Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
1 februarie 2023
1789 • A fost ales primul pre?edinte al SUA, George Washington
1847 • Se inaugureaza Teatrul de la Copou din Iasi
1852 • Se naste Ion Luca Caragiale
1884 • A fost publicata prima editie a Oxford English Dictionary
1894 • Se naste Lucian Grigorescu
1896 • Premiera mondiala a operei "Boema" de Puccini, la Torino
Recomandări
UNDERCLOUD 12: curaj și asumare pe scena teatrului independent
(Teatru)
Ajuns la cea de-a 12-a editie, UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, primul festival de teatru independent din Romania va avea loc anul acesta in perioada 23-30 august, la Muzeul taranului Roman. Timp de 8 zile, spectatorii vor avea sansa de a participa la peste 30 de spectacole de teatru contemporan, performanceuri, spectacole de dans, concerte si experiente artistice unice.
Biletele s-au pus in vanzare pe mystage.ro si pe Eventbook.

Editia din 2019 isi propune sa vorbeasca despre curaj si asumare intr-un context cultural si artistic tot mai dificil, in care sprijinul institutiilor culturale de stat este diminuat considerabil sau chiar absent. Festivalul UNDERCLOUD s-a nascut acum 12 ani din nevoia de exprimare artistica libera si a dovedit ca este o platforma independenta reper, scena festivalului fiind definita de spectacole reprezentative, curajoase, unice.

”Am nascut acest festival si l-am crescut firesc de la an la an. Ba mai mult, am avut grija sa nu dezamagim publicul, sa garantam experiente cu sens si sa nu ne pierdem entuziasmul, indiferent de dificultatile intampinate. Asta vom face si in editia de anul acesta cand nu avem niciun sprijin de la stat, dar avem aceeasi nevoie artistica. Promisiunea este ca la UNDERCLOUD veti gasi aceeasi calitate si atmosfera, indiferent de piedici”,
a declarat Chris Simion – Mercurian, directoarea festivalului.

Selectia UNDERCLOUD din acest an aduce in discutie subiecte actuale, despre care este necesar sa vorbim mai mult decat oricand: despre eroi si origini culturale vorbeste ”BASMA CURATA”, spectacol de dans contemporan a carui concept si coregrafie sunt semnate de Arcadie Rusu si Ioana Marchidan (productie: Linotip), despre onestitate si noi inceputuri se vorbeste in spectacolul scris si regizat de Letitia Vladescu – ”Aceasta Sonia” (productie: Green Hours). Cataclisma (concept, coregrafie, ilustratie muzicala si interpretare: Andreea Gavriliu, productie: unteatru) este un solo coregrafic despre deformare si acumulare, Dust (r: Ana Craciun-Lambru, producator: Connecticut Repertory Theatre) este un one woman performance despre sacrificiul oricarui emigrant plecat in cautarea unei vieti mai bune. Despre bani si timp vorbeste Radu Popescu in Cadran Plus Plus.

Teatrul si cinemaul se intalnesc pe scena in Persona, povestea lui Ingmar Bergman, Putere. Povesti personale (regia: Carmen Lidia Vidu) are ca punct de pornire si reper vizual pictura artistului contemporan Gheorghe Fikl iar prima piesa scrisa de Pascal Bruckner pentru Grivita 53, Cu ce va servesc? il are ca sursa de inspiratie pe dramaturgul Eugene Ionesco.

Pe Oana Pellea o puteti vedea in #ViataLaBirou, un spectacol despre interactiunea interumana in regia Letitiei Rosculet, pe Marian Ralea si Dana Rogoz in Proof, spectacolul regizat de Andrei si Andreea Grosu la unteatru, pe Maria Obretin in Cadran plus plus iar pe Maia Morgenstern in Cu ce va servesc?.

Mai multe detalii despre spectacolele #UNDERCLOUD12 si programul festivalului se gasesc pe www.undercloud.ro, pe facebook.com/undercloudfestival si instagram.com/undercloudfestival.

Ca in fiecare an, UNDERCLOUD pregateste publicului scene alternative si evenimente speciale. Anul acesta, poezia urca pe scena pentru poeti consacrati sau amatori, iar finalul festivalului va fi marcat de un concert Moonlight Breakfast, pe 30 august la Muzeul taranului Roman.

Biletele pot fi achizitionate online prin MyStage sau Eventbook.

Undercloud2019_web
------
UNDERCLOUD a fost creat in 2008 si este primul festival de teatru independent din Romania. Din 2014 se desfasoara sub egida programului Europe for Festivals. Festivals for Europe, un important certificat international atribuit de Comisia Europeana si Asociatia Festivalurilor din Europa.
UNDERCLOUD este creat si organizat de Asociatia UNDERCLOUD.
Aplaudat de Radio Guerrilla..Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate