Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
18 decembrie 2024
1892 • Premiera baletului Spargatorul de nuci de Ceaikovski are loc la "Mariinsky Theatre" în St. Petersburg
1923 • Muzeul Militar National, creat în aprilie 1914 ca sectie militara a Muzeului National al României, a fost transformat în institutie de sine statatoare
1947 • Se naste Steven Spielberg, regizor american ("Jurasic Park", "Lista lui Schindler")
1970 • Premiera, la Bucuresti, a spectacolului cu piesa Acesti nebuni fatarnici, de Teodor Mazilu
1990 • Se semneaza, la Strasbourg, actul prin care România adera la Conventia Culturala Europeana
Recomandări
Ediția a X-a a Concursului Internațional de Dirijat Jeunesses Musicales București aduce pe scena Ateneului Român vioara lui Yehudi Menuhin
(Muzică)
Pe 28 septembrie 2019, de la ora 19.00, la Ateneul Roman se va decide cel mai bun tanar dirijor al lumii, in cadrul Concertului de Gala al celei de-a X-a editii a Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti.
Concertul de Gala ii va avea ca protagonisti pe finalistii Concursului de Dirijat, Orchestra Filarmonicii George Enescu si pe unul dintre cei mai talentati violonisti ai momentului – Charlie Siem. In fiecare an, Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti reuneste 50 dintre cei mai buni dirijori din lume, cu varsta pana in 35 de ani, care isi disputa unul dintre cele mai dorite titluri din domeniu in fata unui juriu format exclusiv din personalitati marcante ale vietii culturale internationale: Sigmund Throp, Vasile Cazan, Bujor Prelipcean, Jacek Rogala, Christian Ehwald, Gheorghe Costin si Horia Andreescu.

Noutatea acestei editii o reprezinta prezenta unuia dintre cei mai talentati violonisti ai momentului, Charlie Siem. Artistul vine pentru prima data in Romania si este un simbol al noii generatii de violonisti, talentul si carisma sa traversand numeroase genuri si stiluri muzicale. De aceea, anul acesta, a fost ales pentru a-i ajuta pe cei mai talentati tineri dirijori ai lumii in drumul lor spre trofeul celei de-a X-a editii a Concursului International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti. In etapa finala a acestui concurs, cei mai talentati trei dirijori isi vor arata abilitatile de leadership pe scena Ateneului Roman, intr-un Concert de Gala extraordinar, care va avea loc in data de 28 septembrie, in prezenta invitatului special si a celei mai bune orchestra simfonice din Romania, Orchestra Simfonica a Filarmonicii „George Enescu”.

Muzica este cea mai puternica forma de magie”, spune Charlie Siem, care a descoperit de multe ori, pe parcursul calatoriei sale muzicale, puterea muzicii clasice de a uni si de a vindeca oamenii indiferent de granite, de sex, de varsta.

Charlie Siem nu ajunge intamplator in Romania. La varsta de trei ani, pe cand era in masina cu mama sa, Siem a auzit, la radio, concertul pentru vioara a lui Beethoven in interpretarea lui Yehudi Menuhin. Astfel, discipolul de suflet al lui George Enescu i-a insuflat tanarului Charlie Siem dragostea si pasiunea pentru vioara. Ba mai mult, chiar pentru vioara sa...

Instrumentul pe care va canta acesta in cadrul recitalului extraordinar din 30 septembrie este chiar legendara „D’Egville” (supranumita asa dupa ce contele Louis D’Egville a intrat in posesia ei, in anul 1867), vioara care i-a apartinut si lui Yehudi Menuhin.

Charlie Siem_800x533

Pentru mai multe detalii despre concurs, consultati http://www.bucharestcompetition.ro/
Proiectul este cofinantat de Administratia Fondului Cultural National. 

Violonistul Charlie Siem va mai concerta la Ateneul Roman pe 30 septembrie 2019, alaturi de pianistul israelian Itamar Golan. Biletele la recital se gasesc pe www.eventim.ro.

Afis Gala

Cele doua popasuri muzicale ale talentatului violonist in Romania au loc sub umbrela Elite Art Club pentru UNESCO, cu sprijinul partenerilor Kaufland, CA IMMO Urban Benchmarks, Careless Beauty Romania, Aqua Carpatica si a partenerilor media Revista Cariere, Camera de Comert Romania-Israel, Cool ART TV, Asociatia Cultural Artistica ”JOC” BMR,  Romania Libera, Societatea Muzicala, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, Observator Cultural, Ceasca de Cultura, Revista Fashion Premium Magazine.

Elite Art Club pentru UNESCO este o organizatie non-guvernamentala nonprofit ce si-a inceput activitatea in 2003 iar, in 2010, a devenit unicul reprezentant in Romania al retelei globale Jeunesses Musicales International – cea mai ampla organizatie non-guvernamentala din lume dedicata promovarii tinerilor muzicieni.

Directiile de muzica clasica si arta vizuala sunt definitorii pentru Elite Art Club pentru UNESCO si majoritatea proiectelor initiate in aceste domenii au devenit evenimente anuale precum Festivalul Classics for Pleasure si Concursul International de Dirijat Jeunesses Musicales Bucuresti – ambele concepte internationale implementate de asociatie in Romania de aproape un deceniu.

Foto2

.



Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate