Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Serie impresionantă de evenimente muzicale generate de Orchestra Română de Tineret în luna mai
(Muzică)
Orchestra Romana de Tineret dirijata de Cristian Mandeal in primul turneu balcanic (11-15 mai), prima prezentare a cartii Poveste din Romania de azi – Orchestrele Nationale de Tineret, primii 10 ani (11 mai) si Adunarea Generala a Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret (EFNYO - European Federation of National Youth Orchestras.) la Bucuresti (9-12 mai) sunt trei evenimente culturale majore generate de Orchestra Romana de Tineret in luna mai.
Orchestra Romana de Tineret dirijata de Cristian Mandeal, solist violoncelistul Stefan Cazacu, revine pe afisele internationale cu un turneu balcanic extraordinar (Romania, Bulgaria, Macedonia de Nord, Serbia) ce va urma Adunarii generale a Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret de la Bucuresti.

Turneul va cuprinde patru concerte ce se vor desfasura pe 11 Mai, ora 19, la Bucuresti, Ateneul Roman, pe 13 Mai, ora 19, la Sofia, Sala Bulgaria, pe 14 Mai, ora 19, la Skopjie Macedonian Philarmonic Concert Hall si pe 15 Mai, ora 20, la Belgrad, Sala Mare a Fundatiei Kolarac. Programul muzical al concertului va cuprinde Levante de Dan Dediu, Concertul pentru violoncel si orchestra in si minor, op. 104 de Antonin Dvorak si Simfonia nr. 5 in re minor, op. 47 de Dimitri sostakovici.
 
ORT-Ateneu_WEB_16_Foto_Virgil Oprina_2018_11_28 (1)
foto Virgil Oprina

Inaintea concertului de la Bucuresti, de la Ateneul Roman din 11 mai, va fi prezentat in premiera volumul publicat la Editura NEMIRA Poveste din Romania de azi – Orchestrele Nationale de Tineret, primii 10 ani, semnat de muzicologul Oltea Serban-Parau.
  
poveste-din-romania-de-azi9d
       
La concertul de la Bucuresti vor fi prezenti si participantii la Adunarea Generala a Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret (EFNYO - European Federation of National Youth Orchestras), ce se va desfasura in perioada 9-12 mai la Bucuresti, la Palatul Tinerimea Romana, sediul Centrului National de Arta Tinerimea Romana.
 
La conferinta participa peste 30 de manageri si directori de Orchestre de Tineret din Europa, avand  invitati si manageri din SUA, Canada, America centrala si America de Sud. Adunarea generala are loc in contextul implinirii a 25 de ani de la infiintarea Federatiei si a 10 ani de la infiintarea Orchestrelor Nationale de Tineret ale Romaniei. 

Pe 11 mai, la ora 12, la Palatul Tinerimea Romana va avea loc o conferinta deschisa presei la care vor participa ca invitati speciali rectorul Universitatii Nationale de Muzica, Diana Mos, directorul executiv al Festivalului “George Enescu” si al ARTEXIM, Mihai Constantinescu, compozitorul Dan Dediu, presedinta Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret, Renate Bock, responsabilul cu programe culturale al Orchestrei din Paris, Rachel Dale, reprezentanta European Music Council, Katharina Weinert, producatorul Festivalului International Young Euro Classic de la Berlin, Alexa Nieschlag.  
     
Marin Cazacu, directorul Centrului National de Arta „Tinerimea Romana” declara inainte de acest eveniment: „Pentru a doua oara organizam la Bucuresti Adunarea Generala a Federatiei Europene a Orchestrelor Nationale de Tineret, la care vor participa peste 30 de manageri si directori de orchestre de tineret si de festivaluri internationale dedicate tinerilor muzicieni din Europa dar si din SUA si Canada. Dupa concertul de la Bucuresti de la Ateneul Roman, pornim in acest turneu din cateva tari balcanice in perioada detinerii presedintiei la Consiliul Uniunii Europene cu scopul de a prezenta un model cultural acestor tari care inca nu au dezvoltat proiecte de orchestre de tineret. Pentru acest turneu am invitat sa cante alaturi de tinerii muzicieni romani instrumentisti din Franta, Olanda, Austria, Spania, Germania, dar si din Bulgaria, Serbia si Macedonia de Nord”.
 
turBalc-buc.cdr

Organizator: Ministerul Culturii si Identitatii Nationale prin Centrul National de Arta „Tinerimea Romana"
Cu sprijinul Institutului Cultural Roman
Partener asociat „Filarmonica George Enescu”
 
Concertul de la Bucuresti se desfasoara in cadrul proiectului european MusXchange.


          .Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate