Cu ajutorul invitatilor, experti din domenii precum inovatie, mediul de bussines si administratie publica, discutiile vor aborda probleme reale de care studentii se lovesc la iesirea din facultate, urmand sa propuna modalitati fezabile de rezolvare.
Evenimentul Future Skills & Future of Work da startul unei serii de 3 conferinte, cu scopul intocmirii unui raport care va contine concluzii si propuneri menite sa fie inaintate Ministerului Educatiei Nationale. Totodata, prin aceste conferinte se doreste si constientizarea nevoii de schimbare si adaptare a abilitatilor si competentelor detinute de tineri la viitoarele cerinte ale pietei muncii.
Acest prima conferinta are ca tematica o dilema actuala pentru studentii si societatea de astazi, si anume joburile viitorului, precum si skill-urile de care vom avea nevoie pe piata muncii. Deadline-ul pentru inscriere este 1 septembrie, aceasta realizandu-se prin accesarea urmatorului link: https://bit.ly/2ZijhEc
De asemenea, urmatoarele 2 conferinte vor fi programate in lunile Octombrie, respectiv Noiembrie ale acestui an.
Intrebari care au dat nastere acestui eveniment
Care sunt job-urile viitorului?
Este greu sa definim exact cum vor arata job-urile viitorului. Putem, insa, invata din evenimentele trecutului, precum revolutia industriala, care desi a automatizat multe dintre meseriile facute de oameni, a creat mai multe job-uri ca inainte. Cu toate acestea, dezvoltarea continua a Inteligentei Artificiale va face ca, in cele din urma, peste jumatate dintre locurile actuale de munca sa dispara. Multe dintre meseriile de astazi vor disparea, insa majoritatea companiilor mari au deja politici implementate pentru a-si reorienta angajatii. in acest moment, este o certitudine ca aptitudinea esentiala a urmatoarelor decenii va fi capacitatea de adaptare constanta a angajatului.
Sunt studentii romani de pretutindeni pregatiti pentru joburile viitorului?
Sansele difera pentru stundetii romani in functie de Universitatea la care studiaza. Unele Universitati sunt mai bine conectate la mediul de afaceri si societate, iar aceasta apropiere le ofera o perspectiva mai buna asupra abilitatilor pe care studentii trebuie sa le deprinda pentru a dezvolta o cariera de succes. Daca ar fi sa judecam dupa preferintele de studiu ale studentilor romani, acestia par constienti de provocarile pe care le aduce viitorul, un numar mare dintre ei alegand sa studieze programare, inginerie sau managementul afacerilor.
DESPRE LSRS
Liga Studentilor Romani din Strainatate (LSRS) ofera studentilor si absolventilor romani de peste hotare un cadru deschis pentru dialog si actiune. LSRS promoveaza initiativa, profesionalismul si solidaritatea membrilor sai, ca reprezentanti de valoare ai Romaniei, si o atitudine pozitiva fata de perspectivele reorientarii lor spre tara. Obiectivul principal al LSRS este de a apara si promova drepturile si interesele academice, profesionale, sociale, civice si culturale ale membrilor sai, precum si de a sprijini contributia lor la dezvoltarea Romaniei. LSRS este o organizatie neguvernamentala, apolitica si echidistanta.
. |