Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 iulie 2022
Recomandări
Noaptea Muzeelor la Casa Artelor “Dinu Lipatti”
(Istorie)
Primaria Municipiului Bucuresti prin Casa Artelor "Dinu Lipatti", va invita la cea de-a doua editie a evenimentului Noaptea Muzeelor la Casa Artelor „Dinu Lipatti”.
Ziua de 18 mai este o zi speciala in care intreaga tara sarbatoreste stiinta si cunoasterea, punand pret pe entitati culturale publice si private.
In noaptea de 18 mai, 150 de muzee din tara isi deschid larg portile pentru vizitatori care vor avea parte de expozitii, interventii si experimente artistice, proiectii, dans, piese de teatru si concerte, cu prilejul editiei 2019 a evenimentului Noaptea Muzeelor.

Casa Artelor „Dinu Lipatti” se alatura acestui eveniment de anvergura nationala, cu un program ofertant, pentru intreaga familie: vizitarea Casei Lipatti, Auditii, Expozitii, Ateliere pentru copii, Proiectii de filme, Recitaluri extraordinare.

Programul va incepe la orele 18.00, iar pana la miezul noptii, in curtea acestei case  boieresti construita la inceputul secolului XX de Petre Antonescu, veti putea viziona expozitiile „Dinu Lipatti – viata si opera” si „Istoria Casei Lipatti”. Casa Lipatti va fi deschisa pe tot parcursul evenimentului si pentru vizitarea expozitiei permanente de tablouri„Dinu Lipatti – familia, profesorii si prietenii”.

In intervalul 18:00-20:00, ii asteptam pe cei mici la Atelierele de creatie pentru copii, iar pe cei mari la proiectia filmului documentar „Sonata pentru omul bun” de Ruxandra tuchel si Oana Dragulinescu, o productie TVR despre viata lui Dinu Lipatti, ce se va incheia la orele 19:00.

De la orele 20:00 va invitam la Recitalul Extraordinar „Omagiu lui Dinu Lipatti” sustinut de pianista Madalina Pasol, in Curtea Casei Lipatti. In program: D. Lipatti, J. S. Bach, W.A. Mozart, R. Schumann, F. Schubert, F. Chopin, M. Ravel

La orele 21.30 vor urca pe scena din Curtea Casei Lipatti Alin Soica, Liviu Indricau si Mihai Urzicana, impreuna cu pianista Liana Mares pentru a sustine Recitalul Extraordinar „Noaptea Tenorilor” din cadrul Noptii Muzeelor la Casa Artelor „Dinu Lipatti”. Repertoriul propus cuprinde lucrari semnate de G. Puccini, E. di Capua, L. Denza, E. de Curtis.

In ultima parte a serii, de la orele 22:30, va invitam la proiectia filmului documentar „Dinu Lipatti, muzica si geniu”, o productie Trinitas TV, realizat de Mihaela Poenaru, un portret emotionant al celui care a fost pianistul, compozitorul si pedagogul Dinu Constantin Lipatti.
Conceptul evenimentului este realizat de pianista si regizoarea Alice Barb, director fondator al Casei Artelor „Dinu Lipatti”.

Va asteptam cu mare drag sa vizitati Casa celui mai mare pianist roman al tuturor timpurilor! Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

afis_nm2019

afis-prog-noaptea-muzeelor-2019


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate