Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
22 februarie 2024
1632 • Galileo Galilei publica Dialog despre cele doua mari sisteme ale lumii
1788 • S-a nascut Arthur Schopenhauer (d. 1860)
1810 • S-a nascut Frederic Chopin (d. 1849)
1900 • Prima auditie, la Paris, a "Sonatei nr. 2 pentru vioara si pian" de George Enescu (la pian - George Enescu)
1903 • S-a nascut Tudor Musatescu (d. 1970)
Recomandări
Festivalul Internațional George Enescu 2019 cucerește întreg Bucureștiul prin Programul Național Cantus Mundi
(Muzică)
De la 150.000 la 500000, aceasta este cresterea pe care proiectul Orasul canta si-o doreste pentru publicul dornic de muzica din Bucuresti.
Muzica Festivalului International George Enescu va depasi granitele salilor de concert prin Programul National Cantus Mundi, care propune in editia cu numarul XXIV a Festivalului o extindere a proiectelor muzicale ale acestuia cu peste 250 de noi micro-concerte si recitaluri, care vor avea loc in parcuri, muzee, centre comerciale si cladiri de birouri din toate colturile Bucurestiului, in perioada 31 august – 22 septembrie.

Aproape 2.000 de coristi si instrumentisti din Programul National Cantus Mundi vor face orasul sa rasune la unison cu Festivalul International George Enescu, in cadrul proiectului asociat Orasul canta. Acesta este un program derulat in premiera, ce va contribui la cresterea conexiunii dintre oras si festival si la extinderea experientei festivaliere catre un public cat mai numeros si divers.

„Orasul Canta va imbraca Bucurestiul in muzica pe toata durata Festivalului International George Enescu, astfel incat experienta adusa de acesta sa poata fi traita de cat mai multi. Este un proiect Cantus Mundi complex si ambitios, care se va derula in 30 de puncte din oras, de la parcuri, la centre comerciale si muzee, care a implicat sute de ore de organizare, care va pune in miscare mii muzicieni, coristi si instrumentisti, tehnicieni, coordonatori, toti unindu-si eforturile pentru a-i conecta pe bucuresteni la ceea ce spunea Enescu: „muzica uneste”. Ne bucuram ca Programul National Cantus Mundi poate contribui astfel la cel mai important eveniment cultural al Romaniei – Festivalul International George Enescu, daruind publicului frumusetea muzicii culte si conectandu-i si pe cei care nu ajung in salile de spectacol la vibratia festivalului”,
a declarat Emil Pantelimon, Managerul Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”.

Evenimentele din programul Orasul canta al Cantus Mundi vor consta in spectacole de strada, concerte in aer liber - corale sau instrumentale si recitaluri care se vor derula in Bucuresti pe toata durata Festivalului International George Enescu (31 august – 22 septembrie 2019). Accesul la acestea este liber, iar detaliile privind orele de desfasurare vor putea fi gasite pe paginile de Facebook ale Cantus Mundi si Festivalului si pe pagina web a Festivalului, in sectiunea „Programe Asociate” (https://www.festivalenescu.ro/series/programe-asociate/).

Orasul_canta_CM_1

Spatii de desfasurare ale evenimentelor din Orasul canta:

•    Parcuri (in intervalul orar estimat 20.00 – 21.30):
Regele Mihai I al Romaniei - Herastrau (31 august – 01 septembrie), Parcul Circului de Stat (07 - 08 septembrie, 14 - 15 septembrie si 21-22 septembrie), Parcul Unirii (31 august – 01 septembrie), Parcul Tineretului (07 - 08 septembrie, 14 - 15 septembrie si 21-22 septembrie), Parcul Sebastian (07 - 08 septembrie si 14 - 15 septembrie) si Parcul Drumul Taberei – Moghioros (07 - 08 septembrie si 14 - 15 septembrie).

•    Muzee partenere (in intervalul orar estimat 11:00 – 12:30, 17:00 – 19.30 sau 20.00 – 21.30):
Muzeul National „George Enescu” (31 august, 7 septembrie, 14 septembrie, 21 septembrie), Muzeul National al taranului Roman (31 august, 7 septembrie, 14 septembrie, 21 septembrie), Biblioteca Centrala Universitara „Carol I” si Galeria Galateca (14 septembrie, 19 septembrie si 21 septembrie), Muzeul National al Literaturii Romane (31 august, 7 septembrie, 14 septembrie, 21 septembrie) si Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” (7-8 septembrie si 14-15 septembrie).

•    Centre comerciale (in intervalul orar estimat 12.30 – 13.30):
Promenada (31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie), Mega Mall (31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie), Sun Plaza (31 august - 1 septembrie, 7-8 septembrie, 14-15 septembrie si 21-22 septembrie).
De asemenea, evenimente Cantus Mundi se vor desfasura si in spatiile de birouri cu sprijinul CBRE Romania, organizatie care administreaza in Bucuresti 18 cladiri de birouri si mall-ul Sun Plaza.

•    Centre de birouri (in intervalul orar estimat 12.00 – 14.00):
Timpuri Noi Square, S-Park, Metroffice, Victoria Business Park, Green Gate, Aviatorilor 8, Floreasca Business Park, Campus 6.1, Globalworth Plaza, Bucharest Tower Center, BOC, Oregon Park, Expo Business Park, Floreasca Park, Globalworth Green Court. 
Orasul canta este un proiect dezvoltat de Programul National Cantus Mundi prin Corul National de Camera „Madrigal - Marin Constantin”, ca program asociat Festivalului International George Enescu 2019. Orasul Canta este desfasurat de Cantus Mundi Bucuresti, cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.

Orasul_canta_CM_2

Ajuns la cea de-a XXIV-a editie, Festivalul International George Enescu se va desfasura in perioada 31 august-22 septembrie 2019. In salile de concerte din Bucuresti, vor urca pe scena peste 2.500 dintre cei mai valorosi muzicieni ai lumii, avand 50 de nationalitati si vor fi prezentate 84 de concerte si recitaluri. Editia din acest an a festivalului totalizeaza 34 de prezente in premiera in Romania: 25 de artisti, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida si noua dintre cele mai bine cotate orchestre din lume. Editia 2019 a Festivalului Enescu isi asteapta publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Roman, Sala Radio si la Sala Mica a Palatului la concerte si recitaluri grupate in jurul a sase mari sectiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul noptii”, „Recitaluri si concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” si „Forumul International al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte si evenimente in Piata Festivalului, conferinte, lansari de discuri si de carte, spectacole extraordinare.
Pentru mai multe detalii: https://www.festivalenescu.ro/

Orasul_canta_CM_3

Programul Cantus Mundi Bucuresti (instituit prin Hotararea nr. 285/ 17.05.2018 a Consiliului General al Municipiului Bucuresti) se desfasoara pentru dezvoltarea miscarii corale din Capitala, astfel incat, in perioada urmatoare, 300 de noi coruri sa reuneasca peste 9.000 de copii si tineri bucuresteni, motivati sa fie parte a unei miscari culturale prestigioase si incluzive. Cantus Mundi Bucuresti este implementat in cadrul Programului National Cantus Mundi si se desfasoara in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti, prin PROEDUS – Centrul de Proiecte Educationale si Sportive.
Programul National Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare sociala prin muzica din Romania, initiat in 2011 de reputatul dirijor Ion Marin si derulat alaturi de membri ai Corului National de Camera „Madrigal – Marin Constantin”. Dupa 8 ani de activitate, Programul National Cantus Mundi a adunat sub umbrela sa peste 1.300 de coruri. Peste 45.700 de copii, alaturi de dirijorii lor, participa la promovarea cantului coral pe intreg cuprinsul tarii, depasind barierele legate de etnie, conditie sociala si capacitati fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atat de necesare pentru revitalizarea societatii noastre.

Orasul_canta_CM_4

CBRE Group, Inc. (NYSE: CBRE), Fortune 500 si S&P 500 cu sediul central in Los Angeles este cea mai mare companie de servicii comerciale si investitii in real estate din lume, pe baza veniturilor din 2018. Compania are peste 90.000 de angajati (fara a include afiliatii), raspunde nevoilor dezvoltatorilor imobiliari si deserveste proprietari si chiriasi prin intermediul celor peste 480 de birouri (excluzand filialele) din intreaga lume. In Romania, CBRE este lider al segmentului de comercial real estate si ofera o gama extinsa de servicii integrate, inclusiv administrare si coordonare de tranzactii si management de proiecte, servicii de Design and Build, managementul proprietatii, administrarea investitiilor, evaluare, inchiriere de proprietati, consultanta strategica, vanzari de proprietati, servicii ipotecare si servicii de dezvoltare.  Pentru mai multe informatii, va rugam accesati www.cbre.ro.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate