Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Revolta poveştilor în premieră la Teatrul „Stela Popescu”
(Teatru)
Spectacolul Revolta povestilor, adaptare dupa un text de Sinziana Popescu, productie a Primariei Municipiului Bucuresti, prin Teatrul „Stela Popescu”, va fi prezentat in premiera pe 31 martie 2019, ora 19.00, la Sala Mica a Palatului National al Copiilor.
Revolta Povestilor un spectacol despre pierderea placerii de a tine in mana o carte, de a o rasfoi si de a desena cu mintea povesti pline de magie, personaje si culoare. In lumea tabletelor si a jocurilor video, se pierde cel mai important prieten al copilului – imaginatia, cea care ii face pe cei mici sa aiba curaj sa viseze si sa lupte cu determinare pentru a-si implini visele. Povestile sunt esentiale pentru educatia noastra, ne deschid usa catre lumea cartilor si ne dezvolta universul imaginar al vietii adulte. Vremurile se schimba, copiii se adapteaza din mers vitezei si tehnologiei actuale, parintii sunt coplesiti de virtual, timpul se comprima, iar magia unei povesti pierde teren.
   
Revolta Povestilor este o piesa care vrea sa arate atat copiilor cat si parintilor ca povestile pot continua sa existe doar daca sunt citite, cultivate si iubite. Altfel, toate personajele cu care noi, adultii, am copilarit se revolta, se uratesc si devin anacronice. Cine rezolva problema? Tot niste copii care, atrasi in lumea cunoasterii si imaginatiei, restabilesc ordinea si salveaza de la uitare emotiile intalnirii cu personajele de basm.
   
Creatorul lui Lampio (un licurici care cucereste constant publicul Teatrului Stela Popescu), regizorul Tony Adam a facut cu scriitoarea Sanziana Popescu, scenograful Cristian Marin si coregrafa Ioana Macarie si au dat viata unei povesti amuzante, sensibile si pline de nostalgie in cafre se intersecteaza Vrajitorului din Oz, Scufita Rosie, Fat Frumos, Cenusareasa, Capra cu trei iezi si nu numai. in distributie : Marian Sas Petrica – George, Alexandru Rebeja – Mihai, Sorin Aurel Sandu – Lupul / Balaurul / Pitic (inteleptul), Catalin Frasinescu – Fat Frumos / Vrajitorul din Oz / Pitic (Morocanosul), stefan Rebeja – Hansel, Irina Caramizaru – Gretel, Carla Waltner – Capra / Cenusareasa / Pitic (Hapciu), stefania Dumitru – Scufita Rosie / Mutulica, Magda Condurache – Oglinda, Madalina Mihai – Alba ca Zapada, Manuela Harabor / Ana Maria Mihai – Mama Vitrega, Silvia Mauritiu – Sora / Pitic (Somnorosul) / Capcaun, Alexandra Dogaru – Sora / Pitic (Rusinosul) / Capcaun, Andrei Dogaru – Magar / Pitic (Bucurosul).
   
Revolta Povestilor  - o noua productie a Teatrului Stela Popescu pentru publicul tanar, este o poveste terapeutica  care ne indeamna sa meditam asupra mesajului pe care il transmite.
   
Bilete online: www.mystage.ro, www.bilete.ro, www.startickets.ro,www.bilet.ro si la casa de bilete StarTickets de la Palatul National al Copiilor.

Revolta povestilor în premiera la Teatrul „Stela Popescu”

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate