Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
În Joia Mare la Sala Radio: Recviemul German de Brahms, sub bagheta dirijorului elvețian KASPAR ZEHNDER!
(Muzică)
In Joia Mare (25 aprilie – 19.00), in asteptarea sarbatorii Pastelui, Orchestra Nationala Radio va propune unul dintre cele mai cunoscute recviemuri  - dintre cele peste 2000 compuse vreodata: Recviemul German semnat de Brahms, lucrare a carei premiera absoluta a avut loc in 1868, in Vinerea Mare, la Catedrala din Bremen, cu Brahms insusi ca dirijor.
Celebra lucrare pe care o veti asculta la Sala Radio va fi interpretata sub bagheta dirijorului elvetian KASPAR ZEHNDER, director artistic al Festivalului Murten Classics (Elvetia), al Orchestrei Simfonice Solothurn din Biel (Elvetia) si al ansamblului PFK – Prague Philharmonia.

Compus intre 1865 si 1868, Recviemul German se pare ca a fost compus de Brahms dupa doua mari pierderi din viata sa: mama sa si bunul sau prieten, celebrul compozitor si pianist Robert Schumann. Este cea mai lunga creatie a lui Brahms, o interpretare a lucrarii avand o durata intre 65 si 80 de minute. Numele lucrarii este datorat faptului ca daca majoritatea lucrarilor de acest gen au preluat pasaje din litughia funerara in latina, Brahms a ales ca Recviemul german sa preia pasaje din Biblia tradusa de Luther in germana, un lucru destul de surprinzator in epoca.
Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio (dirijor: Ciprian tutu) si a solistilor vocali BIANCA  MARGEAN – soprana si CATALIN TOROPOC – bas/bariton.

Kaspar Zehnder

Dupa un remarcabil debutul la Teatrul La Scala din Milano in octombrie 2007, Kaspar Zehnder a fost invitat sa dirijeze Orchestra Nationala din Montpellier, Filarmonica Slovaca, Orchestra Simfonica din Lucerna, Orchestra Nationala Ile-de-France, English Chamber Orchestra, Filarmonicile din Praga si Brno, Orchestra Radio Varsovia, Filarmonica Nationala din Lituania etc.
A fost  dirijor titular al Filarmonicii din Praga (2005-2008) si director muzical al Centrului Paul Klee din Berna (2005 – 2012). Pe parcursul stagiunii 2014-2015, a fost invitat sa dirijeze ansamblul Kremerata Baltica la Teatrul Chatelet din Paris; English Chamber Orchestra intr-un concert de gala in prezenta A.S.R. Printul Charles; opera Rapirea din Serai de Mozart la Opera din Metz s.a.
   

AFIS Sala Radio 25 aprilie_Recviem German


Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate