Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Lectura de joi in Gradina de citit a Bibliotecii Metropolitane București
(Literatură)
Incepand cu 14 aug. 2014, in fiecare joi, de la orele 19 pana la 21, timp de 6 (sase) editii, Agentia AdLittera organizeaza „Lectura de Joi”, in sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti.
 

Lectura de joi” este un program cultural organizat printr-o serie de 6 intalniri, intr-un cadru colocvial si informal, pentru publicul rezident bucurestean cu scriitorii consacrati si debutanti. 

Scopul acestui program este, in primul rand, de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie identificata cu o nisa a elitelor, scriitura fiind intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil.

Joi, 14 August 2014, de la orele 19:00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB), vor lectura pentru public scriitoarea Doina Rusti, poetul Sorin Lucaci si actrita Daniela Nedelcu

Sorin Lucaci este poet care a publicat poezie in foarte multe reviste de profil, in variantele lor online sau tiparite, pe platforme online de specialitate. Castiga mai multe premii literare si este invitat la festivaluri nationale de poezie. Debutul maturitatii sale poetice l-a avut in 2012 cu placheta de versuri „In burta grasa a pestelui de duminica”. 
Joi, Sorin Lucaci va citi versuri in proza din ultima sa placheta, publicata in primavara acestui an si lansata la Bookfest, „ghilotina cu miros de scortisoara”.

Daniela Nedelcu are un CV artistic impresionant, meseria sa de baza fiind actoria. A lucrat pe scenele teatrelor de repertoriu, pe scenele improvizate ale teatrelor de proiect, in filme de scurt-metraj, fiind posesoarea mai multor premii si distinctii. Premiata la Concursul de debut literar IDC (2013) cu povestea „Marti”, a rescris acest text pentru un scenariu de scurt-metraj, cu care a castigat o bursa la „Second Draft”. 
Joi, Daniela Nedelecu va lectura din povestea „Nasturele alb”. 

Doina Rusti este laureata Academiei Romane si autoarea unui bestseller popular (Lizoanca). Martina Freier  i-a remarcat „stilul rafinat si nuantat”, iar La Stampa a spus ca romanele ei „se citesc cu mare bucurie”. Il Libero a comparat-o cu Camus, iar Norman Manea o considera „o excelenta prozatoare, de mare talent si intuitie”. Nicolae Breban crede de asemenea ca Doina Rusti „e un prozator de prima marime al literaturii actuale.” 
Scriitoarea va lectura fragmente din romanele sale, la cererea publicului, din: Mamica la doua albastrele, Patru barbati plus Aurelius, Camasa in carouri, Lizoanca, Fantoma din moara, Zogru, Omuletul rosu. Joi, publicul va putea asculta in premiera si un fragment din romanul sau aflat in lucru. 

Moderatorul acestui eveniment este Andreea Banciu, traducator literar, cititoare impatimita, organizatoare de evenimente si promoter cultural. 

Accesul la evenimentele de joi este gratuit si se poate face cu incepere de la 18:30
„Lectura de Joi”, 14 Aug., are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4. 

2014-08-12


Lectura publica recomandata de: Radio Romania Cultural, SemneBune.ro, ObservatorulCultural.ro, Bookblog.ro, Filme-carti.ro, Bookaholic.ro, AmDoar18ani.ro, Ceasca de cultura, SerialReaders.com, ZeList.ro, TheMarketer.ro. AdLittera este unica agentie din mediul cultural, dedicata cu precadere palierului editorial, care ofera o platforma comunitara formata din produse si servicii culturale, revista si media sociala proprietara. 

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate