Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Cu ocazia Concertului Extraordinar de Paște, Corul Național Madrigal va tranforma Parcul Ateneului Român într-o replică a Grădinii Ghetsimani
(Muzică)
Concertul traditional programat in Duminica Floriilor la Ateneul Roman de Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” este deja sold-out, chiar inainte ca organizatorii sa dezvaluie marea surpriza cu care vor fi intampinati cei care au achizitionat bilete la acest eveniment. Pentru prima oara, parcul Ateneului Roman va fi transformat in veritabila Gradina Ghetsimani, iconicul spatiu cu maslini unde Iisus s-a retras sa se roage, impreuna cu ucenicii Sai, dupa Cina cea de taina.
Practic, experienta artistica a publicului va incepe dinaintea pasirii sub cupola Ateneului Roman, prin spectacolul sonor asigurat de ansamblurile corale din Programul National Cantus Mundi si prin impactul vizual al maslinilor ce vor alcatui decorul acestui periplu muzical unic in Romania dar si prin expozitia de fotografie semnata de Gabriel Crisan. Epuizarea atat de rapida a biletelor pentru 21 aprilie a condus la decizia de a dubla evenimentul, un nou concert fiind scos astazi la vanzare pentru data de 20 aprilie. Biletele pot fi achizitionate on-line de pe platforma www.bilete.ro .

Ghetsimani, gradina de la poalele muntelui Eleonului si locul de rugaciune pe care Iisus l-a iubit cel mai mult, va prinde viata in fata cladirii legendare a Ateneului Roman, unde reprezentatiile artistice ale corurilor de copii si tineri din Programul National Cantus Mundi vor incepe inca de la ora 16.00, cu accesul liber al publicului. De la ora 18.00 posesorii de bilete vor putea sa prelungeasca experienta artistica in sala Ateneului, alaturi de celebrul Cor Madrigal, unul dintre cele mai apreciate ansambluri corale din lume.

 „Corul National Madrigal este mereu deschizator de drumuri artistice. Am realizat primele concerte de Craciun si de Paste in vremea comunismului, cand un astfel de demers dovedea un curaj aflat la limita nebuniei. Am pornit primul program national de integrare sociala prin muzica si astazi avem 43.000 de copii pe toata intinderea Romaniei. Acum aducem in inima Bucurestiului Drumul Crucii si Gradina Ghetsimani, simboluri crestine de mare insemnatate, intr-un proiect muzical si scenografic unic”
- a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”

Ca in fiecare an, repertoriul selectat de Anna Ungureanu – dirijorul principal al Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” – va cuprinde o serie de compozitii remarcabile din istoria corala, redand emotia specifica Sarbatorilor Pascale. In program, va fi inclus si emblematicul „Florilegiu Bizantin”, o suita de lucrari ortodoxe non-canonice, cu tonalitati originale de la Muntele Athos si din manastirile romanesti, colectie structurata de maestrul Marin Constantin la inceputul anilor ‘80. Pentru aceasta lucrare muzicala s-au realizat si inregistrari video speciale, pentru ca vestea invierii Domnului sa ajunga prin intermediul sonoritatii inconfundabile a Corului Madrigal catre toti romanii. Lansarea oficiala a acestui proiect artistic va avea loc pe 20 aprilie pe conturile de social media -  Corul Madrigal si Cantus Mundi Romania si pe posturi nationale si locale de televiziuni si radiouri din Romania.

Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4.500 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat „brand de tara”. Este unul dintre etaloanele mondiale ale muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul „Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate. in 2019, Corul National de Camera „Madrigal – Marin Constantin” a implinit 56 de ani de activitate neintrerupta, devenind astfel unul dintre cele mai longevive ansambluri corale.

Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat de reputatul dirijor Ion Marin si derulat prin activitatea  membrilor Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.200 de coruri. 43.000 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Concertul de Paste va fi difuzat integral in perioada Sarbatorilor Pascale pe postul de televiziune Digi 24.

Afis_20Apr

Parteneri: Digi24, Europa FM
Program sustinut de Primaria Municipiului Bucuresti si PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive
Parteneri media: 4Arte, Bookhub, Observator Cultural, Ceasca de cultura, Catavencii, Societatea Muzicala, 9AM, „Zile si Nopti” Bucuresti.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate