Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 octombrie 2019
1811 • Se naste Franz Liszt, compozitor si pianist maghiar (d.1886)
1866 • Se naste Aglae Pruteanu, actrita românca (d.1941)
1883 • A dost inaugurata Opera Metropolitana din New York
1911 • A aparut revista literara, artistica si sociala Flacara, sub directia lui C.Banu
1974 • A fost inaugurat Centrul de Fizica Bucuresti.
Recomandări
Seară italiană: Soprana Brigitta Kele, în concert extraordinar la Reghin, în cadrul Festivalului Regal de Operă “Virginia Zeani”
(Muzică)
Festivalul Regal de Opera “Virginia Zeani” anunta concertul extraordinar pe care soprana de origine romana Brigitta Kele, membra a ansamblului Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf, il va sustine miercuri, 5 iunie, de la ora 17.00, la Casa Municipala de Cultura “Eugen Nicoara” din Reghin.
Evenimentul, organizat in parteneriat cu Primaria Municipiului Reghin, face parte din seria manifestarilor programate in cadrul celei de-a treia editii a festivalului, care se va desfasura, in perioada 31 mai – 9 iunie, in Targu Mures, Reghin si Cluj. Aplaudata, de-a lungul vremii, pe marile scene ale lumii, de la Metropolitan din New York sau Opera din Paris, la teatre din Strassbourg, Avignon, Masada sau Beijing, soprana Brigitta Kele a fost distinsa, in 2016, cu Premiul de Excelenta in cadrul Galei Premiilor Operelor Nationale din Romania. In concertul de la Reghin, Brigitte Kele va fi insotita pe scena de trei dintre cei mai pretiosi artisti ai tinerei generatii, laureati ai editiilor precedente ale concursului de canto “L’ assoluta Virginia Zeani”. Alaturi de mezzosoprana Antonia Cosmina Stancu, baritonul Alexandru Chiriac si tenorul Alin Stoica -, soprana Brigitta Kele va prezenta un program de arii si ansambluri scrise si interpretate in mod exclusiv in limba italiana si dedicate doamnei Virginia Zeani.

Invitatiile pentru spectacolul “Italian Opera Concert” au valoare de 50 de lei si sunt disponibile pe site-ul oficial al festivalului, www.virginiazeanifestival.com. Fondurile obtinute in cadrul acestui eveniment vor fi donate pentru amenajarea unui muzeu in casa in care s-a nascut soprana Virginia Zeani, in comuna Solovastru, Judetul Mures.

Virginia Zeani
Virginia Zeani

Consecvent misiunii asumate de a contribui la descoperirea si promovarea noilor talente, Festivalul Regal de Opera “Virginia Zeani” saluta evolutia carierei castigatorilor concursului de canto “L’ assoluta Virginia Zeani”. Printre cei care vor urca pe scena in cadrul spectacolului de la Reghin se numara baritonul Alexandru Chiriac, al carui glas generos, cu date naturale remarcabile, a fost elogiat de critica muzicala pentru o ”buna o intelegere si o deosebita expresivitate, care-i permit sa confere sens si culoare fiecarui cuvant si fiecarui accent”. Va urca pe scena de la Reghin si tanarul Alin Stoica, “un tenor cu o voce colosala”, in prezent solist al Operei Nationale din Bucuresti. Alin Stoica a a fost invitat sa cante in cadrul concertului omagial, organizat in 2017 de la Arena di Verona pentru a marca cei zece ani trecuti de la disparitia lui Luciano Pavarotti, alaturi de nume sonore in lumea muzicii cum ar fi Plácido Domingo, José Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti sau soprana Angela Gheorghiu. Li se alatura tanara Cosmina Antonia Stancu, timp de patru ani bursiera a Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei, o artista aplaudata inca de la inceput de cariera pe scene din Paris, Como, Lille, Angers sau Budapesta. in prezent, Cosmina Antonia Stancu este solista a Teatrului de Opera si Opereta Nae Leonard din Galati.

Kele Brigitta

DESPRE SOPRANA BRIGITTA KELE. Cu o voce asociata adesea cu cea a legendarei soprane Mirella Freni, Brigitta Kele si-a inceput cariera cu rolul Mimi din “Boema”, dar a fost aplaudata in variate ipostaze, de la rolul Desdemonei din “Othelo”, al Neddei din “Paiate” - de Ruggiero Leoncavallo, sau in rolul Micaela - din opera “Carmen” de Georges Bizet. A preluat roluri in opere rock sau in opere mai putin cunoscute, cum ar fi partitura Armindei din “La finta giardiniera” de Mozart sau, intr-o  versiune in limba maghiara montata de Teatrul Erkel din Ungaria, pe cea a Paminei din “Flautul Fermecat”. De asemenea, a fost distribuita in opere contemporane precum “Sirenele” sau “Byzantium”, ambele semnate de compozitorul G. Selmeczi. Brigitta Kele a colaborat cu numeroase personalitati ale scenei lirice internationale, de la Angela Gheorghiu sau dirijorul israelian Daniel Oren, la regizorul Giancarlo del Monaco - fiul celebrului Mario del Monaco-, baritonul francez Ludovic Tézier sau artistul Italian Stefano Secco. A fost remarcata de Eva Wagner, consultant artistic al Operei Metropolitan din New York, care i-a propus o auditie in urma careia a semnat un prim contract cu aceasta prestigioasa institutie, pentru sezonul 2016-2017, prelungit apoi pana in 2018. Incepand din anul 2012, Brigitta Kele este membra permanenta a ansamblului Deutsche Oper am Rhein Düsseldorf. Nascuta la Oradea, soprana Brigitta Kele a absolvit Facultatea de Muzica din Oradea si a urmat studii aprofundate la Academia de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Pana in anul 2012, soprana Brigitta Kele a fost solista a Operei Maghiare din Cluj-Napoca.
 
DESPRE FESTIVALUL REGAL DE OPERA “VIRGINIA ZEANI”. Trei orase, Targu Mures, Reghin si Cluj, se pregatesc sa o omagieze pe stralucita soprana Virginia Zeani. Aflat la cea de-a treia editie, Festivalul International de Opera “Virginia Zeani” se va desfasura in perioada 31 mai- 9 iunie si va reuni tineri muzicieni din intreaga lume, artisti de opera si personalitati ale scenei lirice mondiale. Soprana romano-britanica Nelly Miricioiu va deschide Festivalul Regal “Virginia Zeani” printr-un concert extraordinar care va avea loc vineri, 31 mai, de la ora 19.30, la Palatul Culturii din Targu Mures. Parte din suita manifestarilor culturale prilejuite de acest eveniment, soprana Nelly Miricioiu va canta joi, 6 iunie, de la ora 19.00, la Opera Maghiara din Cluj Napoca, alaturi de laureatii prestigiosului “L'Assoluta Virginia Zeani Royal Voice Competition 2019”, tineri artisti selectati de o comisie internationala din care fac parte directori ai celor mai importante teatre din Europa sau Rusia.

Afis Reghin Festivalul Regal de Opera Virginia Zeani

FESTIVALULUI REGAL DE OPERA “VIRGINIA ZEANI”
CO-PRODUCaTOR: TVR
PARTENERI: Primaria Municipiului Targu Mures
Consiliul Judetean Mures
Institutia Prefectului - Judetul Mures
Primaria Municipiului Reghin
Reghin City App


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate