Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
14 octombrie 2019
Recomandări
Săptămâna Internațională a Muzicii Noi – ediția 29 – la Sala Radio!
(Muzică)
Ati ascultat vreodata un cor de smartphone-uri? Ce mai compun astazi compozitorii romani si straini? Racordarea Romaniei la creatia muzicala contemporana este punctata printr-o traditie instaurata de multi ani pe scena Salii Radio. Participarea Orchestrelor si Corurilor Radio Romania la SAPTAMANA INTERNATIONALA A MUZICII NOI, eveniment organizat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale si de Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania a ajuns la editia cu numarul 29.
Compozitorul roman Dan Dediu este directorul artistic al evenimentului si Radio Romania, prin Orchestrele si Corurile sale, este co-producator al manifestarii.

Festivalul (19-26 mai 2019) isi propune sa aduca in fata publicului cele mai noi creatii muzicale, partituri adesea dedicate unor ansambluri instrumentale cu componente mai neobisnuite si sonoritati inedite. In contextul Sezonului Romania-Franta 2019, editia curenta pune accentul pe muzica franceza contemporana si pe promovarea tinerilor interpreti si compozitori romani.

Marijn Simons m
Marijn Simons

Doua concerte speciale din cadrul evenimentului se vor desfasura in acest an pe scena Salii Radio. Miercuri, 22 mai (19.00), Orchestra de Camera Radio va evolua sub bagheta dirijorului olandez MARIJN SIMONS, care a fost apreciat alaturi de orchestre din Germania ca Filarmonica din Stuttgart, Orchestra Radiodifuziunii din Koln, Orchestra Simfonica din Nuremberg s.a.

Martin Malatray
Martin Malatray

Alaturi de MARIUS UNGUREANU – viola, publicul va asculta o lucrare semnata chiar de dirijorul olandez: Chamber Symphony No.1 pentru orchestra de coarde, dar si o compozitie complet inedita pentru Romania: Bernard Cavanna - Geek Bagatelles pentru cor de smartphone-uri si orchestra, ambele fiind interpretate pentru prima oara in tara noastra. Cea de-a doua lucrare are la baza o tehnologie de varf dezvoltata la centrul Grame din Lyon, iar Martin Malatray va fi apreciat de publicul roman in ipostaza de dirijor al corului de smartphone-uri.

De asemenea, acelasi concert va prilejui intalnirea publicului cu creatii semnate de compozitori romani: Doina Rotaru - Nymphea pentru orchestra de camera si Vlad Maistorovici - Icarus Torso - Studiu de concert pentru viola si orchestra, cele doua fiind interpretate in prima auditie absoluta.

Gheorghe Costin m
Gheorghe Costin

Vineri, 24 mai (19.00), sub conducerea muzicala a dirijorului GHEORGE COSTIN, este randul Orchestrei Nationale Radio, alaturi de Corul Academic Radio, sa aduca creatia contemporana in fata publicului, prin Maia Ciobanu: Concert pentru trombon si orchestra, Christian Alexandru Petrescu: Trei poeme pentru mezzosoprana si orchestra,  Adrian Iorgulescu: Rascruce de timp – cantata pentru cor si orchestra sau Calin Ioachimescu: Concert pentru violoncel si orchestra, primele trei fiind de asemenea interpretate in premiera absoluta. Concertul se va derula cu participarea solistilor BARRIE WEBB – trombon, MIRCEA MARIAN – violoncel si ANDREEA IFTIMESCU – mezzosoprana.

AFIS SIMN 2019

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate