Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Laureații concursului ”Drumul spre celebritate” debutează pe scena Sălii Radio!
(Muzică)
Cine sunt tinerii muzicieni romani care vor deveni vedetele scenelor de concert din tara si din strainatate? Miercuri, 24 aprilie (19.00), Orchestra de Camera Radio – ansamblul Radio Romania preocupat in mod special de lansarea si sustinerea tinerelor talente – va concerta alaturi de laureatii concursului ”Drumul spre celebritate” – editia a IX-a.
Lansarea celor 3 castigatori pe scena Salii Radio reprezinta o parte esentiala a premiului obtinut de tinerii muzicieni, competitia derulata anual la Palatele Brancovenesti de la Mogosoaia fiind definita ca ”singura competitie muzicala din Romania care deschide portile scenelor importante.”

Sub bagheta dirijorului RADU POPA, dirijor permanent al Filarmonicii ”Banatul” din Timisoara, ii veti aplauda pe ANDRA MARGINEANU – pian, ANDRA LUCIA MATEI  – vioara si JUHASZ-BOYLAN PAL-KAROLY – bariton. Evenimentul se va derula cu participarea Corului de Copii Radio, dirijat de RAZVAN RADOS. Printre lucrarile pe care le veti asculta in repertoriul serii de la Sala Radio se numara lucrari semnate de mari compozitori ca VIVALDI: ”Anotimpurile” – ”Vara” si  MOZART: Concertul nr. 23 in La major pentru pian si orchestra si Aria ”Hai gia vinto la causa!” din ”Nunta lui Figaro” s.a.

Concursul ”Drumul spre celebritate” este organizat de Asociatia Pro Valores, Centrul pentru Cultura “Palatele Brancovenesti de la Portile Bucurestiului”, Orchestrele si Corurile Radio, Radio Romania Cultural si Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania. Laureatii competitiei sunt invitati sa cante in cadrul Mogosoaia ClasicFest si a Stagiunii Sunetul muzicii de la Castelul Peles, premiul cel mai important constand in concertul anual prezentat alaturi de Orchestra de Camera Radio, pe scena Salii Radio, eveniment cu prilejul caruia tinerii muzicieni pot fi apreciati in intreaga tara, gratie transmisiunii in direct asigurate de Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical.

Andra Margineanu

Pianista Andra Margineanu este absolventa al Colegiului National de Muzica “George Enescu”, clasa de pian a prof. Mihaela Zamfirescu. In prezent este studenta a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, in anul IV de licenta, la clasa prof. conf. Dr. Vlad Dimulescu. A sustinut recitaluri si concerte atat in tara cat si in strainatate: la Muzeul Paul Constantinescu si la Centrul de Cultura – Ploiesti, in cadrul proiectelor organizate de Institutul Cultural Roman la Istanbul, recitaluri sustinute in cadrul Fundatiei George Enescu s.a.

Andra Matei

Tanara violonista Andra Lucia Matei a inceput studiul viorii de la varsta de 7 ani. A absolvit Liceul de Arta ”Dimitrie Cuclin” din Galati si apoi a devenit studenta la Universitatea Nationala de Muzica Bucuresti, unde a studiat vioara cu Gabriel Croitoru. De-a lungul anilor a participat la numeroase concursuri nationale si internationale, dintre care: 2016 - finalista a Concursului Muzical de Interpretare “Lions” Sofia, Bulgaria, in 2017 - premiul I la Concursul National de Interpretare Muzicala ”Mihail Jora”- Bucuresti. in 2017 a devenit artist instrumentist  al Filarmonicii ”George Enescu”- Bucuresti. In prezent este doctorand in cadrul Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti.

JUHASZ-BOYLAN PAL-KAROLY

Nascut in anul 2000 la Cluj-Napoca, tanarul bariton Juhasz-Boylan Pal-Karoly este in prezent student al Facultatii de Muzica din cadrul Universitatii de Vest - Timisoara. A fost complimentat pentru vocea sa de la vasta foarte frageda, fapt care l-a motivat sa aprofundeze studiul si sa isi dezvolte calitatile vocale.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate