Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 noiembrie 2024
1694 • Se naste Voltaire, scriitor ?i filozof francez (m. 1778)
1783 • În Franta a avut loc primul zbor din lume al unor oameni de stiinta într-un balon cu aer cald
1784 • Împaratul Iosif al II–lea al Austriei ordona reprimarea Rascoalei conduse de Horea
1877 • Thomas Edison anunta inventia sa: fonograful, o masina care poate înregistra sunete
1895 • Se naste Traian Grozavescu, tenor român (d. 1927)
1898 • Se naste René Magritte, pictor belgian (d. 1967)
Recomandări
"Cântec de leagăn. Povestea (adevarată) a Mariei Tănase" merge mai departe. Pe 5 iulie la Godot Cafe Teatru
(Teatru)
Vara aceasta, Maria Tanase se reinventeaza la Godot Cafe Teatru. Cea mai mare diva a Romaniei ti se dezvaluie fara luciu, fara pene, fara fumuri in spectacolul "Cantec de leagan: O poveste despre Maria Tanase".
O confesiune-concert in care regizoarea Carmen Lidia Vidu a demitizat si arata latura extrem de umana a Mariei Tanase, de care te indragostesti fara sa vrei. "Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase", cu Mirela Pana si George Calin (la pian) te asteapta sambata, 5 iulie, la ora 21:30, la Godot Cafe Teatru.

"Cantec de leagan. O poveste despre Maria Tanase"
Cu: Mirela Pana
La pian: George Calin
Regia: Carmen Lidia Vidu
Godot Cafe Teatru: rezervari la 021 31 61 682 / 0736 414 244. (strada Blanari nr. 14 din Centrul Vechi. www.godotcafeteatru.ro)

Pret bilet: 25 lei

Urmatoarele reprezentatii: 5 iulie ?i 17 iulie la Godot Cafe Teatru.

Cantec de leagan 1


"E usor sa vezi luciul, sclipiciul si e bine asa. Dar mare mi-a fost mirarea cand am inceput sa o descopar pe Maria Tanase - un om atat de singur, atat de sarac, atat de neiubit. Initial am vrut sa refuz, vazusem niste montari jenante despre Maria Tanase. Eu chiar am crezut ca nu e nimic de spus despre ea din moment ce toate spectacolele spun si repeta aceleasi nimicuri pompoase, pline de pene si de fumuri - ca in spectacolele de revista de genul celor de la Constantin Tanase - nume de care Maria Tanase a fugit tocmai fiindca i se parea penibila si jenanta impanarea si superficialitatea artistica. Am cautat informatii si m-a acaparat total aceasta femeie uratica, patetica, puternica, fantastic de talentata, cu aere de diva si cu public de mahala - un fenomen!" - Carmen Lidia Vidu, regizor.

"Cant Maria Tanase de aproape 10 ani, iubesc foarte tare repertoriul ei. Anul trecut am zis ca trebuie sa ma intalnesc cu cineva care sa faca ceva adevarat despre ea. Si de aici urmeaza ce urmeaza. Urmeaza spectacolul <Cantec de leagan. O poveste (adevarata) despre Maria Tanase>. Spectacolul are parte muzicala doar 6 piese. Restul sunt crampeie din scrisorile ei, din gandurile ei, din documentele adevarate despre Maria Tanase, sunt si franturi din cartile biografice. Si de-aia spun ca este cel mai adevarat spectacol despre Maria Tanase. Pentru ca a noastra Carmen a stiut sa traga esenta. Si usor, a demitizat. Nu a rasturnat situatia, ci doar a incercat si a reusit sa arate o latura extrem de umana a Mariei Tanase, latura de care te indragostesti fara sa vrei: de o personalitate puternica, dar in acelasi timp fragila, de o personalitate libera, dar in acelasi timp, in sufletul ei, foarte inchisa, de o personalitate vie, dar in acelasi timp, demult nefericita." - actrita Mirela Pana, vedeta teatrului din Constanta.

Cantec de leagan 4


"Sunt incantat sa particip la acest eveniment-spectacol de teatru, fiind ceva nou pentru mine, de altfel eu venind din alt spectru muzical. Totodata ma bucur ca pot crea amibentul muzical adecvat, ca pot transmite stari, emotii, trairi..." - George Calin, pianist.

Cantec de leagan 2


.



Lorenzo D'Arkangello10:54 / 02.07.2014Unde iti pare tie Maria Tanase "uratica"?! Pizda ma-tii de frustrata penibila!
Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate