Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
”Tribute to a Legend: Frank Sinatra” - la Sala Radio!
(Muzică)
Joi, 18 aprilie (19.00), Sala Radio este gazda unui concert-eveniment: ”Tribute to a Legend: Frank Sinatra”, un concert prezentat de BIG BAND-UL RADIO si invitatul sau special din Italia, solistul vocal WALTER RICCI.
Printre melodiile celebre cantate de Sinatra pe care le veti asculta la Sala Radio se numara: Dancing in the Dark, Cheek to Cheek, Let's Fall in Love, Moon Dance si, desigur, My Way si Strangers in the Night.

La varsta de 8 ani, muzicianul italian a auzit muzica interpretata de Frank Sinatra, Tony Bennett si Ella Fitzgerald si atunci a inceput pasiunea sa pentru lumea JAZZ-ului. A debutat ca solist vocal la 14 ani. Alaturi de saxofonistul Stefano Di Battista, a participat la un  turneu in Franta, Spania si Elvetia. In 2006, a castigat in Italia premiul  Massimo Urbani (in cadrul concursului international de jazz, initiat in Italia, in 1996). Alaturi de saxofonistul italian Daniele Scannapieco, WALTER RICCI a inregistrat un album-omagiu dedicat compozitorului american Cole Porter: “The Cole Porter Songbook”.

Lansat de celebrul Pippo Baudo in emisiunea sa "Domenica in" difuzata pe postul de televiziune Rai Uno, Walter Ricci este un muzician care trece cu mare naturalete de la jazz la pop. Este castigator al unor importante premii internationale si un nume extrem de apreciat in jazz-ul italian, dar si in cel francez. In 2018 a castigat Trofeul ”George Grigoriu” la Festivalul International de Muzica Usoara ”George Grigoriu” de la Braila.

Walter Ricci

Concertul de la Sala Radio se deruleaza sub bagheta apreciatului dirijor si compozitor IONEL TUDOR.
Evenimentul este inclus de European Broadcasting Union (EBU) in Jazz Day - Ziua Internationala a Jazz-ului si va fi difuzat pe 30 aprilie de radiodifuziunile membre ale acestui organism international.

Big Band-ul Radio a luat fiinta in 1949, intai in formula combo, pentru ca in anul 1953, cand la conducerea acestei orchestre a fost numit Sile Dinicu, sa se extinda cu o sectiune de corzi, ajungand la un ansamblu de 45 de instrumentisti si purtand denumirea de Orchestra Radio-Televiziunii Romane. Dupa 1989, orchestra a devenit ceea ce este si astazi: Big Band-ul Radio. De-a lungul anilor, 4 dirijori si-au legat numele de aceasta orchestra: Sile Dinicu (din 1953), Cornel Popescu (din 1985), Ion Cristinoiu (din 1991) si Ionel Tudor (din 1994).
Orchestra este alcatuita din muzicieni de elita, dar si din cei mai buni instrumentisti din tanara generatie si reprezinta un ansamblu unic in peisajul muzical romanesc.
Big Band-ul Radio a fost prezent pe scena celor mai importante evenimente, concursuri si festivaluri, nationale si internationale, de muzica de jazz, blues, pop, pop-rock sau simfonic-pop din Romania, in nenumarate concerte de tip „Proms”, emisiuni si concursuri de televiziune, emisiuni de radio si a sustinut concerte si recitaluri alaturi de nume mari ale jazz-ului, blues-ului sau ale muzicii pop sau rock din tara sau din strainatate.

AFIS 17 aprilie Big Band si Walter Ricci_Tribute to Frank Sinatra


Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate