Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
8 februarie 2023
1828 • Se naste Jules Verne
1856 • Barbu Stirbei decreteaza desfiintarea robiei în Tara Româneasca
1859 • Intrarea triumfala a lui Alexandru Ioan Cuza în Bucuresti, dupa alegerea sa ca domn al Principatelor Române
1880 • Franta, Germania si Marea Britanie recunosc independenta de stat a României
1907 • Rascoala taranilor din satul Flamânzi, judetul Boto?ani
1916 • Românul Tristan Tzara creeaza un nou curent de avangarda: dadaismul
Recomandări
Flautul fermecat - „Flaut la puterea poeziei” Turneu extraordinar al actorului Dorel Vişan şi al flautistului Ion Bogdan Ștefănescu
(Muzică)
Flautistul Ion Bogdan Stefanescu porneste din nou la drum intr-un turneu extraordinar. Intre 6 iunie si 1 iulie va sustine sase recitaluri in sase orase din cele trei provincii istorice ale Romaniei.
Turneul Flautul Fermecat 2019 se desfasoara sub titlul „Flaut la puterea poeziei” si este un spectacol de muzica si poezie in care vocea inegalabilului actor Dorel Visan se impleteste cu sunetul de aur al flautistului Ion Bogdan Stefanescu.
   
“Aceasta formula artistica pe care am exersat-o de-a lungul timpului mai ales cu tatal meu, Eusebiu Stefanescu, in zecile de spectacole de muzica si poezie pe care le-am realizat impreuna si in alte foarte multe in care am participat alaturi de actori precum Gheorghe Cozorici, Ovidiu Iuliu Moldovan, Leopoldina Balanuta, Florian Pittis, Mircea Albulescu sau Alexandru Repan isi are radacinile in cele mai indeparate timpuri, cand ritualurile care puteau influenta chiar si natura se bazau pe armonia dintre cuvant si muzica. Viata nu putea si nici nu poate avea consistenta si sens fara aceasta armonie de sorginte zeiasca, transmisa noua prin Orfeu. In acest spectacol, muzica pe care am compus-o, a fost special gandita pentru a sustine farmecul rostirii unui actor fenomenal cum este Dorel Visan.”,
declara Ion Bogdan Stefanescu in pregatirea turneului.

IMG_5698

Turneul Flautul fermecat este unul dintre proiectele itinerante cele mai diverse care s-au dezvoltat in ultimul deceniu, iar Ion Bogdan Stefanescu unul dintre cei mai inventivi muzicieni ai scenei romanesti actuale, artist preocupat in mod creativ de a face din concertele la care participa adevarate spectacole, cat mai atractive pentru public. intotdeauna el si-a dorit de la fiecare turneu mai mult decat de la cel precedent si astfel a cautat impreuna cu cei care au scris istoria acestui turneu, povesti care sa aduca ceva in plus atat spectatorilor, cat si artistilor implicati: „Am propus de acesta data un eseu poetico-muzical de mare tinuta pentru cultura romaneasca in care, alaturi de muzica special conceputa pentru a crea atmosfera si aura potrivite versurilor emblematice ale poetilor Mihai Eminescu, Lucian Blaga si George Cosbuc, va evolua unul dintre cei mai carsimatici actori romani, cu roluri de referinta in film si teatru, dar si cu harul specific rostirii poeziei, Dorel Visan.

Dorel Visan 1

Ritmul anual in care s-a organizat turneul Flautul fermecat incepand din 2012 – uneori au existat chiar doua editii pe stagiune – l-a impus in cadrul evenimentelor culturale cu traditie. Incepand cu 2012, Ion Bogdan Stefanescu a vizitat zeci de orase din tara alaturi de pianistul Horia Mihail, in 2018 a realizat turneul Flautul fermecat impreuna cu chitaristul Costin Soare. In 2019, este momentul imbinarii intre poezie si muzica, prin intalnirea cu Dorel Visan. O alta perspectiva asupra turneului Flautul fermecat, noua editie din 2019 este o deschidere catre o intalnire a artelor care pentru Ion Bogdan stefanescu reprezinta un mod de viata.
   
Itinerar
-    6 iunie, ora 19 – Barlad, Pavilionul “Marcel Guguianu”
-    7 iunie, ora 19 – Pitesti, Sala Filarmonicii
-    9 iunie, ora 19 – Bucuresti, Sala Teatrelli
-    10 iunie, ora 19 – Tulcea,  Teatrul “Jean Bart”
-    30 iunie, ora 19 – Turda, Sala Teatrului “Aureliu Manea”
-    1 iulie, ora 19  – Bistrita, Sinagoga

https://www.facebook.com/ibsflute/
detalii pe www.flautuldeaur.ro

afisFF2019

Producatori: Pro Contemporania, The Culture Hub
Coproducatori: Radio Romania Cultural, Radio Romania Muzical, Radio Romania Regional
Cu sprijinul: JTI, Borsec, Senia Music
Parteneri culturali: Primaria Municipiului Bucuresti, Creart, Teatrelli, Muzeul „Vasile Parvan” din Barlad – Pavilionul Marcel Guguianu, Filarmonica din Pitesti, Teatrul „Jean Bart” din Tulcea, Primaria din Tulcea, Consiliul Judetean Tulcea, Centrul judetean pentru cultura Bistrita, Sinagoga din Bistrita, Teatrul „Aureliu Manea” din Turda..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate