Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Agnus Dei. Sărbătoarea Floriilor la Casa Artelor „Dinu Lipatti”
(Muzică)
Primaria Municipiului Bucuresti prin Casa Artelor „Dinu Lipatti" va invita la cea de-a doua editie a evenimentului Agnus Dei – Sarbatoarea Floriilor la Casa Artelor „Dinu Lipatti” ce va avea loc in perioada 19-21 aprilie 2019, intre orele 18:00-21:30.
Cu sufletul pregatit pentru sarbatori, am organizat pentru iubitorii de cultura activitati cu tematica pascala pentru intreaga familie: expozitii, ateliere pentru copii, proiectii de film si recitaluri extraordinare de muzica pascala interconfesionala – ortodoxa, catolica, protestanta - sustinute de muzicieni romani de renume.

Pe parcursul celor 3 zile, publicul va putea viziona expozitiile din Curtea Casei Lipatti: Expozitia „Viata lui Iisus Hristos si Sarbatorile Pascale” si Expozitia permanenta „Dinu Lipatti, viata si opera”. Tot aici, intre orele 18-20, copiii vor putea participa la ateliere de pictura pe ceramica cu tematica pascala si de facepainting, iar in aceasta perioada, Casa Lipatti va fi disponibila pentru vizitare, oferind melomanilor posibilitatea de a asculta celebre inregistrari ale lui Dinu Lipatti si de a viziona Expozitia de fotografii „Familia Lipatti si prietenii”.

Vineri,19 aprilie, de la 18:30 va invitam in Salonul de Muzica pentru a viziona prima parte a celebrului film „Evanghelia dupa Ioan”, ce urmareste ultimii trei ani de viata ai lui Iisus, iar in a doua parte a serii, de la orele 20:00, va propunem Recitalul Extraordinar de muzica sacra sustinut de Corul Preludiu, sub bagheta dirijorului Voicu Enachescu. Se vor interpreta lucrari religioase semnate de Dimitrie Suceveanu, Gheorghe Cucu, Ioan D. Chirescu, Nicolae Lungu, Sabin Dragoi, Gavriil Musicescu.
Sambata, 20 aprilie, de la orele 18:00 – 20:00 puteti participa la activitatile din Curtea Casei Lipatti, iar incepand cu ora 18:30, in Salonul de Muzica, se va difuza partea a doua a filmului „Evanghelia dupa Ioan”, regizat de Philip Saville.
De la orele 20:00 va invitam la Recitalul Extraordinar de Florii "Ninsoarea mieilor" sustinut de violoncelistul Adrian Naidin, care va interpreta lucrari din creatia populara traditionala romaneasca, precum si compozitii proprii cu caracter pascal.

Duminica, 21 aprilie, incepand cu ora 18:00 sunteti asteptati la Casa Artelor „Dinu Lipatti” pentru a viziona Expozitiile noastre si a participa la Atelierele pentru copii, iar de la orele 18:30, se va difuza partea a treia a filmului „Evanghelia dupa Ioan”, care il are ca protagonist pe actorul peruan Henry Ian Cusick, interpretand rolul lui Iisus.
Cele trei zile de sarbatoare se vor incheia, duminica seara, la orele 20:00, cu Recitalul Extraordinar de muzica sacra „Agnus Dei" sustinut de soprana Madalina Barbu, mezzosoprana Andreea Iftimescu, tenorul Andrei Lazar, basul Iustinian Zetea, acompaniati de pianista Liana Mares. in program lucrari celebre de: Pergolesi, Cherubini, Rossini, Verdi, Puccini, Fauré, Schubert, Vivaldi, Mozart.

Conceptul evenimentului „Agnus Dei – Sarbatoarea Floriilor” apartine regizoarei Alice Barb, directorul fondator al Casei Artelor "Dinu Lipatti".
Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Va asteptam cu drag in casa genialului pianist Dinu Lipatti, sa ne umplem sufletele de pace si speranta, pentru a putea primi, cu inima curata, lumina Sfintelor Sarbatori Pascale!

afis-Agnus-Dei-2019_2


afis-Agnus-Dei-2019_program1
Parteneri media: Radio Romantic, B1 TV, Agerpres, Jurnalul National, centruldepresa.ro, Radio Bucuresti FM, Observatorul Cultural

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate