Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
De la Covent Garden, în concert extraordinar la Cluj-Napoca: Nelly Miricioiu cântă la Cluj, alături de noi voci ale operei mondiale “Veniți alături de noi în muzică, prietenie, speranță, frumusețe și
(Muzică)
Festivalul Regal de Opera “Virginia Zeani” anunta concertul extraordinar pe care soprana Nelly Miricioiu il va sustine la Cluj Napoca, alaturi de noile voci ale operei mondiale - tineri artisti desemnati, in urma unei selectii de inalt nivel, de un juriu international de excelenta. La inceputul ascensiunii lor internationale, tinerii artisti au sansa de a canta alaturi de una dintre sopranele de referinta ale operei internationale, ovationata pe toate scenele lumii pentru marile roluri din repertoriul liric.
Nelly Miricioiu, un „rar fenomen vocal al acestui secol” – asa cum a numit-o critica internationala -, stralucitoare la Covent Garden Royal Opera House, Metropolitan Opera din New York sau Scala din Milano, a fost aplaudata alaturi de marile voci ale operei mondiale, de la José Carreras, José Cura sau Neil Schicoff, la Plácido Domingo, Roberto Alagna sau Alfredo Kraus. Laureatii prestigiosului “L'Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition” sunt selectati de o comisie internationala din care fac parte directori ai celor mai importante teatre din Europa sau Rusia. Parte din suita manifestarilor culturale prilejuite de cea de-a treia editie a Festivalului Regal de Opera “Virginia Zeani”, concertul va avea loc joi, 6 iunie, de la ora 19.00, la Opera Maghiara din Cluj-Napoca.

“Festivalul Virginia Zeani celebreaza, inainte de toate, viata si cariera uneia dintre cele mai mari artiste ale Romaniei si sunt mandra sa fiu si eu parte din acest eveniment special. Va incurajez pe voi, solistii generatiei urmatoare, sa va inscrieti in acest concurs, pentru a impartasi aceasta fermecatoare sarbatoare. Veniti alaturi de noi in muzica, prietenie, voiosie, speranta, frumusete si iubire! Astept cu nerabdare sa va urez bun venit voua, tuturor, in Romania mea frumoasa, sa revad tara, cu oamenii ei minunati, cu muzica si cultura ei”.

Nelly Miricioiu

Nelly Miricioiu_foto
Nelly Miricioiu

"Timbrul expresiv, siguranta cu care gliseaza printre tonalitati si registre, expresia delicata, frazarea nobila si sensibila, alaturi de modul in care isi gestioneaza impresionantele rezerve de forta (chemate doar atunci cand isi au rostul), rafinamentul cu care rosteste notele moi, toate acestea conspira pentru roluri impecabile din punct de vedere tehnic si emotional. Nelly Miricioiu canta intr-un fel care atinge inimile".
(Opera Magazine)

Evenimentul este organizat de Asociatia “Together on Top” si Opera Maghiara din Cluj-Napoca, cu sprijinul Consulatului Italian si al Universitatii Bábes Bolyai Cluj-Napoca. Organizat in parteneriat cu Primaria din Targu Mures, Festivalul Regal de Opera “Virginia Zeani” si-a castigat prestigiul printre primele trei cele mai importante competitii ale scenei lirice gazduite de Romania si este o reverenta adusa Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a nascut in Transilvania. Cea de-a treia editie a acestui eveniment se bucura de sprijinul Institutiei Prefectului - Judetul Mures si a Consiliului Judetean Mures.

Targu Mures_Virginia Zeani_mic
Virginia Zeani

Invitatiile pentru concertul din Cluj au valoarea de 100 de lei si au fost puse la dispozitia publicului online, pe site-ul oficial al festivalului, https://virginiazeanifestival.com/. Fondurile obtinute in cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru amenajarea unui muzeu in casa in care s-a nascut soprana Virginia Zeani, in comuna Solovastru, Judetul Mures.
 
Afis Nelly Miricioiu La Cluj Napoca_Mic

DESPRE NELLY MIRICIOIU. Traviata este rolul care i-a adus recunoasterea internationala. Nascuta in Adjud, pe 31 martie 1952, Nelly Miricioiu este recunoscuta pentru marile roluri din repertoriului liric (Floria Tosca, Lucia di Lammermoor, Mimi sau Manon Lescaut) sau pentru partituri de opera rara, semnate de Rossini, Donizetti, Pacini sau Mercadante. Este o artista a carei versatilitate de expresie vocala este intrecuta doar de usurinta de a trece, alaturi de public, uneori in cadrul aceluiasi spectacol, printr-o vasta gama de stari de spirit – de la suspiciune, la speranta, de la iubire sau ura, la bucurie, mandrie, uneori o furie amara si chiar nebunie. Repertoriul ei include roluri principale in operele lui Donizetti, precum Maria Stuarda, Anna Bolena, Roberto Devereux, a fost aplaudata, de asemenea, in Tosca lui Puccini sau Traviata lui Verdi. De-a lungul intregii sale cariere a fost descrisa cu superlative absolute de presa internationala, de la New York Times si Evening Standard sau BBC, la Times si Opera Magazine. A parasit Romania in 1981, la varsta de 29 de ani, dupa o perioada in care a fost angajata a Operei din Brasov. Dupa un an in care a locuit in Filipine, s-a stabilit in Marea Britanie si a debutat la Scottish Opera din Glasgow cu rolul Violettei din „La Traviata”. in 1982 a cantat pentru prima data la Covent Garden, in rolul Neddei din "Paiate", iar un an mai tarziu a aparut pentru prima data in fata publicului de la faimoasa Scala, cu rolul “Lucia de Lammermoor”. A lucrat cu unii dintre cei mai prestigiosi dirijori si interpreti ai lumii: in Tosca l-a intalnit pe scena pe José Carreras, José Cura si Neil Shicoff, iar in Boema – pe Plácido Domingo. Vreme de zece ani, incepand din 1986, a sustinut seria concertelor de matineu "Vara" la sala de concerte Concertgebouw din Amsterdam, una dintre cele mai importante institutii muzicale ale lumii. in prezent, Nelly Miricioiu traieste in Marea Britanie. Pedagog si maestru exigent, Nelly Miricioiu este unul dintre cei mai apreciati profesori la Covent Garden.

DESPRE FESTIVALUL REGAL DE OPERA VIRGINIA ZEANI. Cea de-a III-a editie a Festivalului International de Opera “Virginia Zeani”, care va avea loc La Targu Mures, Reghin si Cluj, in perioada 31 mai – 9 iunie. Cele trei orase vor gazdui evenimente de inalta tinuta, concerte extraordinare, spectacole pentru copii, evenimente speciale dedicate muzicilor tinere sau ateliere sustinute de cei mai importanti profesionisti ai operei mondiale. Tineri artisti din toate tarile lumii, din Iran, Australia, Coreea de Sud, Serbia sau Armenia, concureaza in cadrul prestigiosului “L'Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition” pentru Marele Trofeu care, prin bunavointa Casei Regale a Romaniei, poarta sigiliul Regelui Mihai I. Evenimentul este organizat de Asociatia “Together on Top”, in parteneriat cu Primaria din Targu Mures, beneficiind de sprijinul Consiliului Judetean Mures si al Institutiei Prefectului - Judetul Mures. Festivalul si-a castigat prestigiul printre primele trei cele mai importante competitii ale scenei lirice gazduite de Romania si este o reverenta adusa Virginiei Zeani, una dintre marile soprane ale lumii, care s-a nascut in Transilvania. in varsta de 93 de ani, soprana Virginia Zeani locuieste in prezent in Florida, Statele Unite ale Americii.


FESTIVALULUI REGAL DE OPERA “VIRGINIA ZEANI”

CO-PRODUCaTOR: TVR

PARTENERI: Primaria Municipiului Targu Mures

Consulatul Italian din Cluj-Napoca

Opera Maghiara din Cluj-Napoca

Universitatea Bábes Bolyai Cluj-Napoca

Consiliul Judetean Mures

Institutia Prefectului - Judetul Mures


Virginia Zeani_foto
Virginia Zeani
.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate