul de exceptie.
Un eveniment dedicat 100% ”titanului” BEETHOVEN, pianistul multipremiat international FLORIAN MITREA - care in 2018 a castigat Festivalul International de Pian de la New York, ceea ce a dus la debutul sau in celebra sala de concerte Carnegie Hall – si dirijorul LADISLAU HORVATH - concertmaestru al orchestrei italiene Maggio Musicale Fiorentino, sunt ”ingredientele” unei seri muzicale de neratat! in interpretarea ORCHESTREI NAtIONALE RADIO veti asculta doua compozitii semnate de Beethoven: Concertul nr. 1 in do major pentru pian si orchestra si  Simfonia a V-a (cunoscuta si ca Simfonia Destinului).

Muzician cu o bogata cariera internationala, Ladislau Horvath colaboreaza de peste 25 de ani cu marele dirijor Zubin Mehta, in cadrul apreciatei orchestre italiene din Florenta: Maggio Musicale Fiorentino. In anul 2006 a fost numit si dirijor principal si concert-maestru al Orchestrei “I SOLISTI FIORENTINI” (creata de cunoscutul dirijor italian Riccardo MUTI), cu care a sustinut numeroase concerte.

Descris de Martha Argerich ca fiind ‘un tanar pianist extraordinar’, Florian Mitrea este castigatorul Concursului de Pian al Royal Overseas League (Londra), si este totodata dublu-laureat la Concursurile Internationale de Pian de la Glasgow - 2017, Saint Priest - 2017, Hamamatsu - 2015 si München ARD - 2014. Lista de distinctii continua cu premii la Harbin in China in 2018, Manchester si Verona in 2016. Florian Mitrea a sustinut concerte si recitaluri in sali precum: Studiourile Radiodifuziunii Bavareze din München, Rokoko-Saal din Bayreuth, Stadtcasino din Basel, Bunka Kaikan din Tokyo, Centrul de Arte din Seul, St Martin-in-the-Fields si Steinway Hall – Londra s.a. Este decorat cu Medalia de Argint de catre Ordinul Muzicienilor din Marea Britanie.

Florian Mitrea m_foto Hidekazu Kurumiya
Florian Mitrea foto Hidekazu Kurumiya

Artist plurivalent: dirijor, solist, muzician de camera, concert-maestru si pedagog, LADISLAU HORVATH reprezinta a 5-a generatie de muzicieni in familia sa. in calitate de concert-maestru a colaborat cu orchestre de prestigiu, precum Accademia di Santa Cecilia - Roma, Teatro Massimo - Palermo, Teatro Carlo Felice - Genova, Orchestra Simfonica de Tenerife, Orchestra Simfonica di Barcelona e Catalunya, Orchestra “GULBENKIAN”- Lisabona s.a. In anul 2014 a debutat cu deosebit succes ca dirijor de opera, cu ”Barbierul din Sevilla”, la Teatrul “Manzoni” din Pistoia. Ca muzician de camera, a creat orchestra de camera “MUSICI MUNDI” si  formatia“CONSONANZA”, cu care a participat la Festivaluri Internationale (Japonia, Grecia, Portugalia, Italia, Kenya).

LADISLAU HORVATH (3)

FLORIAN MITREA este stabilit in Marea Britanie din 2008. A fost solistul orchestrelor Philharmonia din Londra, Collegium Musicum din Basel, al Filarmonicii George Enescu din Bucuresti si al Orchestrei de Camera Radio. In 2020 va urma debutul solistic cu Royal Scottish National Orchestra la Glasgow si Edinburgh. Discul sau de debut ‘Following the river’, premiat ca cel mai apreciat CD al anului 2018 de catre ascultatorii Radio Romania Muzical, a fost descris ca fiind ‘o colectie muzicala cu caracter foarte personal, prezentata elegant si interpretata cu maiestrie’ (The Cross-Eyed Pianist), ‘un pariu al unui pianist despre care vom mai auzi multe’ (Catalin Sava in revista Republica).
Absolvent al Liceului de Muzica George Enescu, Florian Mitrea a castigat o bursa de studiu la Academia Regala de Muzica de la Londra, unde a absolvit cu cele mai inalte distinctii, si unde este in prezent profesor in cadrul Facultatii de Pian. Este invitat in mod regulat sa ofere cursuri de maiestrie in Japonia, iar la Bucuresti a fondat programul pentru tineri pianisti Hoinar, proiect desfasurat de catre Centrul Roman de Muzica din Bucuresti.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate