Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
”Dialog al generaţiilor” prin cântec: concertul folcloric Ioana Maria Ardelean și Cornelia Ardelean Archiudean
(Muzică)
Duminica, 14 aprilie (17.00), Orchestra de Muzica Populara Radio va invita la Sala Radio la o noua intalnire cu folclorul autentic.
Sub genericul ”Dialog al generatiilor” prin cantec, concertul folcloric este conceput in jurul a doua apreciate soliste de muzica populara: Ioana Maria Ardelean si Cornelia Ardelean Archiudean, care ne poarta in tinutul bistritean impreuna cu o pleiada de invitati speciali: Gheorghe Turda, Floarea Calota, Gheorghe Rosoga, Gheorghita Nicolae, Alexandru Pugna, Maria Tanase Marin, Maria Golban Somlea, Ilie Medrea, Radu Lazar, Liviu Butiu, Antonela Ferche Butiu,  Andra Ioana Matei, Roxana Badescu, Vladut Sarmas si Ansamblul „BALTAGUL”- din MONOR, judetul Bistrita-Nasaud.     

Cornelia Ardelean Archiudean a studiat la scoala Populara de Arta cu profesoara Angela Moldovan si primi pasi in cariera i-a facut la Casa de Cultura a Sectorului 5 din Bucuresti. Dupa ce a castigat concursul de interpretare Floarea din gradina,  a cantat in cadrul Ansamblului folcloric Ciocarlia - rampa de lansare pentru multi interpreti ai muzicii populare romanesti – dar si alaturi de alte formatii artistice din Bucuresti. Repertoriul sau variat cuprinde peste 200 de cantece din zona de Campie a Transilvaniei. Printre recentele realizari se numara, in 2015, albumul de cantece ”TI-AM CANTAT LUME O VIATA”, piese culese din satul Ocnita si inregistrate in stil traditional.
Ioana Maria Ardelean a crescut intr-o familie de iubitori ai folclorului autentic, o influenta importanta asupra sa avand matusa ei, Cornelia Ardelean Archiudean. Este astazi un apreciat ”mesager” al satului si al cantecului bistritean, pe care il poarta in festivaluri si pe scene din intreaga tara.

Evenimentul va fi prezentat de Georgel Nuca si se va derula sub bagheta dirijorului Adrian Grigoras.

Coproducator Televiziunea FAVORIT.
Parteneri media: Radio Antena Satelor si Radio Romania Actualitati.
SPONSOR S.C. JIDVEI S.A.

AFIS Sala Radio 14 aprilie_Orch de Muzica Populara Radio

Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate