Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Suflet în culori – ediția a-VI-a. Concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism
(Muzică)
Duminica, 31 martie 2019, incepand cu ora 19:00, pe scena Salii Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei (Strada Stirbei Voda 1), Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism, cu sprijinul Kaufland Romania, Ministerului Culturii si Identitatii Nationale si al Muzeului National de Arta al Romaniei, in parteneriat cu Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Wagner Arte Frumoase si Povesti, Floria.ro, organizeaza cea de-a VI-a editie a evenimentului cultural “SUFLET IN CULORI”.
Eveniment prezentat de jurnalista Alice Nastase Buciuta.

Concertul caritabil de muzica clasica, a luat fiinta ca o imbinare a dorintei Asociatiei pentru Muzica, Arta si Cultura de a oferi sprijin pentru persoane aflate in dificultate si a obiectivului Asociatiei Help Autism – de a sustine recuperarea copiilor diagnosticati cu autism. Este al saselea an in care Asociatia Help Autism marcheaza Ziua Internationala a Constientizarii Autismului, 2 aprilie, prin intermediul acestui evenimentul cultural menit sa atraga atentia asupra problematicii autismului in Romania si totodata sa stranga fonduri pentru sustinerea celor 500 de copii din asociatie. La editia din acest an, suntem onorati de prezenta ansamblulului IMAGO MUNDI (Oana Ivascu - oboi; Daniel Ivascu – percutie; Catalin Stefanescu-Patrascu - cobza, chitara; Stefan Barbu – vioara; Adrian Buciu – flaute; Andreea Timiras – violoncel; Cristian Stanoiu - proiectii video live), care se alatura sustinerii copiilor cu autism.

Va invitam ca impreuna sa transformam miracolul muzicii in miracolul recuperarii copiilor cu autism.

Fondurile colectate din participarea la eveniment vor fi directionate catre programele de terapie ale copiilor cu autism din cadrul de Asociatiei Help Autism. Pentru a participa la eveniment puteti intra pe link-ul  https://helpautism.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=7734  pentru a dona o ora de terapie copiilor speciali.

Suflet-in-culori_2019_Imago-Mundi-1

Despre Imago Mundi:
Ansamblul Imago Mundi va prezenta un repertoriu special: compozitii si aranjamente contemporane inspirate din muzica traditionala romaneasca – o selectie din proiectele recente ale ansamblului, „Isvor. George Enescu”, „Isvor. Constantin Brancusi” si „100”. Concertul, cu durata de o ora, va fi comentat vizual prin proiectii video originale mixate in timp real. Fondat in 2001 de Oana si Daniel Ivascu, cu o bogata experienta acumulata de-a lungul celor peste 17 ani de existenta, ansamblul Imago Mundi a fost primit cu entuziasm la Viena, Istanbul, Estoril, Bucuresti, Berlin, Riga, Londra, New York, Belgrad, Budapesta sau Tunis.
Imago Mundi atrage deopotriva publicul interesat de muzica veche, cat si pe ascultatorii de muzica clasica, jazz sau rock. Imago Mundi se adreseaza unui public dinamic, care cauta alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan, care nu expune piese de muzeu, ci canta o muzica vie; este perspectiva omului influentat de experienta urbana, care asculta jazz, rock, muzica clasica sau electronica deopotriva, dar pentru care bucuria muzicii este intotdeauna motivata de ce simte, si nu de ce „se poarta”.

Despre Suflet in Culori:
Prima editie, desfasurata pe scena Salii Radio, in data de 3 aprilie 2014, a reunit nume importante din sfera muzicala romaneasca: tenorul Stefan POP, soprana Rodica VICA, violonistul Vlad MAISTOROVICI si pianistul Stefan DONIGA. Cea de-a doua editie  a  concertului caritabil dedicat copiilor cu autism a avut loc la Sala Radio, pe 29 martie 2015, si a adus la Bucuresti muzicieni de marca ai scenei nationale si internationale: violonistul Remus AZOITEI si pianistele Mara DOBRESCU si Diana IONESCU. In 2 aprilie 2016, pe scena Ateneul Roman, a avut loc cea de-a treia editie (eveniment desfasurat in anul aniversar LEONTINA VADUVA 30 - 30 de ani de activitate a indragitei soprane) editie ce a avut ca invitati pe: soprana Leontina VaDUVA, rapsodul Grigore LESE, organistul Nicolae LICARET si pianista franceza Laure CAMBAU. La a IV-a editie, editie ce a avut loc pe 1 aprilie 2017, pe scena Salii Radio, au fost prezenti trei muzicieni de talie internationala, din trei tari (Romania, Franta si Spania) reuniti in TRIO HUILLET: Clara CERNAT (vioara/viola), Thierry HUILLET (pian) si Gari CAYUELAS – KRASZNAI (clarinet). Cea de-a V-a editie, am sarbatorit-o pe 31 martie 2018, la sala Auditorium a Muzeului National de Arta al Romaniei, printr-un concert de muzica baroca sustinut de soprana Rodica VICa, mezzosoprana Andreea Iftimescu si baritonul Vlad CROSMAN acompaniati de MUSICA RICERCATA ORCHESTRA sub bagheta dirijorului Gabriel BEBESELEA.

Poster_Suflet_in_culori_2019_70x100_final-01 (2)

Despre autism:
La nivel mondial, 1 din 68 de copii este diagnosticat cu Tulburare de Spectru Autist, iar rezultatele studiilor efectuate in tara noastra ne inscriu, din pacate, in aceeasi incidenta. Autismul nu se poate vindeca, dar prin diagnosticare precoce si interventie specializata, aproape jumatate dintre copiii afectati pot ajunge sa traiasca o viata independenta. Fara terapie timpurie, simptomele autismului se agraveaza in timp. Metoda care s-a dovedit, pana in prezent, cea mai eficienta in recuperarea acestor copii este Terapia Comportamentala Aplicata (ABA). Din pacate, pentru a da rezultate, interventia este de durata, un copil cu autism petrece in medie intre doua si opt ore pe zi in camera de terapie, luni sau chiar ani la rand. Tocmai din pricina acestui numar mare de ore necesar fiecarui copil, costurile depasesc veniturile medii ale unei familii. Cei mai multi dintre parintii care lupta cu Tulburarea de Spectru Autist au nevoie de sprijin pentru a putea sustine aceste costuri si a reusi sa asigure copiilor terapia care sa ii ajute sa isi atinga potentialul si sa devina adulti integrati in societate.
De 9 ani, Asociatia Help Autism se implica activ in derularea de programe de constientizare a autismului, diagnostic precoce si interventie timpurie pentru copiii cu autism. Pe langa activitatea sustinuta in schimbarea statutului autismului in Romania, asociatia ofera servicii de terapie in cadrul celor 6 centre, 6 parteneriate public-private - cu Directiile de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Bucuresti, Suceava, Drobeta Turnu-Severin, Dambovita si la domiciliu,  desfasoara cursuri de formare in terapie ABA, cursuri gratuite pentru informarea cadrelor didactice, workshop-uri si sedinte de consiliere pentru parinti si este coorganizator al Conferintei Internationale ABA - stiinta care sta la baza terapiilor de recuperare in autism.

ORGANIZATORI: Asociatia pentru Muzica, Arta si Cultura si Asociatia Help Autism
Co-organizatori: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Muzeul National de Arta al Romaniei
Cu sustinerea: Kaufland Romania
Parteneri: Centrul InfoEuropa din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Wagner Arte Frumoase si Povesti,, Floria.ro, Cocor Media Chanell, Phoenix Media, Eviamedia
Parteneri Media: Magic FM, Trinitas TV, BlitzTV, Romania24, BucurestiTV, Agerpres,  Revista Tango, Ziarul Metropolis, SensoTV, Jurnalul de Afaceri, LiterNet.ro, B365..ro, Calendar Evenimente, Agentiadearte.ro, Ceasca de Cultura,  ArtOut, Artline.ro, PRwave, 4arte.ro, Orasulmeu, InOras.ro, Bucharest Cultural Events, Autentici.info, www.bizi.ro,  Onlinegallery.ro, Jurnal de Bucuresti, BookHub, Roevents, Romania Pozitiva, Iqads, Actualitatea Muzicala, urbeamea.ro, Cocor Media Channel, DeCe News.ro, Promenada Culturala, Literomania, Bucurestii vechi si noi, Galantom, Catchy.

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate