Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
27 ianuarie 2023
1756 • Se naste Wolfgang Amadeus Mozart
1785 • Este fondata Universitatea din Georgia
1813 • Jane Austen publica "Mândrie si prejudecata"
1865 • S-a infiintat Societatea culturala "Ateneul Român"
1888 • La Washington este fondata "National Geographic Society"
1936 • Se naste Florin Piersic
Recomandări
„Caravana filmului românesc” la Hunedoara: de la filmul istoric la povestea de dragoste
(Cinema)
In perioada 30 august – 1 septembrie 2019, Caravana filmului romanesc - Capodopere ale cinematografiei nationale” va ajunge pentru prima data la Hunedoara, invitand spectatorii la trei seri de film clasic romanesc. De la filmul istoric, la cel de dragoste, hunedorenii vor putea viziona creatii clasice romanesti, care au facut istorie.
Proiectiile vor avea loc in aer liber, in fata Casei de Cultura – Centrul Pietonal Corvin, cu incepere de la ora 20.30, iar accesul publicului este gratuit.

Vineri, 30 august, cinefilii sunt invitati sa vizioneze prima parte a filmului istoric „Mihai Viteazul” – „Calugareni”, urmand ca sambata, 31 august sa fie prezentata partea a doua a filmului, „Unirea”.

Mihai Viteazul”, filmul realizat de Sergiu Nicolaescu in 1971, a fost propunerea Romaniei la Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain, in anul 1972. Avandu-l in rolul principal pe Amza Pellea, filmul a reunit o mare desfasurare de forte, de la actori la figuratie, pentru a putea reconstitui amploarea scenelor de lupta. De altfel, succesul la public a fost evident, iar intr-un sondaj realizat in 2006 de Uniunii Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania filmul  se afla pe locul 3 in topul celor mai vizionate filme romanesti.
Povestea din pelicula „Declaratie de dragoste” (regizat de Nicolae Corjos) este poate cea mai iubita poveste de dragoste din anii `80. in afara de cele doua personaje principale, cei doi indragostiti care au facut sa vibreze inimile multor tineri (Alexandru / Adrian Paduraru si Ioana / Teodora Mares), memorabile pentru generatii intregi au ramas prestatiile Tamarei Buciuceanu Botez (savuroasa profesoara Isoscel) si Ion Caramitru, in rolul inteleptului diriginte poreclit Socrate.

Programul Caravanei filmului romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale la Hunedoara este urmatorul:


CENTRUL PIETONAL CORVIN
(in fata Casei de Cultura)
30 august  – 1 septembrie 2019

Vineri, 30 august, ora 20.30: MIHAI VITEAZUL

Partea I: CALUGARENI;
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Titus Popovici
Cu: Amza Pellea, Irina Gardescu, Florin Piersic, Mircea Albulescu

Sambata, 31 august, ora 20.30: MIHAI VITEAZUL
Partea a II-a: UNIREA
Regia: Sergiu Nicolaescu; Scenariul: Titus Popovici;
Cu: Amza Pellea, Irina Gardescu, Florin Piersic, Mircea Albulescu

Duminica, 1 septembrie, ora 20.30: DECLARATIE DE DRAGOSTE
Regia: Nicolae Corjos; Scenariul: George Sovu;
Cu: Adrian Paduraru, Teodora Mares, Tamara Buciuceanu Botez, Ion Caramitru

Accesul publicului este liber la toate proiectiile.

***

Scopul „Caravanei filmului romanesc – Cartea si filmul / Capodopere ale cinematografiei nationale”, proiect aflat in al saptelea an de existenta, este acela de a promova filmul romanesc, aducand un omagiu cinematografiei nationale si cineastilor romani, fiind singura caravana care promoveaza exclusiv filmul romanesc din toate timpurile.
„Caravana filmului romanesc” aduce filmul romanesc acasa la oameni, promovandu-l intr-o maniera accesibila. Filme de patrimoniu si succese ale ultimilor ani, toate sunt prezentate publicului din toate orasele tarii, mari si mici, in spatii diverse, de la piete centrale, la biblioteci, muzee, sau spatii neconventionale. Aceste evenimente, rememorand marile momente ale istoriei si prezentului filmului romanesc, contribuie la formarea unei culturi cinematografice a publicului si stimuleaza sentimentul de mandrie locala, prin punerea in valoare a geografiei culturale a oraselor.

Afis Caravana la Hunedoara 2019 web

***
Asociatia CineCultura (www.asociatiacinecultura.ro), in parteneriat cu MDV AUDIO STUDIO (www.mdvstudio.ro) si Digifilm Design, a organizat, incepand din vara anului 2013, CARAVANA FILMULUI ROMaNESC, proiect ce s-a derulat, la nivel national, prin cele doua sectiuni ale sale: Capodopere ale cinematografiei nationale si Cartea si filmul.
In cei sase ani de existenta, Caravana filmului romanesc a ajuns in peste 40 de orase, avand un numar aproximav de 200.000 de spectatori si consemnand 3.050 de referiri in presa locala si nationala. In cadrul Caravanei, toate filmele au fost prezentate la o calitate artistica si tehnica de exceptie, fiind refacute ca sunet si  imagine.

***
Proiect realizat cu sprijinul CNC – Centrul National al Cinematografiei, UCIN – Uniunea Cineastilor din Romania, ANF - Arhiva Nationala de Filme; DACIN SARA – Drepturi de Autor in Cinematografie si Audiovizual – Societatea Autorilor Romani din Audiovizual.

La Hunedoara, proiectul este realizat in parteneriat cu: Primaria si Consiliul Local Hunedoara.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate