Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Bucharest Jazz Festival lansează concursul “New Jazz Players”
(Muzică)
Concursul se concentreaza, in 2019, pe descoperirea  celor mai buni tineri artisti vocali si instrumentisti de jazz. Ajuns la a opta editie, Bucharest Jazz Festival anunta startul concursului “New Jazz Players” dedicat tinerilor artisti vocali si instrumentisti de jazz.
“New Jazz Players” se desfasoara in cadrul Bucharest Jazz Festival 2019, care are loc in perioada 1-7 iulie, in Piata „George Enescu” si la sediul ARCUB – Hanul Gabroveni.

Evenimentul este singurul festival international de jazz din Capitala in aer liber si cu acces gratuit si este organizat de Primaria Capitalei, prin ARCUB.

Concursul „New Jazz Players” din cadrul Bucharest Jazz Festival 2019 se adreseaza artistilor vocali si instrumentistilor de jazz romani si straini rezidenti in Romania, cu varsta maxima de 30 de ani, impliniti pana la data inceperii concursului.

Saxofonistul si compozitorul de jazz Cristian Soleanu, castigator la prima editie a concursului, este curatorul editiei 2019 a Bucharest Jazz Festival. Pentru concursul de anul acesta, Cristian Soleanu anunta cateva premiere:

„Este pentru prima data cand vom avea, la Bucharest Jazz Festival, nu unul, ci trei artisti premiati in cadrul concursului din festival. De asemenea, anul acesta ne concentram pe mai multe discipline ale jazzului. Cautam cei mai buni tineri interpreti de jazz neconsacrati, fie ca sunt interpreti vocali sau instrumentisti de jazz”
– declara Cristian Soleanu, curator al Bucharest Jazz Festival 2019.

Aplicantii sunt evaluati de un juriu de specialitate in cadrul celor doua etape ale concursului. La finalul concursului, vor fi desemnati trei castigatori, care vor primi trei premii in valoare totala de 2.000 euro net (Premiul I – 1.000 euro, Premiul al II-lea – 600 euro, Premiul al III-lea – 400 euro). Castigatorul Premiul I va fi invitat sa concerteze pe scena Bucharest Jazz Festival in cadrul editiei din 2020.

Calendarul concursului “New Jazz Players”:
Prima etapa:
•    29 aprilie 2019 – deschiderea inscrierilor
•    24 mai 2019 – termen-limita de trimitere a dosarelor
•    3 iunie 2019 – anuntarea finalistilor primei etape

Etapa a doua:
•    2-5 iulie – interpretari live ale finalistilor, la Gabroveni Jazz Club

Dosarul electronic va fi trimis prin e-mail, la adresa: protocol@arcub.ro, si trebuie sa contina:
1. CV-ul aplicantului;
2. Doua link-uri: un link audio (poate fi si o inregistrare din studio)  + un link video, cu doua piese la alegere;
3. Copie dupa actul de identitate / actul de rezidenta;
4. Partiturile celor doua piese la alegere pe care aplicantul intentioneaza a le interpreta daca este admis in etapa a doua.

Termenul-limita de trimitere a dosarelor de aplicatie este: 24 mai 2019, ora 17:00.

Concurentii selectati pentru a doua etapa vor pregati si vor prezenta un micro-recital de trei piese, dintre care doua vor fi la alegere, iar una, dintr-o lista propusa de juriu.
intrebarile cu privire la programul “New Jazz Players” pot fi adresate prin e-mail la adresa: protocol@arcub.ro.

Concursul anual “New Jazz” din cadrul Bucharest Jazz Festival a fost demarat in anul 2015, ca o initiativa de descoperire si promovare a tinerelor talente de pe scena jazzului romanesc. Cele patru editii de pana acum s-au concentrat pe cate o disciplina a jazzului. Intitulate “New Jazz Works”, editiile concursului din anii 2015 si 2016 au sprijinit compozitia romaneasca de jazz. In 2017, editia intitulata “New Jazz Voices” a promovat vocalistii de jazz debutanti, iar “New Jazz Performers”, concursul de anul trecut, a fost dedicat tinerilor instrumentisti de jazz.

Procesul de selectie al concursului “New Jazz Players” se incheie dupa decizia membrilor juriului privind castigatorii. Nu se pot depune contestatii. Prin trimiterea dosarului de aplicatie prin e-mail, candidatul declara pe propria raspundere ca a parcurs cu atentie termenii si conditiile regulamentului si ca este de acord cu ele.
Detalii despre open call si adresa la care pot fi trimise dosarele de aplicatie se gasesc pe site-ul evenimentului, bucharestjazzfestival.ro sau pe arcub.ro.

New Jazz Players


ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti cultiva identitatea culturala a Capitalei din 1996. Proiectele initiate si desfasurate de ARCUB in anii de activitate au contribuit la diversificarea vietii culturale a orasului, precum si la inscrierea acestuia in randul marilor capitale ale lumii.
ARCUB este organizatorul Festivalului International al Luminii – Spotlight, Festivalului International de Teatru de Strada – B-FIT in the Street!, al singurului festival international de jazz din Capitala, Bucharest Jazz Festival, si al Zilelor Bucurestiului.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate