Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
,,Figaro, Figaro, Figaro” în premieră la Opera Comică pentru Copii
(Teatru)
Primavara spectacolelor in premiera continua la Opera Comica pentru Copii (OCC). Din 12 aprilie, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, prezinta o noua premiera: opera ,,Figaro, Figaro, Figaro”, dupa ,,Barbierul din Sevilla”, in regia maestrului Cristian Mihailescu.
Spectacolul se va desfasura la Sala Mare, pe 12, 13, 14, 19, 20 si 21 aprilie, fiind o adaptare dupa una dintre capodoperele muzicii universale scrisa de Gioachino Rossini. Biletele pot fi achizitionate online din reteaua bilete.ro sau de la casa de bilete a institutiei.

Asa cum i-a obisnuit deja pe iubitorii Operei Comice pentru Copii, regizorul Cristian Mihailescu pregateste, cu dedicare, pasiune si perseverenta, un spectacol care promite sa ii impresioneze si sa ii introduca pe cei mici in fascinanta lume a muzicii clasice. Opera ”Figaro, Figaro, Figaro” este un spectacol realizat de o echipa de profesionisti formata din dirijorii Gheorghe Iliuta si Alexandru Ilie, scenografa Bogdana Pascal, coregraful Ionut Picincu, din solistii tineri ai OCC, aflati intr-o continua dezvoltare, dar si din artisti consacrati in domeniul muzicii clasice precum Vicentiu taranu sau Iordache Basalic, solisti ai Operei Nationale din Bucuresti, cu totii aflati sub indrumarea maestrului Cristian Mihailescu. 

Baletul ”Mirandolina” revine pe scena Operei Comice pentru Copii

Din 12 aprilie, baletul ”Mirandolina”, creatie a coregrafului Mihai Babuska, revine in programul Operei Comice pentru Copii, la Sala UnderGrant. Spectacolul, interpretat de tinerii dansatori ai teatrului, este inspirat din piesa de teatru ”Hangita” de Carlo Goldoni si prezinta, in pasi de dans, povestea unei tinere fermecatoare care, imediat ce mosteneste un han incepe sa fie curtata de numerosi pretendenti, unul mai caraghios decat altul. Baletul ”Mirandolina” este un spectacol plin de intamplari comice, incurcaturi amuzante, muzica energica si coregrafie complexa, realizat pe gustul spectatorilor de orice varsta. Biletele pentru reprezentatiile din 12 aprilie, ora 18:00, 13 si 14 aprilie, orele 11:00, respectiv 13:30, pot fi achizitionate din reteaua bilete.ro

In Salonul Mozart urmeaza ”Romania Muzicala”

Pe 13 si 14 aprilie, de la ora 10:00, Ansamblul Liric al Operei Comice pentru Copii, format din Luiza Cirlan (flaut), Lucia Petroianu (oboi), Cristian Petrisor (clarinet), Zoltan Karpatti (fagot), Andrei Pavel (corn) si Cristian Balas (vioara), revine la Salonul Mozart cu o poveste pe note, cantata in concertul-lectie „Romania muzicala”, un spectacol in regia Irinei Furdui. Cei mici au ocazia sa ia parte la un program muzical format din lucrari compuse de personalitati importante ale muzicii clasice romanesti, precum Andrei Muresanu, Mircea Chiriac, Ion Scarlatescu, Vasile Jianu, George Enescu si Ciprian Porumbescu.

”Bilet in asteptare”, o campanie unica marca OCC

Campania ”Bilet in asteptare”, creata pentru a ajuta copiii din mediile defavorizate, continua la Opera Comica pentru Copii. Fiecare bilet cumparat de spectatorii generosi este dublat de catre institutie, oferind, astfel, sansa copiilor institutionalizati sau cu probleme de sanatate de a viziona spectacolele programate pe parcursul intregii stagiuni, spectacole la care, altfel, nu ar fi avut acces. Cei care doresc sa faca o bucurie acestor copii sunt invitati sa cumpere „bilete in asteptare” pentru spectacolele OCC, disponibile online si la casa de bilete a institutiei, cu doar 15 lei.
Pana acum peste 2.500 de „bilete in asteptare” au fost cumparate de spectatorii OCC, astfel incat peste 5.000 de copii au avut ocazia sa urmareasca, pe cele trei scene ale institutiei, povestile despre care, poate, doar au citit.

Figaro
 
Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. in anul 2018, Opera Comica pentru Copii a pus in scena 741 de spectacole pentru care s-au vandut 135.000 de bilete. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate