Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
Serie de spectacole pentru copii înainte de vacanţă la Teatrul „Stela Popescu”
(Teatru)
Saptamana 15-20 aprilie este dedicata de Teatrul „Stela Popescu” copiilor, si mai exact elevilor din scolile bucurestene, aflati in ultima saptamana dinaintea vacantei de primavara. Spectacolele programate in fiecare dimineata la Sala mica a Palatului copiilor la orele 9:30 si 11:00 sunt Lampio (pe 15 si 16 aprilie), Micul print (17 aprilie) si Revolta povestilor (18, 19 si 20 aprilie).
Povestea delicata si plina de sensibilitate adaptata si dramatizata pentru copii Lampio si grauntele de lumina continua sa atraga sali pline de copii la Palatul Copiilor. Deviza sub care se petrec toate intamplarile povestii noastre : „Poti straluci doar atunci cand faci ceea ce iti place cu adevarat!

Lampio_10_Foto_Virgil Oprina
credit foto: Virgil Oprina

Lampio este un licurici care si-a pierdut lumina. Nu stie unde si cand, dar este convins ca trebuie sa o gaseasca. Altfel, ce ar mai fi un licurici pe Pamant fara lumina? si uite asa apar miracole, magie, prieteni, provocari, iar cautarile micului nostru personaj nu se opresc pana nu isi descopera menirea in viata, pentru ca el asta cauta, de fapt. Micul Lampio este erou intr-o poveste terapeutica despre curaj, determinare, talent si descoperirea propriei valori. Este un spectacol care trebuie vazut cu sufletul, locul in care oamenii traiesc cele mai mari transformari.
   
Micul Print 553
credit foto: Virgil Oprina

Micul Print este un spectacol de teatru – dans despre inocenta copilariei, o calatorie stelara a doi prieteni, cuplu copil – adult, o relatie umana care poate fi regasita, intr-o anumita masura, in orice familie. in aceasta aventura, copilul intalneste personaje care il ajuta sa descopere drumul catre simplitatea vietii. Adultul face o calatorie in sens invers si descopera importanta inocentei in viata adulta. Este o poveste despre prietenie in sensul ei cel mai pur, despre acea prietenie care depaseste barierele de varsta si spatiu. 
   
Revolta Povestilor_3_Foto_Virgil Oprina_2019_03_31
credit foto: Virgil Oprina

Revolta Povestilor este o piesa care vrea sa arate atat copiilor cat si parintilor ca povestile pot continua sa existe doar daca sunt citite, cultivate si iubite. Altfel, toate personajele cu care noi, adultii, am copilarit se revolta, se uratesc si devin anacronice. Cine rezolva problema? Tot niste copii care, atrasi in lumea cunoasterii si imaginatiei, restabilesc ordinea si salveaza de la uitare emotiile intalnirii cu personajele de basm. Revolta Povestilor  - o noua productie a Teatrului Stela Popescu pentru publicul tanar, este o poveste terapeutica  care ne indeamna sa meditam asupra mesajului pe care il transmite.

credit foto: Virgil Oprina

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate