Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
16 aprilie 2024
Recomandări
Unteatru de copii. Spectacole dedicate publicului tânăr din București
(Teatru)
Pe 25 august, unteatru si Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta lanseaza Unteatru de copii, un concept inedit si original in peisajul teatral bucurestean, care cuprinde productii teatrale dedicate publicului tanar si foarte tanar. Unteatru de copii este creat de cele doua organizatii, care s-au intalnit pe teritoriul comun al proiectelor culturale si educative, menite sa atraga noi publicuri catre zona artelor din Romania si sa incurajeze tinerele generatii de actori, regizori si scenaristi de teatru si film.
Unteatru de copii debuteaza in aceasta toamna cu patru spectacole: „Micul Print” (produs de Lightwave Theatre Company si unteatru), „Carina pe drumul spre casa”, „in fata la O12” si „S.O.S. Dispar povestile” (produse de Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta). Reprezentatiile spectacolelor incluse in programul Unteatru de copii ii invita atat pe tinerii spectatori – copiii si adolescentii deopotriva – cat si pe parinti sa isi petreaca finalurile de saptamana la sediul unteatru, intr-un spatiu neconventional si primitor, unde scena devine un partener de joaca, iar emotia este palpabila.

„Toate cele patru spectacole care dau startul acestui program mizeaza pe o apropiere aparte a spectatorilor-copii de personajele si situatiile care iau nastere sub ochii lor, pe implicarea lor de la inceput si pana la capat si pe un efect de lunga durata al concluziilor pe care le pot trage la final. Tematica si subiectele spectacolelor cuprinse in programul Unteatru de copii isi propun sa poarte micii spectatori in lumi cunoscute, dar poate neexplorate, dar si in lumi fantastice si mereu surprinzatoare. Parteneriatul unteatru - ACEA s-a nascut din dorinta de a oferi publicului tanar din Bucuresti noi variante de petrecere a timpului liber, un tip de educatie neconventionala si o apropiere tandra de lumea magica a teatrului, care nu te poate lasa indiferent, chiar daca ai 3, 7 sau 70 de ani”
Eugen Matei Lumezianu, Presedinte Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta.

„unteatru a crescut, dar nu a uitat de cei mici. Va anuntam cu drag ca din toamna aceasta unteatru impreuna cu Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta (ACEA) lanseaza Unteatru de copii, program care se adreseaza celor mai pitici spectatori. Ne dorim ca acestia sa cresca alaturi de noi si sa devina spectatori responsabili, indragostiti iremediabil de teatru. Va asteptam, micutilor!”
Andrei si Andreea Grosu, fondatori unteatru.

Unteatru de copii debuteaza pe scena unteatru, din Sfintii Apostoli 44, pe data de 25 august, ora 19:00, cu spectacolul “Micul Print”, urmand ca din 14 septembrie, spectatorii bucuresteni sa poata viziona cele patru spectacole weekend de weekend.

Biletele pentru spectacolele incluse in programul Unteatru de copii pot fi achizitionate pe www.mystage.ro.

Unteatru de copii este un program sustinut de Renovatio Trading.

Unteatru_de_copii


Informatii suplimentare despre spectacolele Unteatru de copii

*Adaptarea „Micul Print”, o co-productie Lightwave Theatre Company si unteatru, aduce pe scena papusi in marime naturala, video-proiectii si muzica aleasa pentru a reda cat mai fidel metaforele prezente in carte, intr-un spectacol de teatru emotionant pentru adulti si fascinant pentru copii, intr-o adaptare neasteptata dupa cea mai frumoasa carte a copilariei, scrisa de Antoine de Saint-Exupery.

Regia spectacolului este semnata de Cristina-Andreea Ion, scenografia de Lightwave Theatre Company, iar vocile apartin actorilor: Cristina Andreea Ion, Oana Mihaela Cercel, Petru Stratulat, Dragos Olaru, Dragos Stanciu, Chriss Casper. Varsta minima recomandata este de 5 ani (spectacol recomandat si adultilor).

*Cele trei productii de teatru ale Asociatiei Culturale pentru Educatie prin Arta, care vor avea premiera la Unteatru de copii in luna septembrie, au fost create si sunt regizate de Oana Rasuceanu, personalitate implicata in proiecte educationale, artistice sau de comunicare, desfasurate in zona filmului, teatrului si dansului, ca scenarist, regizor si coregraf. Carina pe drumul spre casa, in fata la O 12 si S.O.S. Dispar povestile au fost concepute initial si realizate ca productii teatrale incluse in programe educationale derulate de Asociatia Culturala pentru Educatie prin Arta si un grup de artisti colaboratori, pasionati si experimentati in aria teatrului pentru copii si de domeniul educatiei non-formale prin teatru. Reprezentatiile spectacolelor au avut un traseu itinerant in mai multe scoli din capitala si in teatre din orase precum Buzau, Constanta, Arad, Timisoara, Tulcea, Craiova, Brasov.

„Carina pe drumul spre casa”

Cautandu-si drumul spre casa, Carina are parte de o experienta unica, prin care reuseste sa descopere, alaturi de pisica Margo, un oras nestiut pana atunci. Un oras colorat, care contine un pic de magie, un pic de muzica si un pic de… nebunie urbana.
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu/ Decor & Costume: Anca Lazar/ Muzica: Petre Ancuta/ Ilustratie muzicala: Vasile Manta/ Producator: Eugen Matei Lumezianu
Varsta recomandata pentru spectatori este de 4 – 10 ani.

„In fata la O12”

In fata blocului O 12, pe una din strazile unui cartier din Bucuresti, patru copii inventeaza si reinventeaza jocurile copilariei anilor ’90: De-a v-ati ascunselea, Matele incurcate, Flori, Fete, Filme si Baieti, Elasticul, Frunza, 1, 2, 3 la Perete Stai, Cornete, tomapant, tarile si cate si mai cate, intr-o poveste a prieteniei si a inocentei.
Cu: Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu, Rares Florin Stoica/ Decor & Costume: Anca Lazar/ Producator: Eugen Matei Lumezianu
Varsta recomandata pentru spectatori este +10 ani (spectacol recomandat si adultilor, in special celor care si-au petrecut copilaria in anii ’90, in fata blocului, eventual cu cheia la gat...)

„S.O.S. DISPAR POVESTILE”

Intr-o buna zi, cuvintele tiparite din povestile Frumoasa din padurea adormita, Scufita Rotie, Alba ca Zapada si cei 7 pitici, Harap Alb, Mica Sirena, Craiasa Zapezii se evapora, lasand in urma pagini intregi goale. Ce anume le face sa dispara? si cum poate Mara, o fetita de 7 ani, din Bucuresti, sa le salveze?...Paduri intregi taiate. Ape invadate de plastic. incalzirea globala.
Prin mici gesturi si actiuni concrete – in directia protectiei si salvarii mediului inconjurator – Mara reda speranta si readuce cuvintele inapoi, in paginile cartilor de povesti.
Cu: Lavinia Pele, Adina Lucaciu, Irina Velcescu, Andrei Barbu/ Decor & Costume: Anca Lazar/
Muzica: Petre Ancuta/ Producator: Eugen Matei Lumezianu
Varsta recomandata pentru spectatori este de 5 – 10 ani.

* unteatru este un proiect cultural independent rezultat din dorinta infiintarii unui spatiu dedicat activitatilor artistice. Creat in 2010, unteatru nu serveste scopurilor comerciale, nu se supune conceptului de teatru comercial. El functioneaza ca vitrina in care produsul cultural devine exponat iar spectatorul vizitator, un teatru gazda care isi doreste vizibilitatea si promovarea tanarului artist pentru care patrunderea intr-un sistem este foarte dificila.

*Asociatia Culturala de Educatie prin Arta (ACEA) a fost fondata in 2015, cu scopul de a dezvolta proiecte pentru educarea publicului de film si de teatru si atragerea de noi publicuri catre zona artelor din Romania.


.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate