Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
31 ianuarie 2023
106 • Se finalizeaza reconstructia podului peste Dunare la Drobeta, de catre Apolodor din Damasc
1797 • Se naste Franz Schubert
1834 • Se deschide, la Bucuresti, Scoala de muzica vocala, de declamatie si literatura a „Societatii Filarmonice"
1937 • Se naste Mircea Micu
1953 • Ovidiu Lipan „Tandarica"
Recomandări
Cantus Mundi a mobilizat 25.000 de oameni pentru „Ora Pământului” în 85 de localități din România
(Viață)
Sambata, 30 martie, Programul National Cantus Mundi a marcat „Ora Pamantului” in 85 de localitati din Romania, prin vocile reunite a 25.000 de persoane alaturi de cei 12000 de copii si tineri hotarati ca prin muzica sa devina cetateni activi ai planetei.
Sub egida Earth Hour 2019, peste 300 de coruri Cantus Mundi s-au implicat la nivel national, prin intermediul muzicii, in cea mai mare miscare voluntara de mediu, aderand astfel la o comunitate globala de peste doua miliarde de oameni.

Cele peste 30 de piese din culegerile Cantus Mundi dedicate „Orei Pamantului” au rasunat simultan in 33 de judete: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj, Constanta, Covasna, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Hunedoara, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timis, Tulcea, Valcea si Vrancea.

„Echipa Madrigal-Cantus Mundi a realizat un nou record. Sa unesti sub aceasi cupola si in acelasi scop copii din 85 de localitati, reprezinta o mare provocare dusa la indeplinire cu mult entuziasm. Ma bucur ca din ce in ce mai multi factori ai societatii inteleg cat de importanta este educatia muzicala in dezvoltarea civica a copiilor si nu imi ramane sa cred decat ca in curand vom ajunge la cele 4100 de coruri de care Romania are nevoie. Cantus Mundi va schimba Romania prin muzica!”
a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”.

In capitala, echipa Cantus Mundi a oferit bucurestenilor prilejul sa sarbatoreasca „Ora Pamantului” in patru locuri:  Mall Promenada, Opera Comica pentru Copii, Casa Memoriala „Tudor Arghezi - Martisor” si Parcul Circului. Peste 2000 de spectatori au fost prezenti in cele patru zone, unde, timp de o ora, s-a intrerupt electricitatea si aproape 1.000 de copii au sustinut natura prin cantec si momente muzicale speciale.

De la ora 20:00, terasa Mall Promenada s-a transformat intr-o scena „electrizanta” pentru ansamblul de percutie Cantus Mundi, condus de muzicianul Zoli Toth, ambasador „Earth Hour” in Romania din 2009 si formator al Programului National Cantus Mundi. Ei au evoluat alaturi de cei 250 de copii din corurile Cantus Mundi, coordonate de Teodora Jaworski, solista a Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. impreuna au realizat un show plin de energie, reusind sa implice toti spectatorii in sarbatorirea „Orei Pamantului” La ora 20:30, lumina s-a stins in mall si in cladirile de birouri din vecinatatea acestuia: Floreasca Business Park, The Lakeview, Sky Tower ti Globalworth Tower. Spectacolul a fost organizat in parteneriat cu WWF Romania si Mall Promenada.
 
OraPamantuluiCantusMundi2019_AnsamblulDePercutie

„Acum 10 ani nu mi-ar fi trecut prin minte ca un asemenea eveniment se poate intampla. Pentru mine este si mai special pentru ca am participat impreuna cu ansamblul de percutie pe care il coordonez in cadrul Programului National Cantus Mundi. Noi incercam sa educam altfel copiii deoarece ei sunt speranta Romaniei de maine. Ma bucur ca muzica uneste din nou oameni.”
a spus artistul Zoli Toth.

La Opera Comica pentru Copii, alti 250 de coristi Cantus Mundi au intampinat publicul cu voiosie si entuziasm. Vizitatorii au putut sa celebreze impreuna „Ora Pamantului” printr-o serie de exercitii muzicale si activitati creative, precum floor piano, gradina cu clopotei, follow me sound tube si Folk on the roof.
Parcul Circului a gazduit un show muzical antrenant sustinut de 300 de copii si tineri din Programul National Cantus Mundi, alaturi de studentii de la Gasca Chitara Grozavesti.

OraPamantuluiCantusMundi2019_OCC

La Casa Memoriala „Tudor Arghezi”, publicul a petrecut „Ora Pamantului” in natura, in frumoasa Gradina Martisor, fredonand alaturi de corurile Cantus Mundi cantece cunoscute pentru copii sau melodii folk din brosura editata special pentru sarbatoarea din acest an. Nu in ultimul rand, Emanuel Pecingina, membru al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a sustinut un recital surprinzator, cantand celor prezenti la clopote tubulare si toaca, instrumente de percutie traditionale, folosite deseori in concertele prestigiosului ansamblu.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat prin activitatea membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.170 de coruri. 40.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

OraPamantuluiCantusMundi2019_CasaMemorialaArghezi

Despre Earth Hour
Earth Hour a aparut ca un raspuns la o intrebare simpla: cum ii putem determina pe oameni sa constientizeze una din cele mai mari amenintari actuale, schimbarile climatice? Replica a venit de la WWF Australia, concretizata intr-o campanie care promova un gest pe cat de simplu, pe atat de puternic: stingerea luminilor. Se intampla pe 31 martie 2007, la Sydney, cand 2 milioane de case si sedii de companii australiene au stins luminile timp de o ora. Ora Pamantului. in prezent, comunitatea de sustinatori Earth Hour a atins 2 miliarde de oameni, din peste 7.000 de orase, din peste 180 de tari. Detalii pe www.ora-pamantului.rosau pe www.earthhour.org.
 
„Generatia tanara este din ce in ce mai mult orientata catre responsabilitate si catre implicare sociala. Cu siguranta copiii si natura sunt foarte apropiati, iar copiii si tineri din Programul National Cantus Mundi sunt printre cei mai implicati in „Ora Pamantului”. Exista o energie si o magie aici, pe terasa Promenada. Sunt fascinata sa vad cat de multi copii au venit sa cante pentru binele planetei.”
a declarat Hanny Bratu, Public Engagement Coordinator WWF Romania.

OraPamantuluiCantusMundi2019_Parcul Circului

OraPamantuluiCantusMundi2019_Promenada1

OraPamantuluiCantusMundi2019_Promenada2

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate