Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
3 martie 2024
Recomandări
Soprana Teodora Gheorghiu – seară de arii din opere și lieduri celebre la Ateneu, la un an după ce a cântat cu Juan Diego Florez pe scena Operei Române
(Muzică)
La aproape un an dupa ce a cantat pe scena Operei Romane alaturi de celebrul tenor Juan Diego Florez si la scurt timp dupa un succes extraordinar repurtat in Japonia in luna iulie, soprana Teodora Gheorghiu revine la Bucuresti pentru un recital extraordinar programat in cadrul Festivalului International „Vara Magica” de la Ateneul Roman, pe 14 august, de la ora 19.30.
Teodora Gheorghiu va sustine recitalul intitulat “Dragoste si viata de femeie” alaturi de pianista Diana Ionescu. Ariile celebre incluse in programul recitalului sunt Boema de Puccini - Aria “Si. Mi chiamano Mimi”, L’amico Fritz de Mascagni – “Son pochi fiori”, Turandot de Puccini - "Tu che di gel sei cinta", Traviata de Verdi – Aria “Addio del passato”, Paiate de Leoncavallo – Aria Neddei “Stridono lassu”. Asa cum spune si titlul serii, soprana va intepreta in recitalul de la Ateneu si celebrul ciclu de lieduri de Schumann Dragoste si viata de femeie, dar si ciclul de lieduri Liederkreis.
Biletele se pot gasi pe www.lanto.ro, www.bilete.ro si la casa de bilete a festivalului deschisa la Ateneul Roman, intrarea din strada Benjamin Franklin nr. 1-3, de luni pana vineri, intre orele 14 si 19.
   
Destinul muzical al Teodorei Gheorghiu a fost influentat in mod direct de marele Jose Carreras, care a remarcat-o in cadrul concursului Julian Gayarre International Singing Competition. Dupa acest concurs, Carreras i-a oferit o bursa de studii care i-a influentat definitiv cursul carierei. Ulterior, a castigat mai multe competitii, fiind laureata, intre altele, a Concursului Internatinal “George Enescu” de la Bucuresti, dar si a prestigioasei Queen Elizabeth Competition si primind bursa de studii Herbert von Karajan. A debutat la Opera Romana din Bucuresti in rolul Regina Noptii din Flautul fermecat de Mozart, fiind apoi invitata sa evolueze pe importante scene din Europa precum Theatre de la Monnaie din Bruxelles, Grand-Theatre din Geneva, Theatre de Champs-Elysees din Paris, Opera Nationala Lorena din Nancy, Opera din Lucerna. in anul 2004 a debutat pe scena Operei de Stat din Viena, iar intre 2007 si 2010 a evoluat constant pe aceasta scena, abordand roluri precum Regina Noptii (Flautul fermecat - W.A. Mozart), Adele (Liliacul - J. Strauss fiul), Adina (Elixirul dragostei - G. Donizetti), Eudoxie (La Juive - Fr. Halevy), Nannetta (Falstaff - G. Verdi), Sophie ( Werther - J. Massenet), Elvira (Italianca in Alger - G. Rossini). In 2014 a debutat la Festivalul de la Glyndebourne in rolul Sophie (Der Rosenkavalier - R. Strauss).  Teodora Gheorghiu a colaborat cu reputati dirijori precum Seiji Ozawa, Marco Armiliato, Franz Welser-Möst, Christophe Rousset , Adam Fisher, Bertrand de Billy.
   
La sugestia dirijorului Christophe Rousset a inregistrat un CD ce a constituit un omagiu adus celebrei cantarete din secolul al XVIII-lea, Anna de Amicis. Albumul, publicat de casa de discuri Harmonia Mundi, include inregistrari in premiera cu arii din Mozart, Gluck, Borghi, Cafaro si Myslivec?ek, a fost numit Discul lunii de catre International Record Review si de Opera Magazine, si a fost Discul saptamanii la BCC Radio timp de trei saptamani la rand. Talentul Teodorei Gheorghiu nu se limiteaza doar la opera. Soprana este pasionata si de lied si a oferit numeroase recitaluri in acest gen muzical, iar in 2013 a publicat al doilea album, Art Nouveau, alaturi de pianistul Jonathan Aner, cu lieduri de Strauss, Zemlinsky, Ravel si Respighi, ca expresii emblematice ale Jugendstil in muzica.
  
Incepand cu anul 2015, Teodora Gheorghiu abordeaza un repertoriu de soprana lirica si debuteaza in roluri precum Mimi (Boema - G. Puccini), Madama Corteze (Il viaggio a Reims - G. Rossini), Violetta (Traviata - G. Verdi). Cu rolul Contesei din Nunta lui Figaro de W.A. Mozart a realizat un amplu turneu in Japonia.
   
Discografia sa cuprinde Arias for Anna de Amicis  (Mozart, Jomelli, Gluck, etc.) - Les Talens Lyriques / Chr. Rousset (Aparte), Art nouveau (Strauss, Zemlinsky, Ravel, Respighi), cu Jonathan Aner la pian (Aparte), Antonio Vivaldi - Orlando furioso  - Modo Antiquo / F.M. Sardelli (Nai¨ve), Richard Strauss - Der Rosenkavalier  - Festivalul de la Glyndebourne UK (DVD) .

https://www.bilete.ro/festivalul-vara-magica/festivalul-vara-magica-dragoste-si-viata-de-femeie-14-aug-2019/

_DSC7716 Radu Chindris
foto Chindris Radu


.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate