Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Muzică și tehnologie într-un nou eveniment Globalworth District
(Muzică)
Globalworth si One Night Gallery aduc impreuna muzica, artele vizuale  si tehnologia la urmatoarea editie Globalworth District, primul „cartier” art&tech din Romania. Evenimentul Globalworth District | Music Edition, ce va avea loc pe 17 aprilie, de la ora 18:00, in Globalworth Campus, propune o noua dimensiune a muzicii, prin intermediul noilor tehnologii si creeaza un context colaborativ pentru artisti romani din diferite domenii.
Pentru o zi, lobby-ul cladirii de birouri Tower 1 din Globalworth Campus (Dimitrie Pompeiu, nr. 4-6) se va transforma in resedinta pentru iubitorii de muzica si petreceri, cand va gazdui un concert live cu Tomma Alistar si doua petreceri tematice cu artistii VRTW - UFe Dj Set si King Rabbit – acompaniate de instalatii interactive si videomapping realizat de cuscrew si Adistu.

Un element unic al evenimentului va fi o instalatie de arta care transpune in muzica biodate culese de la plante si le permite vizitatorilor sa experimenteze modul in care melodiile se modifica in raport cu fluctuatiile din mediul inconjurator.

Lansat la finalul lunii februarie, Globalworth District, primul „cartier” art&tech din Romania, dezvoltat de Globalworth si curatoriat de One Night Gallery, isi propune sa promoveze tanara generatie de artisti romani si sa aduca evenimentele culturale mai aproape de comunitate, transformand cladirile de birouri in spatii neconventionale care gazduiesc si sustin arta si tehnologia. Evenimentele Globalworth District sunt construite in jurul a trei piloni: muzica, arte vizuale si design vestimentar, ce pot fi experimentate intr-un mod nou, cu ajutorul tehnologiei. Vizitatorul devine astfel mai mult decat un spectator, putand sa interactioneze cu arta si sa o descopere dintr-o noua perspectiva, precum in realitate virtuala sau augmentata.

Anul acesta, Globalworth District va gazdui, pe langa Globalworth District | Music Edition, alte doua evenimente dedicate celorlalti doi piloni: arte vizuale si design vestimentar.

Tomma Alistar este un proiect solo lansat de Alexei Turcan, care culege glimpsuri ale tuturor aventurilor sale electronice, combinate cu instrumente clasice, totul intr-un spectacol efervescent. Downtempo jazzy sau coloane sonore pentru filme sau teatru pot fi gasite in show-urile sale, iar interpretarea live isi propune sa renunte la automatismul electro si sa aduca inapoi muzica live, cu toate imperfectiunile sale.

Parteneriatului dintre One Night Gallery, in calitate de curator al acestei initiative culturale, si VRTW (Vinyl, Rum, Tapas&Wine), platforma de evenimente care gazduieste sub umbrela sa o serie impresionanta de artisti, si-a propus sa combine diferite genuri de muzica si sa transforme spatiile de birouri Globalworth intr-o galerie de arta dedicata muzicii. Astfel, intregul concept graviteaza in jurul ideii de comunitate, aceasta fiind nucleul Globalworth District – un mijloc de interconectare a oamenilor prin experiente personalizate.

Petrecerile tematice de la Globalworth District | Music Edition sunt concepute ca lucrari colaborative intre muzicieni si artistii vizuali – Ufe, The Rabbit King & cuscrew si Tomma Alistar & Adistu.

DJ UFe se manifesta ca o explozie de diferite genuri muzicale. Cand nu „sapa” dupa old grooves sau blue breakbeats, e in studioul sau „sculptand” meticulos sunete. Cel mai recent proiect al sau ca producator este Kosmic Blues. Acest repertoriu extrem de diversificat se imbina in propriul sau idiom cu o sinteza imaginativa care face ca ascultarea sa fie o experienta energica si interesanta. 

The Rabbit King, pasionat de viniluri, DJ si producator, propune o noua estetica muzicala: un pic de deep house, techno, disco, dar pastrand in acelasi timp touch-ul personal. Este un spirit dinamic si are o abordare unica care il face remarcabil in randul DJ-ilor.

Muzica eclectica a lui UFe si a lui Rabbit King va fi augmentata de cuscrew, un talentat tanar artist de videomapping. Stilul sau este un mix intre grafica shoegaze 3D si cea de la inceputul anilor ’90. A fost implicat in numeroase proiecte culturale si a fost comisionat de nume precum Electric Castle, Mindscape Studio, Spotlight, Summer Well si noul lansat Kajet Journal.

Adistu, artist digital, curator si director al festivalului itinerant de art & video Tripoteca (festival deja cunoscut in 14 tari si in 25 de orase), a avut numeroase expozitii si spectacole live in cadrul mai multor evenimente dedicate artelor vizuale. In lucrarile sale se poate observa o predilectie pentru fractali - modele matematice care mimeaza evolutia naturii si alte abordari digitalo-organice - mash-up-uri care creeaza lumi si personaje ludice sau sugereaza un umor metafizic. El va completa, cu elemente vizuale, show-ul lui Tomma Alistar.

De asemenea, in timpul evenimentului, vizitatorii vor putea explora ”capsula” Mindspace si experimenta prin realitatea augmentata cu dARe by Samsung.

Si pentru ca interactivitatea si incurajarea publicului de a experimenta noile tehnologii e unul dintre cele mai importante crezuri ale proiectului, participantii vor avea la dispozitie toate uneltele necesare pentru a deveni DJ in realitate virtuala.

Parteneri: Mindspace, George. Primul banking inteligent. O inovatie BCR, Samsung, Carrefour, glo si Bombay Saphire.
Vibes: Artistii VRTW

GlobalworthDistrict_Music

Despre Globalworth
Globalworth este o companie imobiliara listata la Bursa de Valori de la Londra, care activeaza in Romania si Polonia, unde a devenit principalul investitor pe piata imobiliara din cele doua tari. In Polonia, compania detine participatia majoritara in Globalworth Polonia, un investitor care activeaza pe piata poloneza de real estate, listat la Bursa de Valori din Varsovia. Globalworth dezvolta si gestioneaza direct cladiri de birouri si in sectorul de logistica/industrie usoara, in locatii premium, care genereaza venituri din inchirierea de spatii catre companii de top din intreaga lume. Gestionat de aproape 200 de profesionisti in Romania si Polonia, portofoliul companiei are o valoare totala de aproximativ 2,67 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producatoare de venit, inchiriate catre aproximativ 650 de companii nationale si multinationale. Mai multe informatii pot fi gasite pe http://www.globalworth.com/ si va invitam si ne urmariti pe Facebook, Instagram si LinkedIn.
Despre One Night Gallery

One Night Gallery este prima galerie de new media art din Romania care imbina arta si tehnologia intr-un nou concept de expozitie ad-hoc, sustinand tinerii artisti si designerii romani prin crearea unor experiente artistice alternative, completate de inovatie si tehnologie.  Punte intre artisti si tehnologie, One Night Gallery a facilitat crearea celei mai cuprinzatoare platforme de arta in realitate virtuala si augmentata, promovata pana acum in cadrul a opt editii, trei galerii pop-up si doua expozitii colective.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate