Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
9 februarie 2023
Recomandări
Privește cerul
(Teatru)
„Priveste cerul” – un demers despre nevoia de a ne rupe de tehnologie aduce breakdance-ul pe scena Teatrelli, intr-un spectacol unic marca Bogdan Bolohan. Pe 30 iunie, de la ora 19:00, pe scena Teatrelli, are loc premiera spectacolului „Priveste cerul”, un demers inedit care aduce impreuna elemente de breakdance, teatru-dans, muzica clasica si proiectii video si poarta semnatura lui Bogdan Bolohan – el insusi un practicant al dansului de strada, astazi coregraf al uneia dintre cele mai de succes emisiuni din tara, „Romanii au talent!”.
In viteza mediului urban, in agitatia vietii de birou din care adesea nu mai reusim sa ne desprindem pentru a ne putea bucura de lucrurile simple, spectacolul „Priveste cerul” lanseaza o invitatie publicului. Cand ceea ce inseamna rutina zilnica ne sugruma, iar tehnologia devine indispensabila, dar in acelasi timp acaparatoare – un artist indeamna: „Priveste cerul”.

Astfel, noua productie semnata Bogdan Bolohan aduce pe scena Teatrelli o combinatie de miscari de breakdance pe un fundal sonor de muzica clasica si videoproiectii. Totul intr-un spectacol de teatru-dans cu un suflu proaspat si un mesaj extrem de actual. in realizarea spectacolului, Bogdan Bolohan s-a lasat inspirat de mesajul artistului roman care – desi isi pastreaza anonimatul – a reusit sa cucereasca atat Bucurestiul, cat si Parisul cu indemnul sau simplu, scris sub forma de graffitipe ziduri parasite, pe pereti de cladiri: Priveste cerul... / Regarde le ciel...

„Este cu siguranta un demers care va uimi si va provoca publicul, in egala masura. Ne bucuram sa avem parte de o noua experienta in linia unei abordari pe care ne-am propus-o inca de la inceput: aceea de a aduce la Teatrelli o experienta culturala de tip 360 de grade, completa, in care mai multe tipuri de arta se intrepatrund pentru a oferi spectatorului nu doar diversitate, ci si acel puls occidental al teatrului contemporan unde nu mai exista bariere”,
a declarat pentru presa Roxana Lapadat, director artistic Teatrelli.

Din distributia spectacolului fac parte: Bogdan Bolohan, Cristina Diatcu, Cristian Dragos Rosu, Laurentiu Ioan Ioanovici, Bogdan Zamfir si Bogdan Plesa. Light design-ul este semnat de stefan Vasilescu.

Bogdan Bolohan
Bogdan Bolohan

Despre Bogdan Bolohan

Bogdan Bolohan si-a inceput cariera chiar ca dansator de breakdance. Astazi, a devenit coregraful uneia dintre cele mai de succes emisiuni din tara, „Romanii au talent!” si reuseste sa puna impreuna intr-un spatiu cult breakdance-ul si teatrul si sa armonizeze cele doua sfere culturale intr-un mod unic.

Afi?ul evenimentului

Despre Teatrelli
Teatrelli este un proiect creart, un spatiu cultural alternativ dedicat artelor performative, care ofera publicului productii proprii de teatru si dans, precum si concerte acustice, dezbateri si artist-talk-uri.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate