Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
21 octombrie 2019
1754 • S-au inaugurat primele scoli din Blaj, nucleul viitorului seminar si gimnaziu
1833 • Se naste Alfred Nobel, chimist si industrias suedez, inventatorul dinamitei si fondatorul Premiului Nobel (d.1896)
1866 • A avut loc premiera operei "Viata pariziana", de Jacques Offenbach
1870 • Se naste Ivan Alexeevici Bunin, scriitor rus, laureat al Premiului Nobel (d.1953)
1871 • S-a constituit Societatea Filarmonica din Timisoara
1945 • Se naste Nikita Mihalkov, actor si regizor rus.
Recomandări
Tango-urile lui Piazzolla, la Sala Radio
(Muzică)
In prag de vara, ritmul plin de foc si de pasiune al tango-ului este adus la Sala Radio prin muzica celebrului artist argentinian (compozitor, aranjor si interpret la bandoneon) ASTOR PIAZZOLLA! Miercuri, 5 iunie (19:00), ORCHESTRA  DE CAMERA RADIO - sub bagheta dirijorului italian ROBERTO SALVALAIO - si violoncelistul RAZVAN SUMA  va propun un frumos program cu lucrari de Piazzolla, ca Le grand tango, Kicho (primele doua in aranjamentul lui Julian Caeiro), Tango no. 2 – Cantengue sau Recordando, suita pentru orchestra de coarde.
Considerat adesea ca cel mai mare compozitor dedicat genului, Piazzolla a revolutionat tango-ul traditional argentinian, prin imbinarea sa cu elemente de jazz si muzica clasica.

RAZVAN SUMA este cunoscut publicului larg prin numeroasele turnee nationale pe care  le-a prezentat, cum ar fi suita Va place BACH?, Va place BRAHMS?, Va place TANGO? s.a. sau turneele grupului ArgEnTango. In 1998, ROBERTO SALVALAIO a dirijat Orchestra de Camera din Venetia si a obtinut premiul I in competitia dedicata lui Astor Piazzolla.

In partea a doua a serii de la Sala Radio veti asculta un repertoriu baroc, ce include doua lucrari semnate de VIVALDI – celebrul creator al anotimpurilor - Sinfonia in si minor si Credo in mi minor, alaturi de Dall’Abaco: Concerto da chiesa si Pergolesi (F. Durante): Magnificat. Evenimentul se va derula cu participarea Corului Academic Radio, dirijat de CIPRIAN TUTU.

ROBERTO SALVALAIO (1)

Dirijorul ROBERTO SALVALAIO a studiat la Conservatorul din Venetia, Coservatorul din Verona si Conservatorul din Rovigo. In 1999 a fost invitat sa dirijeze Orchestra Nationala Radio, in cadrul Festivalului de muzica contemporana, inregistrand, sub patronajul Ministerului Culturii, un CD dedicat celor mai buni compozitori romani contemporani. 
A dirijat numeroase orchestre, cum sunt Orchestra simfonica din Venetia, Filarmonica „Transilvania” din Cluj – Napoca, Orchestra Operei Teatrului Academic National din Ulanbator (Mongolia), Filarmonica „Mihail Jora” Bacau, Orchestra Simfonica Nationala din Caracas (Venezuela), Marea Orchestra Simfonica Rusa, Orchestra Simfonica din Catania, Orchestra Simfonica Mediteraneana, Filarmonica din Targu Mures, Filarmonica din Chisinau, Teatrul de Opera si balet din Yakutsk, Teatrul de opera si balet din Ulaan Ude si Orchestra Simfonica din Balcani.
A fost, de asemerea, autor al unor programe radio muzicale pentru RAI, „Meravigli Musicali”, colaborand cu editurile A. Pagani si Curci ca revizor al lucrarilor inedite ale lui Astor Piazzolla. S-a ingrijit personal de revizia manuscriului oratoriului El Pueblo Joven, pe care in februarie 2007 l-a interpretat la Bucuresti, in prima auditie mondiala, transmisa in direct de Radio Romania.

Razvan Suma_foto Adi Stoicoviciu

RAZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi tineri muzicieni romani, cu un repertoriu cuprinzator, realizat in sute de recitaluri si concerte sustinute in intreaga lume. Pe langa activitatea concertistica din Romania, canta frecvent impreuna cu pianistul spaniol Josu Okiñena, alaturi de care a concertat in sali ca Auditorio Nacional de Madrid, Teatro Colon din Buenos Aires, Centrul Cultural Belém din Lisabona, Kursall din San Sebastian sau Casa da Musica din Porto.
In 2009, Razvan Suma a devenit solist al Orchestrelor si Corurilor Radio. A colaborat cu nume importante ale muzicii clasice internationale, precum Maxim Vengerov, Cvartetul Borromeo, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea sau Misha Katz.

Concertele pot fi ascultate in direct pe toate frecventele Radio Romania Cultural si Radio Romania Muzical din tara si in streaming live pe Internet, pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro.
Biletele la concertele Orchestrelor si Corurilor Radio sunt disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro si la Casa de bilete a Salii Radio.
   
Pentru alte informatii legate de Orchestrele si Corurile Radio va rugam sa consultati site-ul www.orchestreradio.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate