Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Harpă și ritmuri hispanice la Sala Radio!
(Muzică)
Ati ascultat vreodata un concert de harpa? Va place muzica inspirata de ritmurile pline de ”foc” ale Spaniei si ale Americii Latine? Pentru ambele intrebari raspunsul se afla intr-un concert de neratat pe care il propune vineri, 12 aprilie (19.00), la Sala Radio, Orchestra Nationala Radio si doi invitati speciali: MARIA BILDEA – care a fost aplaudata timp de peste 20 de ani alaturi de Orchestra Nationala a Radioteleviziunii din Grecia si dirijorul grec ANASTASIOS SYMEONIDIS, director artistic al aceluiasi ansamblu.

Programul serii este conceput sub semnul sonoritatii pline de pasiune a muzicii spaniole si a ritmurilor din America Latina! Veti asculta: Concertul pentru harpa si orchestra, semnat de compozitorul argentinian Alberto Ginastera (unul dintre cei mai importanti compozitori ai sec. XX in continentul american), Rapsodia pentru orchestra España (creata de francezul Emmanuel Chabrier in 1883, dupa o calatorie in Spania), Amorul vrajitor, creatie a compozitorului spaniol Manuel de Falla si Capriciu spaniol, semnat de compozitorul rus Nikolai Rimski-Korsakov.

ANASTASIOS SYMEONIDIS

Nascut in anul 1972 la Atena, ANASTASIOS SYMEONIDIS a studiat la inceput pianul, la scoala Nationala de Muzica din Atena. S-a specializat apoi in muzicologie la National and Kapodistrian University din Atena si in dirijat de orchestra la Academia de Muzica din Viena, precum si la Académie Lyrique din Paris.
A dirijat numeroase concerte alaturi de Greek Turkish Youth Orchestra si a fost aplaudat in sali precum: Athens Concert Hall, Greek National Opera, Thessalonica Concert Hall, in Sala Universitatii Aristotel din Salonic s.a. Anastasios Symeonidis a dirijat Orchestrele Simfonice de Stat din Atena si Salonic, Megaron Resident Orchestra, iar in prezent este director artistic la Orchestrei Radio din Grecia.

Maria Bildea

MARIA BILDEA a infiintat, in 1988, prima clasa de harpa la Conservatorul din Salonic, iar in 1992 la Conservatorul din Atena. A concertat cu cele mai mari orchestre din Romania si din Grecia, a sustinut recitaluri in Franta, Marea Britanie, Germania, Canada, SUA  s.a.  si a interpretat muzica compusa de Vanghelis pentru „Alexander” (regizor Oliver Stone).
Dupa ce a debutat la varsta de doar 12 ani si a obtinut apoi numeroase premii la competitii nationale, la 18 ani si-a lansat cariera solo cantand alaturi de cele mai importante orchestre din Romania. A continuat si participarea la competitii internationale de harpa, cum ar fi cele de la Tel-Aviv - Israel sau Bloomington – SUA. Repertoriul vast al Mariei Bildea cuprinde lucrari de la pre-clasicism la compozitori contemporani. A interpretat mai multe partituri in premiera absoluta, creatii ce i-au fost dedicate de compozitori ca Theodore Antoniu, Giorgos Chatzimichelakis si Dan Dediu.
Alaturi de cvartetul de harpe pe care l-a infiintat - "Aeolian Harps" – interpreteaza muzica traditionala greceasca.  Este si fondatoare a Ansamblului Kyklos si din 2018 este si membra a Orchestrei Nationale Radio.

AFIS Sala Radio 12 aprilie 2019

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
   
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate