Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Bob Sinclar, în deschiderea festivalului internațional al luminii – Spotlight
(Muzică)
Primaria Capitalei, prin ARCUB, va organiza, in perioada 18-21 aprilie, intre orele 20:00 si 23:55, Festivalul International al Luminii. Spotlight, unul dintre cele mai spectaculoase si de impact evenimente ale Bucurestiului.
In deschidere, joi, 18 aprilie, ora 21:00, celebrul artist francez Bob Sinclar va sustine un concert in Piata „George Enescu”, precedat de un warm-up cu DJ ANDI, de la ora 20:30.

SPOTLIGHT este cel mai mare festival din Romania dedicat luminii si tehnologiilor din acest domeniu si include anual o serie de instalatii de lumina, proiectii video, proiecte de iluminat arhitectural sau instalatii artistice interactive ale artistilor locali si internationali.

La fel ca in anii anteriori, traseul principal al Festivalului Spotlight este Calea Victoriei, completat de spatiile din Strada Lipscani si din Piata Universitatii, care vor gazdui instalatii interactive, sesiuni de video-mapping si multe altele, intr-o atmosfera ce va transforma Bucurestiul intr-un adevarat Oras al Luminilor, in care cladiri emblematice, incarcate de istorie, vor spune povestea moderna a spatiului urban.
 
Astfel, cladirea CEC va gazdui un video mapping intitulat „Brancusi”, care este o interpretare a operei celebrului artist roman, pe cand Palatul Telefoanelor va traversa, intr-o singura zi, toate anotimpurile, gratie video mappingului “Wheel of Time”.
Instalatiile si proiectiile artistilor din Romania, Franta, Canada, Australia si Marea Britanie vor atrage publicul prin ineditul, culoarea si dinamismul lor, invitandu-l sa se dea in balansoarele luminoase ale instalatiei “Wave-Field” de la Muzeul National de Arta al Romaniei, sa joace ping-pong la Cercul Militar National, gratie instalatiei “Lightpong”, sa se fotografieze cu niste creaturi stranii luminoase numite “Luminuits”, sa admire neoanele suspendate in aer ale instalatiei “Tensegrity”, ce sfideaza gravitatia, sa urmareasca iepurele luminos din “Intrude” si multe altele, care vor face ca noaptea si orasul sa capete o viata si un ritm de vis.

Editia a cincea a Festivalului Spotlight marcheaza doua evenimente majore ale anului: Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Europene si deschiderea Sezonului Romania-Franta la Bucuresti, care se vor reflecta in tema aleasa: EuropeLights.

Pe parcursul celor patru luni de desfasurare a Sezonului in Romania, programul va cuprinde peste patru sute de activitati artistice, culturale, stiintifice si educationale, organizate de institutii partenere din cele doua tari. Proiectele prioritare ale Sezonului sunt colaborarile dintre operatori culturali publici si privati, institutii, scoli, universitati, companii, creatori romani si francezi etc.

Spotlight – Festivalul International al Luminii deschide Sezonul Romania-Franta 2019 la Bucuresti, pe 18 aprilie, colaborarea dintre cele doua tari concretizandu-se in cadrul festivalului prin numirea directorului si producatorului Fête des Lumières – Lyon, Jean-François Zurawik, ca director artistic al editiei din 2019 a Spotlight, dar si prin alegerea unui artist francez, Bob Sinclar, pentru concertul de deschidere.

Bob Sinclar

ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International al Luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate