Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Turneul „Pianul Călător” susţinut de Horia Mihail se încheie la TEATRELLI pe 13 mai
(Muzică)
15 recitaluri a cuprins Turneul „Pianul calator”, editia a noua, turneu care se va incheia in seara de 13 mai, la Sala Teatrelli din Bucuresti. Repertoriul acestei editii a adus pe scenele din intreaga tara muzica lui Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart si Ludwig van Beethoven, marii reprezentanti ai clasicismului vienez, un program atractiv pentru iubitorii muzicii live de buna calitate.
In acest an, Horia Mihail a concertat, ca de fiecare data, la Sala Radio, s-a reintalnit deja cu toate cele cinci piane calatoare ramase in anii trecuti la Tulcea, Deva, Alba Iulia, Roman si Caracal, calatoria anului 2019 urmand a se incheia la Mogosoaia (Sala Scoartelor de la Palatul Brancovenesc) – 12 mai, in cadrul Festivalului „Mogosoaia Clasic Fest” si la Bucuresti (Sala Teatrelli) – 13 mai.
   
Turneul Pianul calator a pornit in 2011, in anul bicentenarului Franz Liszt, cu un program Liszt, primul pian pus la dispozitie de Radio Romania fiind lasat la Medias, in folosinta comunitatii locale. A urmat calatoria din 2012, care a dus pianul la Sannicolau Mare, pentru ca in 2013 pe pianul calator sa se cante mult Beethoven, instrumentul oprindu-se la Tulcea. A urmat o editie 2014 „100% Mozart”, cu pianul dus la Roman, pentru ca, in 2015, pianul calator sa fie profund romantic. In 2016, turneul Pianul calator a avut ca tema muzica chopiniana, iar in 2017, a ales valsul. In anul centenarului, 2018, Horia Mihail a pregatit un program „Best of... Pianul calator”, cu lucrari de Mozart, Beethoven, Schumann si George Enescu, iar in 2019, un repertoriu dedicat clasicismului vienez.
   
Astfel, turneul Pianul calator se apropie de editia cu numarul 10, asa cum era poate greu de prevazut atunci cand a inceput totul, in 2011. Pornind de la o poveste gasita in cartile de istoria muzicii, cea a turneului lui Franz Liszt din 1846-1847 prin provinciile romanesti care aveau sa devina mai tarziu Romania.
   
F_Horia Mihail_7_Foto_Virgil Oprina_2019_04_16 (2)
Horia Mihail foto Virgil Oprina

Programul muzical al anului 2019 a cuprins Sonata in si minor, HOB.XVI 32 de Haydn, Sonata in Re major KV 311 de Mozart si celebra Sonata “Appassionata” nr. 23 in fa minor op. 57 de Beethoven.
Amanunte pe www.pianulcalator.ro

Itinerar
Joi,11 Aprilie, ora 19  – Tulcea - Teatrul Jean Bart
Vineri, 12 Aprilie, ora 19 – Pitesti – Sala Filarmonicii
Marti. 16 aprilie, ora 19 – Bucuresti - Sala Radio
Joi, 18 Aprilie, ora 19 – Bistrita - Sinagoga
Sambata, 20 Aprilie, ora 19 – Brasov - Sala Patria
Luni, 22 Aprilie, ora 19 – Deva - Sala Pro Arte
Marti, 23 aprilie, ora 19 – Alba Iulia - Casa de Cultura

Sambata, 4 Mai, ora 19  – Slatina, Centrul cultural “Eugen Ionesco”
Duminica, 5 mai, ora 19  – Caracal - Teatrul National
Marti, 7 mai, ora 19 - Roman - Casa de cultura
Miercuri, 8 mai, ora 19 – Iasi – Aula Bibliotecii Centrale Universitare
Vineri, 10 mai, ora 20.30   – Barlad - Pavilionul “Marcel Guguianu”
Sambata, 11 mai, ora 19  – Tecuci – Ateneu
Duminica, 12 mai, ora 18 – Mogosoaia – Palatele Brancovenesti
Luni, 13 mai, ora 19  – Bucuresti – Teatrelli

Producatori: Pro Contemporania, The Culture Hub, Accendo

Coproducatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania Regional
Cu sprijinul: JTI, Erste Private Banking - serviciu oferit de BCR, ALRO Slatina, Ade Gas Oil, Sense, Borsec, Senia Music
Parteneri culturali: Orchestrele si Corurile Radio Romania, Primaria Municipiului Bucuresti, Creart, Teatrelli, Centrul cultural Palatele Brancovenesti „Mogosoaia”, Teatrul Jean Bart din Tulcea, Primaria din Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Filarmonica din Pitesti, Centrul judetean pentru cultura Bistrita, Sinagoga din Bistrita, Filarmonica de Stat din Brasov, Municipiul Alba Iulia, Centrul Cultural Dragan Muntean Deva, Primaria Municipiului Deva, Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina, Asociatia Culturala Center Inter Art, Primaria Slatina, Asociatia Fiii si Prietenii Caracalului, Teatrul National din Caracal,  Filarmonica „Moldova” din Iasi, Casa de cultura din Roman, Muzeul „Vasile Parvan” din Barlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Fundatia Pelin - Educatie fara frontiere crestin europeana din Tecuci, Asociatia cultural sportiva „Pro Valores”..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate