Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 decembrie 2024
1857 • Se naste Joseph Conrad, (Józef Teodor Konrad Korzeniowski) scriitor britanic de origine poloneza (d. 1924)
1861 • Alexandru Ioan Cuza anunta ca „Înalta Poarta, precum si toate Puterile Garante” recunosc Unirea Principatelor
1948 • Se naste Ozzy Osbourne, solistul trupei Black Sabbath
1967 • Chirurgul sud-african Christian Barnard a efectuat, cu succes, primul transplant de inima din lume
Recomandări
„Super food pentru toată familia” Noua carte despre super-alimente a lui Jamie Oliver
(Viață)
Noua carte de bucate a lui Jamie Oliver, „Super food pentru toata familia” duce mai departe filosofia din spatele primului sau volum despre super-alimente, „Super food in fiecare zi”, promovand de data aceasta mancatul sanatos pentru toata familia. Adauga ceva nou in randul preparatelor preferate ale familiei tale si mareste-ti repertoriul de retete cu bucate bogate din punct de vedere nutritional, dar si gustoase – transforma-ti meniul saptamanal intr-un motiv de bucurie.
Strecoara cateva legume in plus la mesele din familie cu o portie de macaroane cu branza si dovleac. Bucura-te de o cina ireprosabila cu fajitas de pui, vinete, ardei gras si sos picant. Cand ai nevoie sa pregatesti o masa fara pretentii, incearca degetelele din piept de pui sau pastele cu pesto. Ori poate vrei sa fii prevazator cu niste crochete-gigant sau nuggets de pui care pot fi tinute in congelator. Poti folosi in moduri noi si neasteptate ingrediente pe care familia ta deja le indrageste: de exemplu chiftele de peste si cartofi dulci sau un porridge de ciocolata.

Fiecare reteta este testata si gustata, contine informatii nutritionale usor de inteles, inclusiv cantitatea de legume si fructe, pe langa ultimul capitol, care este plin de sfaturi valoroase: de la cum sa gatesti alaturi de cei mici, la cum sa ii multumesti pe cei pretentiosi, cum sa ai o digestie mai buna, importanta fibrelor, cum sa faci economii si, desigur, cum sa introduci in dieta familiei tale ingrediente mai sanatoase.

Daca esti in cautare de idei noi si a unei metode simple pentru a include mancatul sanatos in rutina zilnica a familiei, „Super food pentru toata familia” este cartea pe care o cauti. Iar daca vrei si alte retete care iti vor schimba complet raportul cu alimentatia, cauta si primul volum despre super-alimente, „Super food in fiecare zi”.

Super food pentru toata familia” de Jamie Oliver este disponibila pe curteaveche.ro si in librarii la pretul de 95 lei.

Super Food penru toata familia_coperta1

CROCHETE GIGANT DE PESTE

FIRIMITURI AURII SI CROCANTE


Iata un foarte indragit preparat, ideal de pastrat in congelator. Pestele, in special somonul, e bogat in acizi grasi omega 3, esentiali pentru pastrarea colesterolului in limite normale

10 PORTII
25 DE MINUTE PREPARAREA
1 jumatate de somon (1,2 kg),
fara piele si oase
2 oua mari
1 lingurita de boia dulce afumata
250 g de paine integrala
30 g de branza Cheddar
ulei de masline extravirgin

Stiati ca…?
Jumatatile de somon sunt vandute uneori la oferta speciala – una dintre realitatile pisciculturii industriale o reprezinta faptul ca, date fiind variatiile cererii si ofertei, pot aparea surplusuri. Asadar, cand gasiti somon la pret convenabil, cumparati l imediat!

Un preparat bine cunoscut, precum crochetele de peste, poate fi transformat intr o masa si mai hranitoare daca este facut in casa – ba chiar aveti libertatea sa mariti dimensiunile dupa dorinta! Eu folosesc somon, dar reteta poate fi preparata, de asemenea, cu orice soi de peste alb.
Taiati somonul in 10 portii de cate 120 g. Portiile nu vor fi perfect egale ca dimensiuni, dar nu va alarmati: asta face parte din farmecul lor. De regula, eu tai pestele pe lungime, obtinand bucati cu grosimea de 3 cm, iar apoi in segmente mai mici.
Intr-un castron nu prea adanc, bateti ouale, laolalta cu boiaua, plus un praf de sare de mare si piper negru. Rupeti painea si puneti o intr un robot de bucatarie, radeti branza deasupra, adaugati 2 linguri de ulei si procesati pana cand rezulta niste firimituri, apoi rasfirati le pe o tava. Tavaliti fiecare crocheta de peste prin amestecul obtinut, pana cand sunt acoperite complet. Transferati bucatile pe o tava tapetata cu hartie cerata, aranjandu le in straturi separate intre ele cu foi de hartie de copt (probabil ca veti fi obtinut mai multe firimituri decat aveti nevoie, insa asa se lucreaza mai usor; pur si simplu aruncati surplusul). Gatiti le imediat sau bagati tava in congelator – odata congelate, puteti transfera bucatile intr o cutie de plastic sau in pungute resigilabile, ca sa le pastrati mai usor.
Pentru a le gati, asezati cate crochete va trebuie intr o tava de copt si introduceti le in cuptorul incins din vreme la 200°C/treapta 6. Lasati le 15 minute, daca pestele a fost proaspat, sau 20 de minute, daca a fost congelat – ori pana cand capata o nuanta aurie si sunt patrunse.

JO_FSF_Day10_Super_Burgers_50withamends


BURGERI SUPER FOOD IN STIL ITALIAN

CEAPA IN OTET BALSAMIC, MOZZARELLA & SALATA


Aici, secretul este sa folositi carne slaba de vita, care are la fel de multe proteine ca si cea grasa, alaturi de fasolea alba bogata in fibre. Ca bonus, primim si putina mozzarella!

6 PORTII
40 DE MINUTE
2 cepe rosii mici
100 ml de otet balsamic simplu
500 g de carne slaba de vita, tocata
1 × conserva (400 g) de fasole alba
1 ou mare
6 chifle integrale
2 linguri de seminte de susan
½ varza alba mica (500 g)
3 linguri de iaurt natural
1 lingurita cu varf de mustar englezesc
1 lingurita de fulgi de ardei iute
1 lamaie
ulei de masline
1 × bila (125 g) de mozzarella
2 fire de rozmarin proaspat
2 rosii coapte de culori diferite
100 g de rucola

Incingeti cuptorul la 200°C/treapta 6. Curatati cepele, taiati le in rondele si asezati le intr un castron. Adaugati otetul balsamic si cateva varfuri bune de sare, pentru a indeparta umiditatea in exces (veti scurge lichidul, asadar nu va ingrijorati ca veti ingera prea multa sare).
Puneti carnea tocata intr un castron, cu un praf generos de piper, apoi adaugati fasolea, dupa ce ati scurs o. Separati oul si inglobati galbenusul in compozitie; cu mainile curate, amestecati totul foarte bine. Bateti albusul cu ajutorul unui tel. Taiati chiflele in jumatati, asezati le una peste alta (refacand forma chiflei), dupa care ungeti partea de deasupra cu albusul si presarati pe ea semintele de susan in strat uniform (pentru amuzament, puteti folosi sabloane, daca doriti sa i implicati si pe copii).
indepartati frunzele exterioare, mai ofilite, ale verzei. Tocati o marunt, preferabil pe razatoarea verticala (cu elementul de siguranta pus!). Intr-un castron mare, amestecati varza cu iaurtul, mustarul, fulgii de ardei iute, zeama de lamaie si un praf de piper negru.
Impartiti compozitia pentru burgeri in sase bile egale. Asezand doua tigai mari, neaderente si termorezistente, pe foc mediu iute, turnati in fiecare 1 lingurita de ulei. Puneti trei bile in fiecare tigaie, presati le pentru a le aplatiza, ajungand la grosimea de 2 cm, lasati le pe foc 2 minute sau pana ce s au rumenit, apoi intoarceti le si prajiti le pe cealalta parte. Completati fiecare burger cu o felie de mozzarella si rasfirati deasupra frunzele de rozmarin. Bagati la cuptor pentru 2 minute, ca mozzarella sa se topeasca, alaturand si chiflele, pentru a se incalzi. Taiati rosiile in rondele si aranjati le pe baza chiflelor, urmand sa puneti peste ele burgerii cu branza si rozmarin, apoi ceapa murata si sa acoperiti cu capacele. inglobati rucola in salata de varza si serviti.

Super_Food_pt_toata_familia

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate