Opțiuni
•   Topuri
•   Blog
•   Interviul aromat
•   Ceaiul englezesc
•   Locale
•   Mass media
•   Autori
•   Promovează
•   Colaboratori
•   Parteneri
•   Contact
Newsletter
personalizat
Înscrie-te pentru ceașca săptămânală de cultură:
Socializare
Abonare RSS Bookmark Recomandați portalul
Twitter Facebook Youtube
Acum niște ani
7 februarie 2023
1741 • A aparut "Marele Hrisov al lui Constantin Mavrocordat"
1812 • S-a nascut Charles Dickens
1964 • The Beatles efectueaza primul turneu în SUA
Recomandări
O nouă ediție Película începe în 11 septembrie
(Cinema)
Au mai ramas doar cateva zile pana la inceperea unei noi editii a singurului festival de film si cultura ibero-americana din Bucuresti. Jurul acestei editii este alcatuit din Sylvie Debs (Franta, Specialista in cinematgrafie  braziliana), Bogdan Dumitrache (Romania, actor – Pororoca, Din dragoste, cu cele mai bune intentii, Pozitia copilului, etc) si Boglarka Nagy (Romania-Germania, directoarea generala a Confederatiei Internationale de Cinematografe de Arta – CICAE, Berlin).
Juriul va selecta Cel mai bun film din cele 5 titluri ale Competitiei oficiale: BENZINHO (Brazilia- Uruguay, regia: Gustavo Pizzi), CANCION SIN NOMBRE (Peru, regia: Melina Leon), LA CAMARISTA (Mexic, regia: Lila Avilés), ROJO (Argentina, regia: Benjamin Naishtat), TARDE PARA MORIR JOVEN (Chile, 2018, regia: Dominga Sotomayor).
 
In fiecare an, Pelicula doreste sa celebreze cinematografia si cultura Ibero-Americana, de aceea, serile festivalului sunt insotite de proiectii speciale urmate de intalniri cu publicul: LAS NINAS BIEN (Mexic, regia: Alejandra Marquez Abella), WINAYPACHA (Peru, regia: Oscar Catacora), LA CORDILLERA DE LOS SUENOS (Chile, regia:: Patricio Guzman), YULI (Spania, regia: Iciar Bollain).

Filmul de inchidere, TANGO SUOMI, este o coproductie Argentina-Finlanda si ne ofera bucuria de a o avea alaturi de noi pe argentinianca Gabriela Aparici, regizorul si producatorul acestuia. Conform traditiei anuale, dupa film va urma o seara de Milonga in Atriumul Institutului Francez.

Unul dintre filmele iconice ale Braziliei, CENTRAL DO BRASIL,  va deschide miercuri, 11 septembrie, cea de-a patra editie a festivalului Pelicula!

In cadrul festivalului ce are Brazilia in focus, vor fi prezentate 4 filme braziliene, productii remarcabile, care trateaza subiecte sociale de actualitate. Alaturi de acestea spectatorii se vor putea bucura de un show de capoeira realizat de  Alemar Capoeira Group, o degustare de sucuri naturale Rio Juice, precum si de demonstratiile de muzica oferite de Gabriela Costa & Alex Man, alaturi de un concert sustinut de Mara Halunga & Caue de Marinis Project.  in plus, publicul va putea participa la atelierul culinar cu bunatati braziliene.
 
Festivalul Pelicula este organizat de FREEALIZE si Asociatia Culturala ARTICHITANA si este sustinut onorific de o parte dintre ambasadele  tarilor din America Latina la Bucuresti: Argentina, Brazilia, Chile, Mexic si Peru, carora li se alatura Ambasada Frantei, Institutul Francez si Institutul Cervantes.

Película promite o experienta inedita si va asteapta sa luati parte la cat mai multe evenimente!

intregul program al festivalului este disponbil pe site-ul festivalului www.peliculafiesta.ro, iar biletele sunt disponibile pe eventbook: https://eventbook.ro/program/pelicula.

¡Hasta pronto!

POSTER PELICULA WEB _septembrie 2019.jpg


Eveniment sponsorizat de: Saha, Ethras, AMIQ Consulting, Alien Film Entertainment, PAZO Services AG, MEZ CRAFTS
Parteneri: AQUA CARPATICA, Domeniile Samburesti, DHL, Bad Unicorn, Fala Portugues!, OK Center, Fundatia Dreptul la Educatie, Documenta Madrid, Cinelatino Rencontres de Toulouse, Festival International de Cine de Huesca, Cinema Muzeul taranului, J’ai Bistrot, Le Bistrot Social, VINO Wines & More.Nume:

E-mail:


Mesaj:

(Comentariile trebuie sa fie de maximum 250 de caractere.)
Validare: 
(Introduceti codul pentru validare.) Reseteaza cod!
 
Autentificare
Am uitat parola / Cont nou!
Căutare
Prea multe rezultate?
Folosește căutarea avansată.
Publicitate