Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
4 februarie 2023
1872 • Se naste Octav Bancila
1909 • Premiera piesei "Apus de soare" de Barbu Stefanescu Delavrancea, pe scena Teatrului National din Bucuresti
1927 • Prima pelicula sonora din istoria filmului, "The jazz singer"
Recomandări
S.O.S. Dispar poveștile – educație despre mediul înconjurător prin intermediul teatrului
(Teatru)
Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta organizeaza, in perioada 20-30 mai, in Bucuresti, un modul educational dedicat copiilor cu varsta intre 6 si 10 ani - S O S. Dispar povestile, co-finantat de Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
Este vorba de un spectacol de teatru si o serie de ateliere si discutii pe teme de protectie a mediului inconjurator care au rolul de a-i face pe micii spectatori sa constientizeze efectul nociv pe care il pot avea anumite actiuni asupra acestuia. Spectacolul de teatru S.O.S. Dispar povestile se bazeaza pe piesa cu acelasi titlu scrisa de Oana Rasuceanu, ii are in distributie pe actorii Irina Velcescu, Adina Lucaciu, Lavinia Pele si Andrei Barbu si spune povestea unei fetite de 7 ani, Mara, care iubeste povestile. E inconjurata de carti, de cuvinte, de personaje care ii sunt prieteni buni, dar intr-o zi cuvintele dispar si in urma raman doar niste pagini goale. Ce au toate aceste povesti in comun? Disparitia. Ce anume le face sa dispara? Este vorba de poluare, de padurile taiate, apele invadate de plastic, incalzirea globala. Prin mici gesturi si actiuni concrete in directia protectiei si salvarii mediului inconjurator, Mara reda speranta si readuce cuvintele inapoi, in paginile cartilor de povesti.

Spectacolul de teatru S. O. S. Dispar povesile isi propune sa ofere micilor spectatori sansa intelegerii unor aspecte pe cat de grave si de acute ale vietii lor de zi cu zi, pe atat de direct legate de existenta fiecaruia dintre ei. Oricare dintre copiii-spectatori devine direct implicat in firul desfasurarii subiectului abordat, empatizand cu situatiile si personajele spectacolului. La final, micii spectatori constientizeaza faptul ca ei insisi sunt o parte activa in procesul de protectie a mediului. 

Organizatorii anunta ca vor fi organizate spectacole la Scoala Gimnaziala Ferdinand I, Liceul Teoretic Bilingv "Miguel de Cervantes", scoala Gimnaziala Sfantul Silvestru si Liceul Teoretic "Jean Monnet", urmand ca din septembrie sa fie organizate reprezentatii in diferite orase din tara.

SOS_Dispar povestile_afis

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta  a organizat in anii precedenti alte doua module educationale- Carina pe drumul spre casa si in fata la O 12- in unitati de invatamant din Bucuresti si in multe alte orase din tara precum Timisoara, Buzau, Arad, Constanta, Focsani, Craiova etc.

Spectacolul S. O. S. Disparitia povestilor  este creat de o echipa de artisti profesionisti, cu multa experienta in zona educatiei non-formale prin teatru. Atat scenarista-regizor Oana Rasuceanu, cat si actorii implicati au activat, si continua sa o faca, in zona educatiei culturale prin teatru. Echipa de creatie a spectacolului este intregita de scenografa Anca Lazar – care semneaza costumele si decorul si de Petre Ancuta – care a compus muzica originala. Productia spectacolului este realizata de Dragos Sora si Eugen Matei Lumezianu.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate