Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
Dumnezeu există și numele lui e Petrunija, proiecție specială la București
(Cinema)
”Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija / Gospod postoi, imeto i' e Petrunija / God Exists, Her Name Is Petrunija” (Macedonia, 2019, R. Teona Strugar Mitevska), filmul castigator a doua premii la Berlinale 2019 si unul dintre cele trei finaliste Lux Prize 2019 va fi prezentat la Bucuresti intr-o proiectie speciala in prezenta producatoarei Marie Dubas vineri, 6 septembrie, de la ora 20,30, la Cinema Elvire Popesco.

Biletele s-au pus in vanzare pe Eventbook: https://bit.ly/2lAZA7y

Marie Dubas vine la Bucuresti ca invitat al celei de a cincea editii Pustnik, prima rezidenta internationala de scenaristica desfasurata in Romania, in cadrul careia va oferi feedback pe scenarii celor opt rezidenti selectati.
 
Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija” este o satira inspirata dintr-un caz real, ce spune povestea unei femei ce se implica intr-o ceremonie traditionala destinata exclusiv barbatilor (prinsul crucii de Boboteaza), starnind o mare controversa in comunitate. ”Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija” ilustreaza emanciparea si rolul femeii in societate, dar si contrazicerea valorilor traditionale intr-o societate ce evolueaza.

In fiecare an, pe 19 ianuarie, de Boboteaza, in Macedonia are loc acest ritual al aruncarii crucii in apa. in 2014, in orasul Stip, o femeie a prins crucea. Actul ei a fost considerat de catre oamenii locului drept scandalos. In consecinta, au incercat sa recupereze crucea de la ea, dar ea nu a renuntat. In ziua urmatoare a dat un interviu postului local, incurajand mai multe femei sa sara pentru cruce in viitor. Ea a fost etichetata de catre populatie ca fiind o femeie <<nebuna>>, <<deranjata>>. “ (Teona Strugar Mitevska, regizor).

Petrunija2

Primit entuziast de publicul Berlinale 2019, ”Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija” a primit doua premii importante independente, Premiul Juriului Ecumenic si Premiul Guild Film - premiu oferit de public.

De asemenea, a fost prezentat la TIFF (Transilvania International Film Festival) 2019 si in cadrul Festivalului Filmului European de la Bucuresti, unde a strans peste 1.000 de spectatori.
Filmul se afla si printre finalistele Lux Prize, simbol al angajamentului Parlamentului European pentru industria de film europeana si este inclus in lista EFA Feature Film Selection, filme recomandate pentru nominalizarea la European Film Awards 2019.
”Dumnezeu exista si numele lui e Petrunija” va avea premiera in cinematografele din Romania pe 15 noiembrie si este distribuit de Bad Unicorn.

Lansata in 2017, Bad Unicorn este o firma de distributie de film de autor, ce isi propune sa aduca pe marile ecrane din Romania cele mai bune filme de arta. Bad Unicorn a inceput sa activeze ca distribuitor de film o data cu lansarea ”On Body and Soul” in cinematografe. Au urmat ”God’s Own Country”, ”Pororoca”, ”L’Atelier”, ”Dovlatov”, ”Utoya: 22 july”, ”The Guilty”, ”Birds of Passage”, ”Amanda” si, in curand, ”MO”, ”Colectiv”, ”God Exists, Her Name Is Petrunija” si ”System Crasher”.

Petrunija5

.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate