Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Spectacol de Gală și Festival Cantus Mundi la București
(Muzică)
Ziua Cantus Mundi in Festivalul Opera Copiilor (FOC). Pe 25 mai, incepand cu ora 14:00, Programul National Cantus Mundi, partener traditional al Operei Comice pentru Copii, va reveni pentru al cincilea an pentru un nou eveniment muzical interactiv, dedicat tuturor vizitatorilor Festivalului Opera Copiilor.
Ziua Cantus Mundi la Festivalul Opera Copiilor, organizata la Grand Arena OCC, va contine o suita de activari corale, ateliere muzicale si recitaluri si se va incheia cu Gala Cantus Mundi Bucuresti.

Pe parcursul zilei, spectatorii vor fi provocati la o simpatica sesiune de KARAOKE, in care isi vor putea exersa talentul muzical si prezenta scenica. Corurile din Programul National Cantus Mundi si Cantus Mundi Bucuresti, coordonate de Cezar Verlan, dirijorul secund al Corului Madrigal, vor dezvalui asistentei, printr-o repetitie cu public, magia din spatele unui concert coral.
De asemenea, la Grand Arena OCC va fi organizata o sesiune de improvizatie muzicala, coordonata de cantareata Irina Sarbu, una dintre cele mai frumoase si versatile voci de jazz ale tinerei generatii. Irina va lucra pe scena cu aproximativ 100 de copii din cadrul Programului Cantus Mundi, intr-o noua editie a acestui proiect special, pe care artista l-a dezvoltat in cadrul scolii de Vara Cantus Mundi 2018 si pe care l-a prezentat si celor peste 5.000 de spectatori prezenti la Cantus Mundi Fest, organizat anul trecut la ROMEXPO.

Recitalurile instrumentale si vocale ale copiilor si tinerilor din Programul Cantus Mundi vor fi completate cu o gala-spectacol, in care corurile de copii si tineri din cadrul Programului vor interpreta cele mai frumoase cantece ale copilariei.
Intrarea este libera pe parcursul intregii zile, inclusiv la spectacolul de Gala!

CADOURI PENTRU PARTICIPANTI

Toti participantii la Ziua Cantus Mundi din cadrul festivalului vor primi gratuit bratari de acces in Golden Ring (zona in fata scenei, cu acces exclusiv pe baza de bratara) la toate concertele Cantus Mundi Bucuresti Fest de la finalul lunii iunie. Mai mult decat atat, purtatorii de bratari Cantus Mundi vor intra automat intr-o tragere la sorti, iar castigatorii vor putea urca pe scena Cantus Mundi Bucuresti Fest, alaturi de artistii preferati, pentru poze, autografe si cadouri speciale.

CANTUS MUNDI FEST 2019

In perioada 27 - 30 iunie se va desfasura cea de a treia editie Cantus Mundi Bucuresti Fest 2019, cel mai mare eveniment national de educatie si integrare sociala prin muzica. Evenimentul va avea loc in Parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle, iar intrarea este libera.

Cantus Mundi Bucuresti Fest, dincolo de a fi un festival muzical, este unul al sperantei si al bucuriei” - dirijorul Ion Marin, Presedinte fondator al Programului National Cantus Mundi.

Cantus_Mundi_Fest_2019

Fiecare seara de festival va avea parte de concerte inedite, sustinute de artisti de renume ai muzicii clasice, pop, rock si folk, care vor canta alaturi de copiii din corurile Programului National Cantus Mundi.
La editia trecuta, in 2018, au urcat pe scena artisti precum Smiley, Horia Brenciu, Feli, Voltaj, Taxi, Vunk, Emeric Imre si Alexandra Usurelu.

Distractia va fi in toi pe toata perioada Cantus Mundi Bucuresti Fest - pe langa concertele din fiecare seara, copiii vor putea participa la activitatile diurne ale festivalului, cum ar fi zona de testare a instrumentelor muzicale, face painting, piscina cu bile, street music, jocuri si nenumarate alte surprize!

Programul National Cantus Mundi a fost initiat de reputatul dirijor Ion Marin si este derulat prin activitatea membrilor Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi reuneste sub umbrela sa peste 1200 de coruri si peste 43.000 de copii care, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala, capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Evenimentele sunt organizate de echipele Programului National Cantus Mundi si Corului National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”, cu sprijinul Primariei Bucuresti, prin PROEDUS - Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

Cantus_Mundi_Fest_19

Cantus_Mundi_pe_scena


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate