Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
19 aprilie 2024
Recomandări
A treia „Lectură de Joi” în Grădina de citit, la Biblioteca Metropolitană București
(Literatură)
Joi, 28 August 2014, de la orele 19.00, in „Gradina de citit” a Bibliotecii Metropolitane Bucuresti (BMB), vor lectura pentru public scriitorii Filip Florian, Veronica D Niculescu si Daniel Coman.
Accesul la eveniment este gratuit si se poate face cu incepere de la 18:30. 

Agentia AdLittera va invita la Biblioteca Metropolitana Bucuresti la un nou eveniment de lectura publica. Dupa primele doua editii superbe, in care publicul a asistat la o experienta inedita alaturi de scriitori consacrati si debutanti, reamintind ca le primele editii au avut au fost invitati scriitoarea Doina Rusti, poetul Sorin Lucaci si Dana Nedelecu, Nora Iuga, T.S. Khasis si Diana Badica

Invitatii celei de-a treia editii sunt:

Daniel Coman s-a nascut in 1992, in Sibiu. E student la literele sibiene. Nu se stie exact cand a debutat publicistic, e posibil prin 2012. Are poeme aparute in reviste din tara, iar cea mai importanta pentru el e Zona Noua. Face parte din cenaclul omonim. 

Veronica D. Niculescu (n. 4 mai 1968, Pitesti) este scriitoare si traducatoare, fiind prezenta in multe antologii de prestigiu. A debutat cu volumul de proza scurta Adeb (2004), publicand apoi Orchestra portocalie (2008) si Rosu, rosu, catifea (2012), microromanul Simfonia animaliera (2014) si Basmul Printesei Repede-Repede (in colaborare cu poetul Emil Brumaru; 2009).  

A tradus numeroase carti, cele mai importante fiind cele sase romane de Vladimir Nabokov si cele trei romane si proza scurta scrisa in limba engleza de Samuel Beckett, precum si romane de Don DeLillo, Siri Hustvedt si Eowyn Ivey.  Reamintim de antologia de proza scurta a autoarei: Floribunda, Editura TipoMoldova, 2012.

Veronica D. Niculescu a participat la festivalul de proza scurta Kikinda Short (Serbia, 2011) si la Festivalul International de Literatura de la Timisoara FILTM (2013) si este castigatoarea Concursului National de Scenarii HBO, la TIFF 2010, cu scenariul de scurtmetraj Curierul. 

Filip Florian s-a nascut la 16 mai 1968, in Bucuresti. Primul sau roman, Degete mici (2005), a fost recompensat cu Premiul pentru debut al Romaniei literare, Premiul de excelenta pentru debut in literatura al Uniunii Nationale a Patronatului Roman si Premiul Uniunii Scriitorilor pentru cel mai bun debut in proza. In 2006, impreuna cu fratele sau Matei Florian, a publicat romanul Baiuteii. Ambele titluri au ajuns astazi la a patra editie. Cel mai recent roman al sau, Toate bufnitele (2012), a fost distins cu Premiul pentru cea mai buna carte a anului, sectiunea „Beletristica”, la Gala Bun de Tipar, editia a II-a.

Iin Romania, cartile lui Filip Florian au aparut la Editura Polirom, iar in strainatate, traduse in zece limbi, la editurile Houghton Mifflin Harcourt (SUA), Suhrkamp (Germania), Acantilado (Spania), Fazi (Italia), Magveto si Bookart (Ungaria), Czarne (Polonia), Didakta (Slovenia), Ciela si Panorama + (Bulgaria), Kalligram (Slovacia), University of Plymouth Press (Marea Britanie) si Animar (Egipt).

Moderatorul acestei editii este Luminita Corneanu (n. 25 mai 1977). A absolvit Colegiul National  "Elena Cuza" din Craiova, clasa de filologie-istorie, in 1995, Facultatea de Litere a Universitatii din Craiova, specializarea romana-franceza, in anul 2000, si detine,  din 2010, un doctorat in litere. 
A debutat publicistic in 2003, in revista craioveana „Mozaicul”. De atunci, a publicat recenzii, articole si interviuri in cele mai importante reviste culturale romanesti.  A fost redactor al revistelor „Mozaicul”, „Romania literara” si „Luceafarul de dimineata”.  Este prezenta in antologiile „Literatura tanara 2007”(Cluj, Casa Cartii de stiinta), „Serban Foarta 70”, editata de Simona Popescu (Ed. Paralela 45), si „Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism”, editata de Dan Lungu si Amalia Gheorghita,  Ed. Polirom.
In anul 2014 a publicat la Editura Cartea Romaneasca volumul „Leonid Dimov. Un oniric in Turnul Babel”. 
In prezent, publica recenzii in Romania literara si pe blogul ei, luminitacorneanu.wordpress.com. 

Lectura de joi” este un program cultural organizat de Agentia culturala AdLittera printr-o serie de 6 intalniri, intr-un cadru colocvial si informal, pentru publicul rezident bucurestean cu scriitorii consacrati si debutanti. 

Scopul acestui program este, in primul rand, de a incuraja dialogul cultural, incercand sa aduca scriitorul mai aproape de public. Dorim ca literatura sa nu mai fie identificata cu o nisa a elitelor, scriitura fiind intr-adevar un act artistic care nu este la indemana oricui, dar lectura poate deveni o obisnuinta daca o plasam intr-un mediu confortabil. 

Asadar, va invitam la „Lectura de Joi”, 28 august, care are loc la sediul Central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti, in „Gradina de citit”, Str. Tache Ionescu nr. 4. 

Reamintim ca din  14 Aug. 2014, in fiecare joi, de la orele 19.00 pina la 21:00, timp de 6 (sase) editii, agentia AdLittera organizeaza „Lectura de Joi”, in sediul central al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti. 


affiche#3

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate