Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
23 octombrie 2019
1817 • Se naste Pierre Larousse, pedagog, enciclopedist si editor francez
1905 • Se naste Felix Bloch, fizician elvetian
1908 • Se naste Ilia Mihailovici Frank, fizician rus, laureat al Premiului Nobel
Recomandări
După Paști, Opera Comică pentru Copii vă invită la spectacolul de balet ,,Don Quijote”
(Teatru)
Din 3 mai, Primaria Capitalei, prin Opera Comica pentru Copii, ii invita pe cei mici sa urmareasca aventura celebrului cavaler ratacitor ”Don Quijote”, intr-un frumos spectacol de balet in regia lui Catalin Caracas si scenografia Adrianei Urmuzescu. Biletele pentru cele cinci reprezentatii programate la inceputul lunii mai pe scena Salii Mari a Operei Comice pentru Copii pot fi achizitionate de pe bilete ro.
Spectacolul de balet ”Don Quijote”, pe muzica lui Ludwig Minkus, inspirat din romanul lui Miguel de Cervantes, prezinta povestea lui Don Quijote care, ajuns in Barcelona, calare si insotit de scutierul sau credincios, Sancho Panza, asista fara voia lui la o scena de familie care se petrece intre carciumarul Lorenzo, gazda celor doi drumeti, si fiica acestuia, Quiteria. Lorenzo doreste sa-si marite fata cu bogatasul Camacho, insa aceasta este indragostita de Basilio, care ar face orice pentru a fi impreuna cu Quiteria. Cavalerul povestii noastre, Don Quijote, intervine decisiv, iar copiii, alaturi de parintii lor, sunt invitati sa urmareasca firul povestii si sa afle cum se va sfarsi aceasta poveste de dragoste.

DON QUIJOTE_

”Directorul de teatru” va asteapta la Salonul Mozart

Din 4 mai, Salonul Mozart este locul de intalnire al celor mici cu ”Directorul de Teatru”. Spectacolul de opera regizat de maestrul Cristian Mihailescu si inspirat din opera cu acelasi nume a compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart, prezinta povestea hazlie a doua cantarete de opera care isi disputa suprematia in timpul unei auditii pentru teatrul de opera de la Salzburg. Plin de idei creative, maestrul Cristian Mihailescu s-a gandit la o serie de completari interesante astfel ca a introdus in actiunea spectacolului o multime de personaje deja cunoscute si iubite de cei mici, intalnite in alte opere celebre ale lui Mozart precum Susanna si Marcellina din „Nunta lui Figaro”, pe Monostatos, Papageno si Papagena din „Flautul Fermecat”, dar si pe Pedrillo din „Rapirea din Serai”.

Incepe campania ”Scrisoare pentru copilul meu”
Din mai, Opera Comica pentru Copii desfasoara o campanie unica pentru o institutie culturala din Romania: ”Scrisoare pentru copilul meu”. Parintii care vor sa le faca o bucurie, peste ani, copiilor lor, sunt invitati sa isi astearna gandurile, emotiile, sentimentele de acum intr-o scrisoare adresata tinerilor in care se vor transforma copiii lor, pe care Opera Comica pentru Copii o va pastra, sigilata, pana in momentul in care copiii vor implini varsta de 14 ani. Aceasta scrisoare, un fel de ”capsula a timpului”, le va fi returnata parintilor pentru a retrai cu emotie momentul in care au scris aceste cuvinte pentru tinerii in care s-au transformat copii lor, sau le va fi inmanata chiar adolescentilor care vor afla, astfel, ce au simtit parintii lor in urma cu cativa ani. Cei care depun scrisorile pana la inceputul lunii iunie vor primi tichete gratuite la atractiile din Festivalul Opera Copiilor, care va avea loc la sediul institutiei din Calea Giulesti, nr. 16.

2019_04_08_xocc_scrisoare_pentru_copilul_meu_afis_v02

Aventura Parc in fiecare weekend

Dupa vacanta de Paste, cei mici sunt asteptati, in fiecare weekend, sa se bucure de toate activitatile amuzante pregatite pentru ei in cadrul Aventura Parc. in curtea Operei Comice pentru Copii din Calea Giulesti, nr. 16, copiii vor putea sa se dea cu tirolienele, sa incerce peretele de escalada si sa isi puna la incercare aptitudinile sportive, urmand indeaproape traseele marcate prin copaci. Aventura Parc se adreseaza tuturor copiilor cu varsta minima de 5 ani, iar biletul costa 20 de lei.
De asemenea, parintii care doresc sa le pregateasca copiilor lor o zi de nastere cu totul speciala sau pur si simplu o petrecere surpriza, vor avea ocazia, in fiecare weekend, sa inchirieze zona Aventura Parc. Pentru asigurarea disponibilitatii spatiului, rezervarile se vor face din timp. Aventura Parc este al treilea spatiu de petrecere a zilei de nastere la OCC, dupa zona Games Room de langa balconul Salii Mari a institutiei si zona Escape Room.

Aventura Parc 2

Aventura Parc 3

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata in subordinea Primariei Capitalei si a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, condusa din anul 2014 de catre soprana Felicia Filip. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii are lunar peste 15.000 de spectatori. In anul 2018, Opera Comica pentru Copii a pus in scena 741 de spectacole pentru care s-au vandut 135.000 de bilete. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate