Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Ce spectacole de teatru vedem în luna aprilie, la ArCub
(Teatru)
Primaria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, a programat, in luna aprilie, la Sala Mare (str. Lipscani 84-90) cateva dintre spectacolele de teatru indragite de publicul larg dar si de critica de specialitate.
Am iubit, am purtat, am pierdut, versiunea romaneasca a piesei Love, Lost, and What I Wore, semnata de Nora si Delia Ephron, pusa in scena de regizorul Emil Hostina, se va juca in zilele de 7 si 20 aprilie, de la ora 20:00. Spectacolul prezinta o colectie intima de povesti feminine ce vorbesc despre gama complexa de emotii starnite de obiectele vietii de zi cu zi, despre iubiri si despre pierderi, in interpretarea excelenta a  actritelor din distributie, Elvira Deatcu, Laura Cret, Anca Androne, Iulia Lumanare si Ioana Abur.

Bucuria, romantismul, iubirea si povestile invadeaza scena in data de 10 aprilie, incepand cu ora 19:00, odata cu spectacolul Idolul si Ion Anapoda, in regia Marianei Camarasan, care aduce pe scena actori remarcabili: Oana Pellea, Richard Bonovczki, Florina Gleznea, Cristina Casian, Istvan Teglas. Protagonistii spectacolului ii vor purta pe spectatori intr-o calatorie in timp si vor da viata unor personaje ce traiesc relatii marcate de pasiunea dezlantuita si plina de contradictii din anii frumosi ai perioadei interbelice.

Un text si un spectacol mai putin conventionale vor putea fi urmarite in data de 14 aprilie, de la ora 19:00. Plastic de Marius von Mayenburg, in montarea lui Theodor-Cristian Popescu, este – asa cum declara regizorul – „o satira ce trage din toate pozitiile in toate directiile. Viata unor oameni bine intentionati din clasa mijlocie, acest acvariu frumos/ kitchos, pare un tavalug ce niveleaza, fara sa vrea, orice relatie ce ar trebui, in teorie, sa functioneze. Caci ei au renuntat la orice raport de forta in familie, in profesie, in arta.” In distributie fac parte actorii: Nicoleta Lefter, Bogdan Dumitrache, Cristina Toma, Istvan Teglas si Ciprian Nicula.

In saptamana premergatoare sarbatorilor Pascale, publicul este invitat sa urmareasca spectacolul Urma pasilor Tai, inspirat de jurnalul de pelerin al Olgai Greceanu, luni, 15 aprilie, de la ora 19:00. Spectacolul este o incercare de a retrai artistic si religios cutremurul duhovnicesc despre care a scris Olga Greceanu si de a atrage spectatorul intr-o experienta care depaseste cotidianul, umplandu-l de sens.

Cel mai recent spectacol de la ARCUB, Frumos e in septembrie, la Venetia, cu Oana Pellea si Mircea Rusu, in regia Marianei Camarasan revine pe scena Salii Mari, duminica, 21 aprilie, cu doua reprezentatii – de la orele 18:00 si 20:00. Frumos e in septembrie, la Venetia, este o comedie romantica, dupa textul lui Teodor Mazilu, in care jocul exceptional al celor doi actori aduce la lumina profunzime, sens si frumusete, intr-o realitate pe care doar visul pare ca o mai face suportabila.

***
Biletele pot fi achizitionate online, de pe arcub.ro, sau de la Casa de bilete ARCUB, din Strada Lipscani, nr. 84-90.

Idolul si Ion Anapoda_Anca Colea?a_credit photo
Idolul si Ion Anapoda foto Anca Coleasa

Idolul si Ion Anapoda_photo_Anca Colea?a
Idolul si Ion Anapoda foto Anca Coleasa

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului international al luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate