Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
2 februarie 2023
1882 • Se naste James Joyce
1889 • În fata Teatrului National Bucuresti sunt instalate primele doua lampi electrice pentru iluminatul public
1928 • Apare revista „Bilete de Papagal", sub directia lui Tudor Arghezi
1990 • Este reînfiintata Societatea Româna de Filosofie
Recomandări
În septembrie, History difuzează o serie de documentare despre cel de-al Doilea Război Mondial
(Cinema)
La implinirea a 80 de ani de la izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial, HISTORY difuzeaza, pe parcursul lunii septembrie, 40 de ore de documentare tematice, care prezinta diferite laturi ale razboiului, relatari ale ultimilor soldati supravietuitori, planurile secrete ale germanilor, dar si rolul pe care l-au jucat presedintii americani pe parcursul razboiului. Productiile sunt difuzate in 30 de tari, inclusiv in Romania, Rusia, tarile scandinave si tarile balcanice.
Astfel, incepand cu data de 4 septembrie, in fiecare miercuri, de la ora 22:00, telespectatorii romani vor avea ocazia sa descopere povestile nespuse ale celui de-al Doilea Razboi Mondial. In premiera la HISTORY, vor fi difuzate documentarele „Ziua Z: Am luptat in Normandia”, ”Hitler si drogurile”, ”Nava care a schimbat soarta unui razboi”, „Generalul Patton vazut indeaproape”.

Alaturi de documentarele de mai sus, care fac parte din seria intitulata Povestile nespuse ale celui de-al Doilea Razboi Mondial, HISTORY difuzeaza in premiera, alte doua documentare despre razboi, „Presedinti in razboi” si ”Bazele secrete ale lui Hitler”.

Presedinti in razboi

Documentarul „Presedinti in razboi” va fi difuzat, in premiera, pe 8 si 15 septembrie, de la ora 21:00. Productia prezinta povestea celui de-al Doilea Razboi Mondial, prin intermediul experientelor a opt oameni remarcabili, care, asemenea a 16 milioane de americani, si-au servit tara, in cele mai grele clipe ale sale si ulterior, au devenit presedinti si comandanti sefi ai armatei: Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Lyndon B. Johnson, Richard Nixon, Gerald Ford, Jimmy Carter, Ronald Reagan si George H.W. Bush. Documentarul urmareste modul in care acestia au evoluat ca lideri si deciziile pe care le-au luat dupa ce au ajuns la Casa Alba. 

Presedinti in razboi 1

Presedinti in razboi 2

Bazele secrete ale lui Hitler

„Bazele secrete ale lui Hitler” va fi difuzat, in premiera, pe 17 si 24 septembrie, de la ora 22:00. Productia prezinta constructiile secrete ale celui de-al Treilea Reich, in relatie stransa cu intentiile lui Hitler. Schite reprezentand tuneluri, turnuri, centre de comunicare, avanposturi pentru artilerie, creeaza o imagine aproape science-fiction a scenariilor conturate de Germania nazista. Toate acestea il vor determina pe telespectator sa se intrebe care ar fi fost soarta celui de-al Doilea Razboi Mondial daca aceste planuri ar fi fost puse in practica.  

Bazele secrete ale lui Hitler

Despre HISTORY®

Televiziunea HISTORY®, in prezent existenta in peste 302 milioane de locuinte din toata lumea, priveste istoria dintr-o perspectiva diferita, celebrand oamenii cu initiativa care ies din multime si isi lasa amprenta asupra lumii. Acesti oameni, prezenti in vasta diversitate de emisiuni difuzate de HISTORY®, sunt nonconformisti care infrunta riscul, aduc schimbarea, modifica drumurile deja batatorite si imping limitele mai departe.
HISTORY este principala televiziune din portofoliul A+E Networks UK®. HISTORY a aderat la ARMA in februarie 2013, cand a lansat un feed de transmisie localizat, putand astfel asigura grile de programe personalizate pentru Romania. Televiziunile HISTORY si HISTORY HD sunt disponibile prin Akta-DCS, Digi, iNES IPTV, Orange TV, Telekom si UPC.

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate