Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 februarie 2023
1395 • Prima mentiune documentara a Cetatii Neamt
1809 • Se naste Felix Mendelssohn Bartholdy
1892 • Se naste Gheorghe I. Bratianu
1941 • Se naste Stefan Iordache
Recomandări
Noaptea Privighetorilor la Iași, pe 19 mai
(Viață)
Daca e luna mai, atunci ne duelam din nou cu pasarile in cantec. Societatea Ornitologica Romana organizeaza cu sprijinul Lidl Romania a saptea editie a evenimentului Noaptea Privighetorilor.
Cel mai relaxant duel dintre oameni si pasari se desfasoara in parteneriat cu Gradina Botanica „Anastasie Fatu” a Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” pe data de 19 mai, la Iasi.

Reteta evenimentului este una simpla. Avem doua concerte si multa relaxare. Marii compozitori au gasit mereu inspiratie in trilurile de pasare pe care le-au studiat, fie ca vorbim de ciocarlie, privighetoare, graur sau alte specii. Replica este data de pasarile cantatoare din orase, pentru ca si in aglomerarile urbane avem sunete frumoase, nu doar clasica bormasina de weekend.

Din aceasta reteta de succes, pana acum, nu pot lipsi condimentele, asa ca vom presara totul cu informatii inedite despre pasari, cum le poti ajuta, ce proiecte de conservare derulam. Avem si ateliere special create pentru copii, avem si listele de pasari pe care vizitatorii le pot vedea de obicei in orase. In 2019, vrem sa discutam cat mai mult cu oamenii despre ce inseamna sa salvezi un pui de pasare si de ce la pasari nu e deloc bine sa iei puii acasa, asa cum se face in cazul cainilor sau al pisicilor”,

a spus Teodora Domsa, managerul proiectului Noaptea Privighetorilor.

NP-SOR

Programul complet

La Iasi, evenimentul a ajuns deja la editia a treia. Spre deosebire de primele editii, in 2019, SOR a ales ca rivalul privighetorilor sa fie cvartetul Charism. De la ora 18,00 iesenii ii pot asculta pe Madalina Mantu (vioara I), Raluca Chirila (vioara a II-a), Andreea Prisecariu (viola), Raul Placinta (violoncel). Ei vor interpreta lucrari din repertoriul international de muzica clasica si cafe concert. Imediat dupa, incepe concertul pasarilor.

A doua parte a evenimentului este dedicata in exclusivitate pasarilor si este asigurata de ornitologii si membrii SOR. Acestia preiau grupurile de vizitatori, merg impreuna sa caute si sa asculte privighetorile, le povestesc amanunte despre pasarile din Iasi si din imprejurimi. in tot acest timp, voluntarii SOR ii asteapta pe copii la atelierele dedicate lor, care au ca tematica pasarile.

In cazul in care ploua, evenimentul va fi reprogramat.

Tururile ornitologice si concertele sunt gratuite, dar participantii trebuie sa achite biletul de intrare la Gradina Botanica.

SOR-NP2019 AFI? IA?I

Societatea Ornitologica Romana (SOR) este cea mai importanta organizatie independenta de conservare a pasarilor din Romania. Un ONG premiat, SOR lucreaza pentru a proteja pasarile salbatice si habitatele lor in Romania de peste 25 de ani. Misiunea noastra este sa ne asiguram ca populatiile noastre unice de pasari sunt protejate, iar locurile naturale minunate ale Romaniei nu sunt exploatate si distruse de evolutiile daunatoare. Dorim sa ii inspiram pe oameni sa contribuie la protejarea pasarilor si a habitatelor din Romania si, cu ajutorul lor, sa ne asiguram ca si generatiile noastre viitoare se vor bucura de acestea.


***

Lidl este o companie care actioneaza sustenabil in toate domeniile de activitate. Aceasta este metoda companiei de a isi indeplini promisiunea cu privire la calitate si in acelasi timp de a asigura viitorul pentru Lidl si pentru societate. Compania se implica activ in solutionarea nevoilor din comunitatile din care face parte, in cadrul celor 5 piloni centrali: sortimentul de produse, mediul, societatea, angajatii si partenerii de afaceri..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate